10 rejtett kézmozdulat a Google Chrome számára iPhone-on

Avatar Gadam | 2020.12.10. 126 Views 0 Likes 0 Ratings

126 Views 0 Ratings Rate it

A Chrome alkalmazás ikon az iPhone kezdőképernyőjén.
BigTunaOnline / Shutterstock.com

Google Chrome nagyszerű alternatíva az iPhone-on futó Safarival szemben. Akár állítsa be a Chrome-ot iPhone alapértelmezett webböngészőjeként. A Chrome tele van rejtett trükkökkel, ezért íme az érintési gesztusok, amelyeket tudnia kell.

Csúsztassa lefelé a lapok bezárásához, a lapok újratöltéséhez és megnyitásához

A Chrome kényelmes parancsikonnal rendelkezik az aktuális fül gyors bezárásához, a nyitott weboldal újratöltéséhez vagy új lap megnyitásához. Csak érintse meg a képernyőt, és húzza lefelé az ujját. Alapértelmezés szerint a képernyő közepén található „Újratöltés” ​​parancsikon fókuszálódik. (Ha egy weboldal közepén van, akkor először vissza kell görgetnie az oldal tetejére.)

A lap bezárásához mozgassa az ujját jobbra a „Bezárás lap” fókuszálásához. Új lap megnyitásához mozgassa az ujját balra a „Megnyitott lap” fókuszálásához. Engedje el az ujját a kiválasztott művelet elindításához.

Ezt egyetlen sima mozdulattal megteheti. Például az aktuális fül bezárásához érintse meg a képernyőt, mozgassa az ujját lefelé, mozgassa jobbra, majd engedje fel gyorsan. A Chrome bezárja a lapot. (Ha egy weboldal közepén tartózkodik, görgethet visszafelé a tetejére, és folytathatja a görgetést a műveletek megnyitásához egy mozdulattal.)

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet a Chrome-ot az alapértelmezett böngészővé tenni iPhone és iPad készülékeken

Csúsztassa lefelé a további műveletek eléréséhez az iPhone Chrome böngészőben

Húzza el a Helysávot a lapok közötti váltáshoz

A Chrome-nak nagyon gyors módja van a lapok közötti váltásra. Nem kell megérintenie a Fülek váltása ikont az alkalmazás alján található eszköztáron.

Ehelyett egyszerűen balra vagy jobbra csúsztathatja az eszköztáron (az URL-sávon) a Chrome alkalmazás tetején. Ez az aktuális lap bal vagy jobb oldalán lévő fülre vált, attól függően, hogy melyik irányba csúsztat. Folytassa az ujját a fülek közötti váltáshoz.

Ha olyan Új lap oldalt néz meg, amelynek nincs látható eszközsora, akkor is balra vagy jobbra csúsztathatja az ujját a képernyő tetején található területen, ahol az eszköztár lesz.

Húzza ujját balra vagy jobbra a Chrome eszköztárán

Húzza át a fülek átrendezéséhez

A lapok közötti váltás gyors mozdulatának előnyeinek kihasználása érdekében áthelyezheti a nyitott lapokat. Ehhez koppintson a „Fülek váltása” ikonra a Chrome alkalmazás alján az összes megnyitott fül megtekintéséhez. (Úgy néz ki, mint egy lekerekített négyzet, benne egy számmal.)

Tartsa lenyomva a lap indexképét. Egy pillanat múlva a Chrome szürkíti a többi lapot. A fül miniatűrjét áthelyezheti a képernyő bármely pontjára. Engedje el az ujját, ha kész.

Ha az eszköztárról a lapok között csúsztat, a lista többi lapja fölötti fülek balra, míg a többi fül alatt jobbra jelennek meg.

Tartsa lenyomva és húzza az indexképeket a Chrome Lapváltójában

Hosszan nyomja meg, hogy új lapon keressen

A Chrome kezelőfelületének alján található „+” gombra koppintva gyorsan megnyithat egy új lapot. További lehetőségeket talál, ha hosszan lenyomja a „+” gombot.

Érintse meg az „Új keresés” elemet egy új lap megnyitásához, amelynek középpontjában a keresőmező áll, így azonnal el tudja kezdeni a gépelést, vagy koppintson az „Inkognitó keresés” elemre, hogy ugyanezt tegye egy új Incognito fül. Ha hanggal szeretne keresni, vagy QR-kódot szeretne beolvasni, érintse meg itt a „Hangalapú keresés” vagy „QR-kód beolvasása” opciókat.

Ha szöveget másolt a Chrome-ban vagy egy másik alkalmazásban, akkor megjelenik a „Másolt szöveg keresése” lehetőség is. Ez azonnal megnyit egy új lapot, és megkeresi a szöveget az iPhone vágólapján. Nincs szükség fül megnyitására és a szöveg manuális beillesztésére a keresősávba.

