4 mentális modell, amelyek segítenek kezelni a kemény tartalommarketing kérdéseket

Avatar Gadam | 2021.05.01. 52 Views 0 Likes 0 Ratings

52 Views 0 Ratings Rate it

Valószínűleg ismeri a tartalom-marketing vegyületek értékét az idő múlásával. De rájöttél, hogy az összetétel mentális modell?

A mentális modellek olyan keretrendszerek, amelyek segítenek az embereknek értelmezni a dolgok működését a világban. A mentális modellek megléte új módszerekkel segíthet a problémák megoldásában.

Legközelebb elakadtnak érzed magad, amikor a magaddal kapcsolatos döntésekről van szó tartalommarketing program, dolgozzon ki egy vagy több ilyen mentális modell használatával. Új módszereket talál a problémák és a lehetséges megoldások mérlegelésére – és magabiztosan hozhat döntéseket.

A térkép nem a terület

Alfred Korzybski tudós és filozófus ezt az ötletet vezette be egy 1931-es papír. Tetszik ez a magyarázat Shane Parrish-től, a The Great Mental Models szerzőjétől, aki összegzi a koncepciót Ily módon:

… (I) a valóság egyszerűbbé tétele hasznos modellekkel … összekeverjük a modelleket a valósággal. Sok ember számára a modell létrehozza saját valóságát. Mintha életre kelne a táblázat. Elfelejtjük, hogy a valóság sokkal szebb. A térkép nem a terület. Az elmélet nem az, amit leír, hanem egyszerűen egyfajta információhalmaz értelmezését választjuk.

Hogyan alkalmazzuk a modellt a tartalommarketingre

Mondjuk a tiéd a tartalom nem rezonál azokkal az emberekkel, akiket remélni fog, hogy vonzza és elkötelezi magát. A probléma megoldásához ellenőrizze a térképét (vagy térképeit). Az egyik kiindulópont a térkép, amelyet a kívánt közönségről készített – más szóval a saját vevő vagy közönség személyek.

Ahogy a térképek nem a terület, a személyek nem emberek – csupán vázlatok a célközönségben élő emberek jellemzőinek halmazáról. Általánosítják a kívánt (vagy valós) közönség céljait és viselkedését.

A térkép nem a terület. Használja ezt a mentális modellt arra, hogy emlékezzen arra, hogy a #ContentMarketing személyek csak ábrázolások – ne tévesszenek tévútra – mondja @chintanzalani a @CMIContent-en keresztül. Kattintson a tweetelésre

Ha a tartalma nem kelt visszhangot, gondoljon arra, hogy az ábrázolása miként lehet pontatlan. Íme néhány hely, ahol elkezdheti felfedezni:

  • A ti személyiségetek túl széles? A túlságosan tág személyek nem adnak elég részletes térképet a döntések irányításához.
  • Túl sok feltételezésre épülnek? Mivel a vásárlói személyek fiktívek, a marketingszakemberek hajlamosak feltételezéseket tenni azok létrehozása közben. Kérdezd meg, hogy a személyiség fájdalompontjai és egyéb részletei pontos, naprakész információkból származnak-e, vagy valakinek a legjobb tippjei.
  • Elavultak vagy sztereotípiákra épülnek? Ellenőrizze a személyiségét sablonos Kérdezze meg, hogy a megadott adatok relevánsak-e a vásárlási folyamat szempontjából.

E problémák mindegyikének megoldása az beszéljen a meglévő közönségtagokkal és az ügyfelek rendszeresen, hogy lépést tarthasson az igényeik és aggodalmaik változásával. Ezután finomítsa személyiségét az alapján, amit a vizsgálatai során tanult. A térképed (személyed) továbbra sem lesz a területed (közönséged), de a terület összefüggéseinek új megértése segít jobb információk alapján dönteni arról, hová kell menni.

Próbálja ki ezeket az erőforrásokat, hogy többet tudjon meg a személyek fejlesztéséről és frissítéséről:

Másodrendű gondolkodás

Howard Marks elmagyarázza könyvében a másodrendű gondolkodást, A legfontosabb dolog megvilágítva:

Az első szintű gondolkodás leegyszerűsített és felszínes, és szinte mindenki meg tudja csinálni (rossz jel mindenre, ami felsőbbrendűségi kísérletet jelent). Az első szintű gondolkodóknak csak egy véleményre van szükségük a jövőről, mint például „A vállalat kilátásai kedvezőek, vagyis a részvények emelkedni fognak”. A második szintű gondolkodás mély, összetett és összezavarodott.

Hogyan alkalmazzuk a modellt a tartalommarketingre

A másodrendű gondolkodás segíthet megkülönböztetni versenytársaitól származó tartalmait, és jobb eredményeket hoznak vállalkozásának. Arra kéri, hogy nézzen túl a nyilvánvalón, hogy jobb válaszokat találjon.

Íme néhány általános tartalmi marketing szempont, és azok az utak, amelyekre az elsőrendű gondolkodás során juthatunk el, összehasonlítva a másodrendű gondolkodással.

Tegyük fel, hogy folyamatos lead-áramot és minősített forgalmat szeretne generálni a webhelyére.

Első rendű gondolkodás: Nagy kulcsszóval rendelkező kulcsszavak után járhat.

Másodrendű gondolkodás: Prioritás témák amelyek relevánsak a közönség és az üzleti célok szempontjából. Akkor keresse meg a közönség fájdalmait kutatás mely kifejezéseket használják a keresés során.

Itt van egy másik példa. Tegyük fel, hogy építeni akar backlinks hogy javítsa webhelye tekintélyét.

Első rendű gondolkodás: Küldjön gazillion tájékoztató e-maileket egy SEO tanácsadó által megosztott sablonok alapján.

