10 karácsonyi horrorfilmet nézni egy kísérteties ünnepre

Avatar Gadam | 2020.12.09. 37 Views 0 Likes 0 Ratings

37 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Mikulás véres kést gyomlál
Paradise stúdió / Shutterstock

Karácsony és a horror valószínűtlen (de győztes) kombináció évtizedek óta. Most az ünnepek alatt játszódó ijesztő filmek virágzó alfaj. Íme 10 legjobb karácsonyi horrorfilm, amelyet megnézhet, hogy félelmet adjon az ünnepeinek.

Anna és az Apokalipszis

Mindenképpen a világ egyetlen zombis karácsonyi musical-vígjátéka, ez a leleményes, alacsony költségvetésű skót produkció olyan, mint Vidámság találkozik Shaun of the Dead. A cselekmény tizenéves kitaszítottak csoportját követi, akiknek a karácsonyi szünet előtti napon meg kell védeniük az élőhalottakat.

A tizenéves karakterek vonzóak és viszonylagosak, még mielőtt zombik üldöznék őket. A film kreatív módon magában foglalja a karácsonyi beállítást is (kiderül, hogy egy óriási cukorkás nád kiválóan alkalmas zombi koponyák összetörésére). Ráadásul a filmzene tele van Broadway-kaliberű dalokkal, teljes zenei számmal állítják elő, amelyek az egész gyilkosság alatt folytatódnak.

Streamelhetsz Anna és az Apokalipszis tovább Amazon Prime, Epix, és Hulu.

Jobb vigyázni

Ami egy téves tinédzser romantikának indul, ebben a fordulatos thrillerben elragadóan elkeseredetté vált Otthon egyedül. Levi Miller egy látszólag édes 12 éves gyerekként játszik, aki kissé megrázta kissé idősebb bébiszitterét (Olivia DeJonge). Megpróbálja megvédeni őt egy yuletidei otthoni invázió során.

A cselekményfordítások közül az elsőben bekövetkező dinamikus elmozdulások és a gyerek ártatlan összetörése kiderül, hogy valami sokkal baljósabb dolog. A filmesek eléggé groteszkekké varázsolják az ismerős, jól érezhető ünnepi komédia elemeit.

Streamelhetsz Jobb vigyázni tovább Amazon Prime, Borzongás, Ropogás, Plútó TV, Tubi, Vudués sok könyvtáron keresztül Hoopla.

Fekete karácsony

Bob Clark 1974-es horrorfilmje arról szól, hogy egy gyilkos a karácsonyi szünetben üldözi az egyházi ház lakóit, az egyik legkorábbi film. Ez is az egyik első, amelyet karácsonykor állítottak be, így kétszer is műfaji példaértékűvé vált.

Kísérteties és nyugtalanító, erős előadásokkal Olivia Hussey, Margot Kidder és Andrea Martin, mint a fő nővérek. 2006-ban felejthetetlen feldolgozás volt, de a 2019-es verzió, Sophia Takal rendezésében, okosan frissíti a történetet a mérgező férfiasságról és az egyetemi nemi erőszak kultúrájáról.

Az 1974-es verzió streamelhető Fekete karácsony a Csatorna kritérium, Páva, Borzongás, Popcornflix, Kiáltás! Gyári TV, Tubiés sok könyvtáron keresztül Kanopy.

A 2019-es verziót streamelheti itt: HBO Max, amazon, iTunes, és A Google Play.

A gyerekek

Egy csomó rakoncátlan gyerek karácsonykor nagyszerűen hangozhat, amíg mindannyian káoszt okoznak. Az is rossz, ha ezeket a gyerekeket titokzatos szerekkel fertőzik, amelyek gyilkossá teszik őket, ami ebben a lassan égő brit horrorfilmben történik.

A gyermekek viselkedése az éretlenség hihető keretein belül kezd romlani. Fokozatosan azonban egyre veszélyesebbé válik, amíg túl késő a felnőttek szökése. A filmesek meglepően hatékony felnőtt drámát dobnak a pint méretű gyilkosokkal együtt, ami több érzelmi befektetést jelent a közönség számára.

Streamelhetsz A gyerekek tovább HBO Max és Tubi.

Karácsonyi gonosz

A Mikulásnak öltözött elkábított gyilkos rengeteg akciós alagsori karácsonyi slasher filmnek számít, de Karácsonyi gonosz inkább pszichológiai thriller. Nem mindennapi figyelmet fordít főszereplőjének (Brandon Maggart) mögöttes traumájára.

