A beépített készletek funkció használata a Microsoft Excelben

Avatar Gadam | 2020.12.10. 208 Views 0 Likes 0 Ratings

208 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

Ha tőzsdei adatokra van szüksége a táblázathoz, időt takaríthat meg és naprakész információkat kaphat a Microsoft Excel beépített részvény adattípusával. Így töltse ki a lapját olyan részletekkel, mint a ticker szimbólumok, a piaci korlátok, az előző bezárás és egyebek.

Készletadatok hozzáadása az Excel munkalapjához

A részvények adattípusának használatához a Microsoft Excel programban csak internetkapcsolatra és egy kis saját adatra van szükség a kezdéshez.

Nyissa meg a táblázatot, és írjon be egy információt, például cégnevet vagy részvényszimbólumot. A továbbra is kijelölt cellával nyissa meg az „Adatok” fület, majd kattintson a „Készletek” elemre a szalag „Adattípusok” szakaszában.

Kattintson az Adatok, majd a Készletek elemre az adattípusokban

Néhány másodperc múlva (az internetkapcsolattól függően) láthatja, hogy a jobb oldalon megnyílik az „Adatválasztó” oldalsáv. Ez akkor történik, ha az elem nem található, vagy egynél több ilyen nevű készlet áll rendelkezésre.

Kattintson az oldalsáv bármelyik elérhető lehetősége alatt a „Kiválasztás” elemre.

Készletek adatválasztója

Ha a kezdeti adatait tartalmazó cellától távolabb kattint, egyszerűen jelölje ki újra, majd kattintson a mellette megjelenő kis Adatok beszúrása ikonra. Megjelenik egy hosszú, görgethető lista, amely tartalmazza az összes tőzsdei részletet, amire csak szüksége lehet.

Kattintson az Adatok beszúrása elemre a lista megtekintéséhez

Válassza ki a felvenni kívánt információt, és az a jobb oldali cellában jelenik meg. A részvény részleteit ugyanúgy folytathatja. A választott további részletek a jobb oldali következő cellákban kerülnek feltöltésre.

Oszlopfejléceket is felvehet a beillesztett adatok azonosításához. Bármikor bármikor rákattinthat egy elemet tartalmazó cellára, hogy lássa, mi is az a Képletsávban.

Készlet adatok részletei a képletsávban

Tekintse meg az Adattípus kártyát

A részvények részleteinek görgethető listája hasznos, de ezeket az adatokat kártya formátumban is megtekintheti. Csak kattintson a jobb gombbal az első gépelt céget vagy részvényt tartalmazó cellára, majd válassza a megjelenő menüből az „Adattípus-kártya megjelenítése” lehetőséget.

Kattintson az Adattípus kártya megjelenítése elemre

Ezután láthatja ugyanazokat a részleteket egy könnyen olvasható pillanatképben. Szükség esetén a kártya nagyításához húzza a jobb alsó sarkot is. Ha a kártyáról az áthelyezési információkat hozzá szeretné adni a munkalapjához, vigye az egérmutatót az adott adat fölé, majd kattintson a Kihúzás rácsra ikonra.

Az adatok hozzáadásához kattintson a Kivonat a rácsra elemre

Frissítse a részvényadatokat

Mint a Földrajzi adattípus a Microsoft Excelben, a Részvények adattípus online forrásból szerzi be az információkat. Ez azt jelenti, hogy webböngésző megnyitása nélkül is frissítheti.

Ehhez egyszerűen kattintson a jobb gombbal arra a cellára, amely tartalmazza a vállalat nevét vagy részvény szimbólumát, majd válassza a megjelenő menü Adattípus> Frissítés parancsát.

Kattintson az Adattípus, majd a Frissítés gombra

Nem látja a készlet funkciót?

Ha nem látja a Készletek adattípust a Microsoft Excelben, ellenőrizze, hogy rendszere megfelel-e a következő követelményeknek:

  • Az Excel for Microsoft 365 programot használja: Microsoft a jövőben hozzáadhatja ezt a funkciót további verziókhoz, de most ezt kell használnia.
  • Frissített az Office legújabb verziójára: A Microsoft fokozatosan vezeti be ezt a funkciót, ezért lehet, hogy várnia kell egy kicsit. Csak tartsd az Office új verzióinak keresése.
  • Az angol szerkesztési nyelv az Office-ban van beállítva: Az Excel adattípusai csak akkor állnak rendelkezésre, ha ezt megtette. tudsz itt megtudhatja, hogyan kell megváltoztatni a Microsoft Word programban, és ez az Excel-ben is megváltoztatja.

ÖSSZEFÜGGŐ: A nyelv megváltoztatása a Microsoft Word programban
Source link


208 Views 0 Ratings Rate it