6 dolog a régi PS4-hez, Xbox-hoz vagy más konzolhoz

Avatar Gadam | 2020.12.26. 76 Views 0 Likes 0 Ratings

76 Views 0 Ratings Rate it

PlayStation 4 konzol az Xbox One tetején.
robtek / Shutterstock.com

A PlayStation 5, valamint az Xbox Series X és S bevezette a konzolos játékok új generációját. Mivel a visszamenőleges kompatibilitás olyan nagy probléma ebben a generációban, lehetséges, hogy már nem nagyon használja a régi konzolt. Tehát mit csinálsz egy régi konzollal, amelyre már nincs szükséged?

Fontolja meg a régi konzolok adományozását

Messze az egyik leghatásosabb dolog, amit a régi konzoljával megtehet, az, hogy adományozza azt egy jótékonysági szervezetnek. Ez lehet gyermekkórház vagy családon belüli erőszak menedékhely a környéken, vagy lehet egy bevált jótékonysági szervezet Gamer elérhetősége (USA) vagy Get Well Gamers (Egyesült Királyság).

Régi konzolját egy takarékboltba juttatja, vagy az interneten keresztül eladja eBay a jótékonyságért változhat, mivel jó cél érdekében pénzt fog gyűjteni.

PlayStation 4 konzol, íjjal.
Valentin Valkov / Shutterstock.com

Javasoljuk, hogy először forduljon bármely intézményhez telefonon vagy e-mailben, hogy többet tudjon meg az adományozott áruk átvételére vonatkozó politikájukról. Ne felejtsen el olyan régi játékokat, vezérlőket és perifériákat tartalmazni, amelyekre már nincs is szüksége.

Adományozhat közvetlenül barátainak, szomszédainak vagy bárki másnak, akiről úgy gondolja, hogy szórakozást hozhat ki a régi konzoljából. Nem mindenki engedheti meg magának a vadonatúj rendszert, és nem mindenkit fektetnek be annyira a videojátékokba, hogy néhány száz dollárt költsenek. Felébresztheti a videojátékok iránti szenvedélyt abban, aki még soha nem érintette meg a vezérlőt.

Ha PlayStation 4-et birtokol, és frissít a PS5-re, akkor kevésbé valószínű, hogy a régi játékokat a régebbi rendszeren játssza. A PS5 visszamenőleges kompatibilitása. Az újabb konzolok jobban futtatják a régebbi játékokat, gyakran fejlesztésekkel vagy optimalizált verziókkal. Ugyanez mondható el az Xbox X sorozatról és az S sorozatról, amelyek mindkettő visszafelé kompatibilis az Xbox több generációja.

Használja a régi konzolt médiaközpontként

Az Xbox One és a PlayStation 4 (valamint az olyan régebbi konzolok, mint az Xbox 360 és a Wii U) egyaránt tartalmaznak alkalmazásokat a legtöbb streaming szolgáltatás eléréséhez. Ide tartoznak a prémium streaming szolgáltatások, mint a Netflix, a Hulu és a Disney +, az ingyenes streaming szolgáltatások, mint a YouTube, a Spotify és a Pandora zenéi, vagy az élő streaming platformok, mint a Twitch.

Míg a PlayStation 4 képes DVD-k és normál HD Blu-Rays lejátszására, az Xbox One képes 4K lemezek kezelésére nagy dinamikatartomány. Mindkét konzol képes lejátszani az USB-háttértárról származó fájlokat, az Xbox One család pedig még az x265 (HEVC) fájlokat is támogatja.

Csak egy TV-re vagy monitorra van szükséged, amellyel a régi konzolt csatlakoztathatod, és valahova, ahová tedd. Külső USB-meghajtót használhat tárhely hozzáadásához, az Xbox One és a PS4 egyaránt támogatja a külső merevlemezeket.

A játék streamingje is életképes lehetőség

A Sony rendelkezik játékstreaming szolgáltatással PS most. Ez a prémium szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a játékokat az internetről közvetlenül a konzoljára továbbítsa, a hardver korlátozása nélkül. A szolgáltatást gyakran azért emlegetik, hogy a régebbi PS2 és PS3 címekre helyezi a hangsúlyt, de a modern PS4 címek is szerepelnek benne.