Egyfajta tragikus figura, amelyet rendkívüli, gyermeki karácsonyi szeretete vezérel, csak akkor él erőszakkal, ha bármilyen ellenállásba ütközik a jókedv terjesztése ellen. Van ebben a történetben morzsolódás és pátosz, amely furcsán reményteli, mágikus-realista befejezéséig terjed.

Streamelhetsz Karácsonyi gonosz tovább Borzongás, Vudu, és a Roku Channel.

Gremlins

Veszélyesen aranyos kis szörnyek terrorizálnak egy kisvárost karácsony estéjén ebben a tartós kedvencben. Valahogy családi film lett belőle, minden gyilkosság és súlyos testi sértés ellenére. Nehéz haragudni a viharos zöld gremlinekre, akik ugyanolyan izgatottak a nézés miatt Hófehérke és a hét törpe mint a vagyon pusztításakor és az emberek meggyilkolásakor.

Joe Dante rendező a B-film lények iránti szeretetére támaszkodva létrehozta a gremlin inváziót, amely pusztítást okoz egy bájos, álmos kis falucskában, amely általában a karácsonyi barátságosságot testesíti meg.

Vásárolhat vagy bérelhet Gremlins tovább amazon, iTunes, A Google Play, és FandangoNow.

Krampus

Az elmúlt években rengeteg alacsony költségvetésű horrorfilmet vetettek be a Krampus, a Mikulás démoni megfelelője, amely néhány európai országban népszerű. Michael Dougherty sötét komikus felvétele könnyen a legjobb közülük. Sikerül a családi összetartozást egyfajta örök tisztítótűzré alakítani.

Krampus kiszabadul egy tágabb családból, és a veszekedő tagoknak ezután össze kell fogniuk, hogy küzdjenek a gonosz jelenlét ellen. Adam Scott, Toni Collette, Allison Tolman és David Koechner erős fellépéseket mutat be, némi kísérteties hangulat mellett.

Vásárolhat vagy bérelhet Krampus tovább amazon, iTunes, A Google Play, és FandangoNow.

Irgalmas karácsony

A mikroköltségvetésű karácsonyi horrorfilmek elrontották a streaming szolgáltatásokat az elmúlt években. Ryan Nelson selejtes produkciója azonban a csomag fölé emelkedik, tetszetős előadásokkal és vidáman borzasztó hangnemben.

Ez a film lelkesen öleli fel a karácsonyi vacsora alternatív főétel lehetőségeit. Amikor egy magányos irodai drónt meghívnak csinos munkatársa otthonába, hamarosan rájön, hogy nemcsak vendég lehet.

Streamelhetsz Irgalmas karácsony tovább Amazon Prime, Epix, Vudués sok könyvtáron keresztül Hoopla.

A Mikulás megöli

A címben szereplő szójáték jelzi a nevetségességet ebben a pompásan kampós filmben. A Mikulás (volt profi birkózó, Bill Goldberg) a Sátán fia. Végül kiszabadult egy 1000 éves átok alól, amely arra kötelezte, hogy minden karácsonykor örömet és ajándékokat hozzon a gyilkosság és a halál helyett.

Most a Télapó végre szabadon indulhat egy gyilkos mulatságon, és ostoba egysorosokat szállíthat, mint egy karácsonyi Freddy Krueger. A Kanadában játszódó film egy nagy leszámolással jár, amely curlinget jelent. Emellett mutáns rénszarvasok és robbant karácsonyi ajándékok is szerepelnek benne. A filmkészítők tudják, mennyire rajzfilmszerű, és felrobbantják az abszurditást.

Streamelhetsz A Mikulás megöli tovább Páva, vagy vásároljon vagy béreljen tovább amazon, iTunes, A Google Play, és FandangoNow.

Csendes éj, Halálos éjszaka

Ez az 1984-es slasher elindította a valószínűleg egyetlen tartós karácsonyi-horror franchise-t (eddig négy folytatás és újraindítás volt). Durva gyermekkorában a karácsonyhoz kapcsolódó traumák sora miatt Billy (Robert Brian Wilson) karácsonykor végül elcsattan, miközben egy játékboltban dolgozik.

Mikulás öltönyt visel, és elkezd kiválasztani véletlenszerű áldozatokat. A film bocsánat nélküli szemérmetlensége (beleértve az árvaházban elkövetett erőszakos finálét is) tiltakozásokat idézett elő a megjelenéskor. Most csak egy tipikus slasher filmnek tűnik, némi extra humbuggal.

Bérelhet Csendes éj, Halálos éjszaka tovább amazon, iTunes, A Google Play, és FandangoNow.

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 karácsonyi klasszikus azonnali közvetítéshez[ad_2]
Source link


37 Views 0 Ratings Rate it