8 étel, amit soha ne tegyél a fagyasztóba

Avatar Gadam | 2021.11.15. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A hűtve tárolás nem mai „találmány”, már üknagymamáink is pincékben vagy vermekben tartósították az élelmiszereket. A fagyasztással ugyanis az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk, így azok fogyasztási idejét könnyedén meghosszabbíthatjuk. Ráadásul nem sérülnek a zöldségekben és gyümölcsökben található vitaminok sem! De sajnos vannak olyan ételek is, amiknek nagyon nem tesz jót, ha bepakoljuk őket a fagyasztóba.

1. Majonéz

Ha a majonézt lefagyasztod, akkor becsomósodik. Szóval, ha nem szeretnéd, hogy a szendvicseden túróállagú legyen a szósz, jobb, ha a mélyhűtő helyett a hűtőben tárolod.

2. Friss paradicsom

A főtt paradicsom jól fagyasztható, de ha a friss paradicsomot szeretnéd ilyen formában tartósítani, készülj fel rá, hogy mikor kiolvad, extra nyálkás lesz. 

3. Egész tojás

A tojás térfogata a fagyasztástól megnőhet, így a mélyhűtőbe téve szétrepedhet a héja, vagy akár fel is robbanhat. Mielőtt lefagyasztanád, mindig távolítsd el a héját, és tedd tároló edénybe vagy zacskóba.

4. Tej

A tej – akárcsak a majonéz – csomós lesz a fagyasztástól. Csak abban az esetben fagyaszd le, ha főzéshez használod fel később.

5. joghurt

A joghurttal is ugyanaz fog történni, mint a tejjel és a majonézzel, ha beteszed a fagyasztóba: becsomósodik.

6. Uborka

Míg a legtöbb zöldség jól viseli a fagyasztást, addig az uborkának nagyon nem tesz jót. A jellegzetes „ropogóssága” ugyanis teljesen eltűnik, mire kiolvad.

7. Krumpli

A nyers burgonyának a fagyasztás során megváltozik az állaga, szemcsés lesz. Ha mégis a mélyhűtőbe tennéd, előbb főzd meg, és tárolóedényben fagyaszd le.

8. Zöld levelek

Ha lefagyasztod például a spenótot, a rukkolát vagy a salátát, a levelek nem frissek és ropogósak, hanem sokkal inkább pépesek ás nyálkásak lesznek, mire kiolvadnak.  [ad_2]
Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it