(A Microsoftnak megvan a maga Xbox Cloud Gaming streaming szolgáltatást, de csak Android-eszközökre továbbíthat. Nem streamelhet játékokat egy régi konzolra.)

Ha már vásárolt egy PS5-öt, akkor a PS4 segítségével játékokat streamelhet a konzoljára a helyi hálózaton keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy PS5 játékokat játsszon a PS4-en, feltéve, hogy a hálózata megfelel a feladatnak. Ez azt jelenti, hogy dicsőséges 1080p felbontással streamelhet játékokat a nappali PS5-ből a hálószobájában lévő PS4-be.

A hálózati teljesítmény befolyásolja a játék streaming életképességét, mind az online streaming, mind a helyi távoli játék szempontjából. Ha helyi játékra vágyik, a vezetékes Ethernet-kapcsolat következetesebb élményt nyújt.

Jobb multiplayer és co-op játék

Annak ellenére, hogy a játékkonzolok következő generációja már itt van, a régi konzolainak legalább még néhány évig működniük kell. Ha több játékosa van a házában, két konzol segíthet a béke megőrzésében. A közös játék gyakran szórakoztatóbb, mint az egyedül játszani.

A régi konzol megragadásának egyik legmeggyőzőbb oka a többjátékos célú felhasználás. Két konzol azt jelenti, hogy két játékos együtt játszhat, mindegyik saját kijelzővel. Rengeteg multiplayer tapasztalat szolgálhat Önnek, beleértve a kooperatív kampányokat, a versenyképes online játékokat és a túlélési homokozós játékokat.

Ez magában foglalja az olyan játékokat, mint Halo, ahol teljes kampányokat lehet együtt játszani. Fallout 76, Tolvajok tengere, és Red Dead Redemption 2 mind magával ragadó online világokat kínál, amelyeket nagyon szórakoztató együtt felfedezni. A hektikus lövőknek tetszik Borderlands teljesítménycsökkenést szenvedhet a megosztott képernyőn, de ez nem jelent problémát, ha mindkettő külön konzolt használ.

A keresztjáték is egyre elterjedtebb, a hasonló játékok Minecraft, Rakéta Liga, Call of Duty: Warzone, és Csatatér V. lehetővé téve a játékosok számára, hogy együtt játszanak, függetlenül attól, hogy Sony, Microsoft vagy PC hardvert használnak-e.

Mivel a PS4 és az Xbox One játékokat most az utolsó generációnak tekintik, a játékok ára csökkenni fog. Több használt példányt találhat a takarékboltokban és az online piactereken. Akciókat lehet találni, de a játékok még mindig ugyanolyan jók, mint mindig.

Nézze meg a Homebrew jelenetet

A Homebrew egy felhasználó által fejlesztett szoftver, amelyet zárt rendszereken, például játékkonzolokon történő futtatásra terveztek. Megköveteli, hogy megkerülje a gyártó által az egyéni kód futtatásához bevezetett védelmeket. Miután hozzáférést kapott a konzol operációs rendszeréhez, telepítheti saját alkalmazásait.

Az, hogy meddig jut el a homebrew-val, végső soron attól függ, hogy melyik konzolja van, mennyire jártas technikailag, és sokszor milyen szerencsésnek érzi magát. Ha van Wii vagy Wii U, akkor rengeteg házi készítésű sörfőző áll rendelkezésére, beleértve a felhasználó által készített csatornákat, emulátorokat és a játékokat közvetlenül a lemezről betöltő hordozórakétákat.

A Reddit közösségek szeretik r / WiiHacks és r / ps4homebrew óriási segítség az ilyesmi próbálkozásakor. Rengeteg kockázat jár, és – esetleg – a végén is meglesz téglázás teljesen a konzolod. El kell kerülnie az elsődleges számlák használatát is (azokat, amelyeket továbbra is használ, vagy amelyeket játék vásárlásához használt), mivel a Nintendo és a Sony, mint például a vállalatok, gyakran megtiltják a hackelésre gyanús felhasználókat.