Hosszan nyomja meg a "Váltás fülre" gomb

Hosszan nyomja meg az inkognitólapok megnyitásához vagy a lap bezárásához

A fülkezelési lehetőségek megtalálásához nyomja meg hosszan az eszköztár „Lapok váltása” gombot. Itt megérintheti az „Új inkognitó fül” lehetőséget, hogy gyorsan megnyithassa az inkognitó lapot privát böngészéshez, vagy a „Fül bezárása” elemre koppintva bezárhatja az aktuális lapot.

Ebben a menüben található egy „Új lap” opció is. Új lapot nyit meg, csakúgy, mint az alsó eszköztár „+” gombjának megérintésével.

Hosszan nyomja meg a "+" (plusz) aláírás gomb az iPhone Chrome-ban

Húzza balra vagy jobbra a visszalépéshez

Ez a funkció megtalálható az iPhone Safari alkalmazásában is, így lehet, hogy már ismeri. Viszont mozoghat előre és előre mozdulatokkal, nem pedig az Eszköztár Vissza és Előre nyíl gombjainak megérintésével.

A visszalépéshez érintse meg a képernyő bal oldalát, és csúsztassa jobbra a képernyő közepe felé.

Az előrejutáshoz érintse meg a képernyő jobb szélét, és húzza balra az ujját a képernyő közepe felé.

Csúsztassa balra vagy jobbra az iPhone képernyőjének egyik szélét.

Gyorsan lépjen vissza vagy tovább egy adott oldalra

A „Vissza” vagy „Előre” gomb ismételt megérintése az éppen megtekintett oldal megtalálásához kellemetlen lehet. Van egy egyszerűbb módja annak, hogy átkutasson egy lap Vissza vagy Előre történelmét.

Ehhez nyomja meg hosszan a „Vissza” vagy „Előre” nyílgombokat az alsó eszköztáron. Ezután megjelenik az oldalak listája a Vissza és Előre történelemben, és megérinthet egy oldalt, hogy közvetlenül odamenjen.

Hosszan nyomja meg a "Vissza" vagy "Előre" nyíl gombok

Csúsztassa ujját a Képernyő váltáshoz a Tab Váltóban

Nem kell megérintenie a Fülkapcsoló nézet tetején található három kis ikont az inkognitó, a normál Chrome és a legutóbbi lapok közötti váltáshoz.

A váltáshoz csúsztassa balra vagy jobbra bárhová a Tab Switcher képernyőn. Sokkal könnyebb, és soha nem kell beállítania a markolatát, hogy megérintse azokat a kis célpontokat az iPhone képernyőjének tetején.

Húzza ujját balra vagy jobbra a Chrome fülének miniatűr képernyőjén

Csípje meg a videót a teljes képernyős módhoz

Sok (de nem az összes) webhelyen egy csipetnyi mozdulattal gyorsan beléphet a teljes képernyős módba, miközben videót néz. A videó lejátszása közben érintse meg két ujjal és távolítsa el egymástól. A Chrome teljes képernyős módban játssza le a videót.

A teljes képernyős módból kiléphet az ellenkező mozdulattal is – két ujjal megérintve a videót és közelebb mozgatva őket -, vagy lefelé csúsztatva a videót.

Csípje kifelé a videót

Nyisson meg egy menüpontot egy sima mozdulattal

Ahelyett, hogy megérintené a menü gombot, majd megérinti a kívánt opciót, megérintheti ujjával a menü gombot, és egy pillanatig tarthatja. A menü gomb megjelenik. Mozgassa az ujját felfelé, amíg ki nem választja a kívánt menüpontot, és aktiválásához engedje fel az ujját.

Ez működik a Chrome többi hosszú ideig tartó menüjében is. Például a „+” gomb hosszan tartó megnyomásakor az ujját felfelé mozgathatja, majd felengedve aktiválhatja a menüopciót egyetlen mozdulattal.

Hosszan nyomja meg a menü gombot, és mozgassa az ujját felfelé

Még egy dolog: A Chrome menüje hosszabb, mint amilyennek első pillantásra látszik. A menüben felfelé vagy lefelé húzva további lehetőségeket találhat.


A Chrome számos más hasznos funkcióval rendelkezik, beleértve a Chrome könyvjelzőkkel, a nyitott lapokkal és az előzményekkel történő szinkronizálást. Nagyon kényelmes, ha a Chrome-ot Windows, Mac, Linux vagy Chrome OS asztali számítógépén vagy laptopján is használja.

Ha kedveli a Chrome-ot az asztali számítógépen, feltétlenül nézze meg az iPhone-on található Chrome-ot – különösen azért, mert a Chrome mostantól alapértelmezett böngészőként helyettesítheti a Safarit. A Chrome iPad-hez is elérhető.
Source link


126 Views 0 Ratings Rate it