A böngészési előzmények automatikus törlése a Mac Safari alkalmazásban

Avatar Gadam | 2020.12.15. 152 Views 0 Likes 0 Ratings

152 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Apple Mac Safari logó

Böngészője rögzíti az összes webes tevékenységét. Ezért a magánélet fokozása érdekében a legjobb, ha rendszeresen törli a böngészési előzményeket. A Mac-en lévő Safari gondoskodhat erről az Ön számára, és időnként automatikusan törölheti az előzményeket. Így állíthatja be.

Indítsa el a Safari-t Mac gépén a Launchpad vagy a segítségével utánanéz a Spotlight-on.

Ezután kattintson a menüsor bal sarkában a „Safari” elemre, és válassza a „Beállítások” lehetőséget. Alternatív megoldásként megnyomhatja a Cmd + vesszőt a billentyűzeten, hogy közvetlenül belépjen ebbe a menübe.

Látogassa meg a Safari beállításait a macOS-on

Az „Általános” lapon keresse meg az „Előzmények eltávolítása” opciót.

A MacOS Safari általános beállításai

A mellette lévő legördülő menüből kiválaszthatja, hogy a Safari milyen gyakran törölje a böngészési előzményeket. Olyan gyakran törölheti, mint minden nap vagy minden évben.

A böngészési előzmények automatikus eltávolítása a Safari macOS-on

Ha engedélyezi ezt a beállítást, a Safari automatikusan törli a meglátogatott webhelyek, az internetes keresések és egyebek naplóit.

Ha inkább a böngészési előzmények áttekintését szeretné megtisztítása előtt, akkor a legördülő menüből kiválaszthatja a „Manuálisan” lehetőséget, és időről időre törölheti saját webes tevékenységeit a Safari böngészőből.

Az „Általános” szakasz alján található egy külön beállítás is, amelynek neve „Letöltési listaelemek eltávolítása”. Ezzel az opcióval beállíthatja a Safarit úgy, hogy automatikusan eltávolítsa a letöltött fájlok listáját (de magukat a fájlokat nem).

Távolítsa el a letöltési lista elemeket a Safari beállításaiból

Egy nap elteltével törölheti őket, amint kilép a Safari-ból, vagy ha a letöltés sikertelen.

A letöltött listaelemek automatikus eltávolítása a Safari macOS-ról

Ezek engedélyezése nem befolyásolja a Safari böngészési adatait más Apple eszközökön, például iPhone-on vagy iPaden. Eddig a böngészési előzmények és a letöltési lista automatikus törlésének lehetőségei nem állnak rendelkezésre a Safari iOS és iPadOS alkalmazásaiban.

Sokkal többet tehet a Safari biztonságosabb élményéért, többek között alapértelmezés szerint inkognitómódban böngészés és optimalizálása a maximális magánélet érdekében.[ad_2]
Source link


152 Views 0 Ratings Rate it