RetroArch menü ikonok

Az Xbox One továbbra is az egyetlen konzol, amelyet soha nem „hackeltek” a homebrew-val való használatra. Ennek ellenére a Microsoft támogatja a fejlesztői módot, amely lehetővé teszi az Universal Windows Program (UWP) alkalmazások futtatását az Xbox-on, feltéve, hogy maga telepíti őket. Ezzel megteheti használja az Xbox One vagy az Xbox Series X | S konzolt emulációs dobozként.

Az, hogy végül megéri-e neked, attól függ, hogy mekkora a kockázatod, és mire akarod használni a konzolt. Az emulátorok népszerű választás az olyan projekteknek köszönhetően RetroArch. Csak győződjön meg róla, hogy megérti a az emuláció és a ROM-ok jogi következményei.

ÖSSZEFÜGGŐ: A RetroArch emulátor telepítése Xbox Series X vagy S rendszerre

Halott vagy haldokló konzol? Próbálja ki és javítsa ki magát

Eladhatná a „törött” konzolját aprópénzért az eBay-en, vagy megpróbálhatná saját maga kijavítani. Ez egy hasznos tapasztalat lehet, amelyben megtanulsz egy-két dolgot a hardverről. Ha tudod, hogy mi szakadt el, végül is találsz tartalék konzolokat az eBay-en.

A leggyakoribb problémák a lemezeket már nem olvasó meghajtók és az elhalt merevlemezek lesznek. Ezek viszonylag könnyen cserélhető alkatrészek, és akár az olyan összetevőket is frissítheti, mint a merevlemez, miközben a kezébe áll, hogy növelje a konzol teljes kapacitását.

Olyan személy, aki javítja a PlayStation 4 Pro konzol belsejét.
nelladel / Shutterstock.com

Más problémái lehetnek, például egy haldokló ventilátor, a gyengébb hőteljesítmény (hőelvezetés) a por felhalmozódása miatt, vagy gombok, amelyek már nem a várt módon működnek. iFixit segíthet eligazodni a hardverben, míg az olyan közösségek, mint a Reddit r / consolerepair konstruktív visszajelzést adni. Aztán ott van a YouTube, a rajongók végeláthatatlan oktatóvideóival, amelyek végig segítenek.

Csak vigyázzon és győződjön meg róla, hogy tudja, mit csinál, mielőtt kinyitja a konzolt. Akkor is csúnya sokkot okozhat magának, még akkor is, ha a konzol ki van kapcsolva és nincs kihúzva az áramforrásból. Valószínűleg szüksége lesz néhány alapvető eszközre, például antisztatikus karszalagra vagy szőnyegre és csavarhúzóra, mielőtt belemerülne.

Egy olyan konzol, amelyet maga javított ki, még sok évig élhet, ami jobb, mint ha korai halállal halna meg, mint egy halom e-hulladék.

Frissíteni fog a Next Gen-re?

A PS4 és az Xbox One ezen a ponton „utolsó generációnak” minősülhet, de mégsem hogy régi. Ezekre a platformokra még mindig kiadnak játékokat, amelyek még évekig lesznek. Mivel a por leülepszik a generáción, a használt lemezek továbbra is olcsóbbak lesznek. Rengeteg élet van még ezeken a platformokon.

De amikor végül úgy dönt, hogy itt az ideje a frissítésnek, szánjon egy pillanatot arra, hogy fontolja meg, mi a legjobb a régi hardver számára, ahelyett, hogy egyszerűen csak hagyná, hogy port gyűjtsön a tévé alatt.

Készen áll, hogy meghúzza a ravaszt egy új konzolon? Ezért kerülje el a teljesen digitális változatokat.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért nem érdemes All-Digital PS5-öt vagy Next-Gen Xboxot vásárolni?
Source link


76 Views 0 Ratings Rate it