A Chrome / Firefox telepítése egy új Windows Server rendszerre, az Easy Way – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.03.31. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

Windows Server logó

A Windows Server alapértelmezett „Enhanced Security Configuration” védelemmel rendelkezik az Internet Explorer számára, amely blokkolja a nem megbízható webhelyeket. A probléma? Ez megakadályozza, hogy telepítsen egy megfelelő böngészőt, például a Chrome-ot, és ne folytassa a munka többi részét.

Az IE-védelem letiltása

Az IE Enhanced Security Configuration megfelelő letiltásának módja az, hogy megnyitja a Kiszolgálókezelő alkalmazást, majd kattintson a „Helyi kiszolgáló konfigurálása” elemre.

Kattintson a gombra "Konfigurálja ezt a helyi szervert" a Kiszolgálókezelő alkalmazásban

Ezután a „Tulajdonságok” részben keresse meg az IE Enhanced Security Configuration elemet, és kapcsolja ki.

Alatt "Tulajdonságok," keresse meg az IE Enhanced Security Configuration elemet, és kapcsolja ki

Innen megnyithatja az IE-t, letöltheti a Chrome / Firefox telepítőt, és folytathatja napját.

Ha ez nem működik, megpróbálhatja manuálisan engedélyezni a fájlletöltéseket az Internetbeállítások> Biztonság> Egyéni szint> Letöltések menüpont alatt.

Könnyű út (PowerShell-lel)

Természetesen erre van egy gyorsabb módszer egy PowerShell-szkript használatával.

A következő szkript letölti és futtatja a Chrome telepítőjét, és a Chrome automatikusan települ. Ezután elindíthatja az Asztal ikonról vagy a Start menüből.

$Path = $env:TEMP; $Installer = "chrome_installer.exe"; Invoke-WebRequest "http://dl.google.com/chrome/chrome_installer.exe" -OutFile $Path$Installer; Start-Process -FilePath $Path$Installer -Args "/silent /install" -Verb RunAs -Wait; Remove-Item $Path$Installer

Ha Windows Server 2012 rendszert használ, akkor ezt a parancsfájlt használhatja:

$LocalTempDir = $env:TEMP; $ChromeInstaller = "ChromeInstaller.exe"; (new-object System.Net.WebClient).DownloadFile('http://dl.google.com/chrome/install/375.126/chrome_installer.exe', "$LocalTempDir$ChromeInstaller"); & "$LocalTempDir$ChromeInstaller" /silent /install; $Process2Monitor =  "ChromeInstaller"; Do { $ProcessesFound = Get-Process | ?{$Process2Monitor -contains $_.Name} | Select-Object -ExpandProperty Name; If ($ProcessesFound) { "Still running: $($ProcessesFound -join ', ')" | Write-Host; Start-Sleep -Seconds 2 } else { rm "$LocalTempDir$ChromeInstaller" -ErrorAction SilentlyContinue -Verbose } } Until (!$ProcessesFound)

Automatikus telepítés AWS-re

Ha AWS-t használ, akkor szerencséje van, mert az EC2 felhasználói adatok segítségével automatikusan futtathat parancsokat a kiszolgáló létrehozásakor.

A szerver létrehozásakor feltölthet egy szöveges fájlt, vagy csak beillesztheti a parancsba. Automatizálhatja ezt a folyamatot is, ha a CLI-ről indul.

A szerver létrehozásakor feltölthet egy szöveges fájlt, vagy csak beillesztheti a parancsba

Ezután csak annyit kell tennie, hogy beilleszti a Powershell szkriptet a <powershell> blokk, így:

<powershell>
$Path = $env:TEMP; $Installer = "chrome_installer.exe"; Invoke-WebRequest "http://dl.google.com/chrome/chrome_installer.exe" -OutFile $Path$Installer; Start-Process -FilePath $Path$Installer -Args "/silent /install" -Verb RunAs -Wait; Remove-Item $Path$Installer
</powershell>

Forrás link


31 Views 0 Ratings Rate it