Másodrendű gondolkodás: Koncentráljon olyan dolgok létrehozására, amelyekhez az emberek linkelni akarnak, például gondolatvezető tartalomról, amely véleményt oszt, eredeti kutatást vagy más típusú tartalom, amely természetesen vonzza a linkeket. Egy szilárd követéssel győződjön meg arról, hogy a tartalom eléri-e a célközönséget terjesztési terv. Cél, hogy beszélgetést generáljon az iparában, és értse meg, hogy a linkek hasznos tartalom melléktermékei. A domainje vagy az oldalhatósága gondoskodik magáról.

Próbálja ki ezeket a cikkeket, hogy mély és árnyalt gondolkodással közelíthesse meg tartalommarketingjét:

Nézzen túl a #ContentMarketing kihívásokra adott egyszerű válaszokon. A másodrendű gondolkodás túlmutat a nyilvánvalón, hogy jobb válaszokat találjon, mondja @chintanzalani a @CMIContent-en keresztül. Kattintson a tweetelésre

Az első elvek

Az első elvek szerinti gondolkodás megköveteli, hogy egy javaslatot a legalapvetőbb feltételezésre redukáljanak, amely nem támaszkodik más feltételezésekre. Annak ellenére, hogy gyökerei a Arisztotelész, a stratégiát a vállalkozó is elfogadja Elon Musk.

Így magyarázza Jay Acunzo, a marketing előadója, írója és műsorvezetője:

Az első elvek a legjobb elvek, a legjobb elvek pedig egyszerűen csak a fontosabb bevált gyakorlatok.

Hogyan alkalmazzuk a modellt a tartalommarketingre

A kreatív tartalom és az üzenetküldési ötletek megtalálásához ossza meg márka történetét a legalapvetőbb igazságokig.

Jay rámutat a Poo-Pourri kreatív marketingjére, amely abból az első elvből fakadó gondolkodásból ered, amely a probléma zsigereibe került, és az emberek fürdőszobai spray-ket vásárolnak ennek kezelésére. Ahogy a cég vírusos videója (több mint 43 millió megtekintéssel) megfogalmazza: „Hogyan tudod elhitetni a világgal, hogy a kakad nem büdös? Vagy valójában soha nem kakilsz soha?

Olvasson további példákat a tartalommarketing első elveiről Jay cikkében Az alapok nélkülözhetetlenek a tartalmi sikerhez.

Bontsa le márka történetét az első elvekre – a legalapvetőbb igazságokra -, hogy kreatív #ContentMarketing ötleteket találjon – mondja @chintanzalani a @CMIContent-en keresztül. Kattintson a tweetelésre

Aktiválási energia

A kémia tudományos diszciplínájából átvett aktivációs energiával kapcsolatos mentális modell segít megérteni a reakció elindításához szükséges minimális energiát. Az egyik módszer arra gondolni, mint az a küszöb, amelyet az összetett elemeknek át kell lépniük a reakció megindításához és végtermékekké történő átalakuláshoz.

Hogyan alkalmazzuk a modellt a tartalommarketingre

A CMI alapítója, Joe Pulizzi mondott 12–18 hónapba telik, mire a tartalommarketing elkezdi megjeleníteni a tartalommarketing eredményeit. A program összeállításakor ügyeljen arra, hogy mindenki – különösen a költségvetést ellenőrző érdekelt felek – érti azt az aktiválási energiát, amelyre szükség lesz, hogy bármi megtörténjen.

Használhatja az aktiválási-energia modellt is a gondolkodásra SEO.

Szerzés tartalom jól rangsorolandó a keresőmotorokkal hosszú folyamat lehet. Ahrefs arra vállalkozott, hogy megtudja, mennyi ideig tanulmányozza a tíz tíz legfontosabb találatot több mint 2 millió kulcsszóra. A tanulmány megállapította a legtöbb oldal hogy a top 10 Google-találat rangja három vagy több éves.

A @ahrefs tanulmánya szerint a legtöbb 10 Google @ keresési találat között szereplő oldal három vagy több éves, mondja @chintanzalani a @CMIContent-en keresztül. #SEO Kattintson a tweetelésre

Ez azt jelenti, hogy három évet kell várnia, hogy bármilyen eredményt érjen el SEO-törekvéseivel?

Nem feltétlenül.

Kémiai reakcióban csökkentheti a szükséges aktiválási energiát egy katalizátor használatával.

SEO-val, backlinks katalizátorként működhet, amely hamarabb elősegíti a tartalom rangsorolását.

A tartalommarketingben a katalizátor egy meglévő médiatulajdon megvásárlása lehet. Az eredmények gyorsabb előállításához szükséges aktiválási energia küszöböt úgy fogja elérni, hogy média tulajdonságot vásárol meglévő közönséggel ahelyett, hogy megpróbálná épít egy új tartalmi platform és egy közönség a semmiből.

Kép forrása

A gondolkodás eszközei

A vakfoltok és a feltételezések eltévelyíthetik a tartalommarketingjét, de megteheted edzd az agyad hogy a mentális modelleket mint gondolkodási eszközöket kihasználják. Kezdje azokkal, amelyeket ebben a cikkben megosztottam. Amint kényelmesebbé válik ez a készlet, integrálódhat más mentális modellek hogy van értelme a munkájának.

Milyen mentális modelleket alkalmaz a tartalommarketing kihívások kezeléséhez? Mondja meg nekem a megjegyzésekben.

További tanácsok a nagy tartalommarketing-kérdések kezelésével Iratkozz fel a CMI ingyenes hétköznapi vagy heti hírlevelére.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Forrás link


52 Views 0 Ratings Rate it