A csapatok és csatornák megjelenítése, elrejtése és rögzítése a Microsoft Teams szolgáltatásban

Avatar Gadam | 2020.12.17. 57 Views 0 Likes 0 Ratings

57 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Microsoft Teams logó

A Microsoft Teams kiválóan alkalmas a munkaterületek különböző csapatokra és csatornákra bontására, de könnyen túl sok mindent lehet az oldalsávon az egyszerű navigáció érdekében. Így tisztíthatod meg kicsit a dolgokat.

A Microsoft Teams egyik előnye, hogy könnyen kezelhető csapatokat és csatornákat hozhat létre. Ez azt jelenti, hogy feloszthatja a munkafolyamatokat, részletes engedélyekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogy ki mit láthat, és általában úgy kezelheti az együttműködést és a dokumentumokhoz való hozzáférést, ahogyan szeretné.

Minden előny azonban hátránnyá válhat, és ebben az esetben az a hátrány, hogy a csapatok és csatornák száma gyorsan növekedhet odáig, hogy nehéz bármit is találni. Ez különösen igaz egy vállalati környezetben, ahol más emberek felvehetnek a csapatokba vagy csatornákba.

Szerencsére a Microsoft Teams ad eszközöket ennek kezelésére, így Ön szabályozhatja, hogy mely csapatok és csatornák láthatók. Így alakíthatja a csapatok oldalsávját egy szervezettebbé.
Kezdjük egy rendezetlen oldalsávval, és valami rendezettebbé alakítjuk.

Rendezetlen csapatok oldalsáv.

Rendezze át csapatait

Az első tennivaló a csapatok rendezése valamilyen sorrendbe. A hasonló csapatok csoportosítása vagy betűrendbe rendezése segít vizuálisan átvizsgálni őket, hogy megtalálják a kívánt csapatot.

Ezt úgy teheti meg, hogy áthúzza a csapatokat az oldalsáv különböző pozícióiba. Kattintson az áthelyezni kívánt csapatra – esetünkben a „Project Pegasus” csapatra -, és húzza a megfelelő helyre.

Egy csapatot az oldalsáv másik helyére húznak.

Tegye ezt az összes csapatával, amíg valamilyen szervezett listán nem szerepelnek.

Rendezett oldalsáv.

Elrejti azokat a csapatokat, amelyeket nem néz meg

Most, hogy rendezett listája van, itt az ideje, hogy a fontos csapatokat láthassa és elrejtse a nem fontos csapatokat. Gyakori, hogy több olyan csapat van, amelyikre alig pillantasz (főleg azokra a csapatokra, amelyekbe mások felvettek), de nem hagyhatod el.

Elrejtheti ezeket a csapatokat, ha rákattint a csapat neve melletti hárompontos ikonra, és a menüből kiválasztja a „Rejtés” lehetőséget.

A "Elrejt" a Csapat menüben.

Ez létrehoz egy új „Rejtett csapatok” részt.

A "Rejtett csapatok" szakasz az oldalsávon.

Kattintson a „Rejtett csapatok” melletti nyílra a csoport minimalizálásához és az elrejtett csapatok elrejtéséhez.

A melletti nyíl "Rejtett csapatok".

Ezentúl csak akkor láthatja a csapatokat, ha megnyitja a „Rejtett csapatok” részt a mellette lévő nyílra kattintva, és csak akkor kap értesítést a rejtett csapatoktól, ha közvetlenül megemlíti Önt.

Ha el akar távolítani egy csapatot a „Rejtett csapatok” listából, kattintson a csapat mellett található hárompontos ikonra, és válassza a menüből a „Megjelenítés” lehetőséget.

A "Előadás" a Csapat menüben.

Elrejti azokat a csatornákat, amelyeket nem néz meg

Lehet, hogy vannak olyan csapataid, amelyeket folyamatosan látni szeretnél, de vannak olyan csatornáid is, amelyeket soha nem nézel meg. Hasonlóan egy egész csapathoz, elrejtheti az egyes csatornákat. Kattintson a csatorna melletti hárompontos ikonra, és válassza a menüből az „Elrejtés” lehetőséget.

A "Elrejt" opciót a csatorna menüben.

Ez létrehoz egy új részt a csapatban, amelynek neve: „1 rejtett csatorna”.

A "rejtett csatorna" szakasz.

Ha egynél több csatornát rejt, akkor a név „2 rejtett csatorna”, „3 rejtett csatorna” és így tovább változik.

A rejtett csatornák megtekintéséhez kattintson a „Rejtett csatornák” melletti nyílra, és válassza ki a csatorna nevét, vagy kattintson a „Megjelenítés” gombra a csatorna elrejtéséhez.

A "rejtett csatornák" szakasz a rejtett csatorna megjelenítésének lehetőségével.

Rögzítse fontos csatornáit

Annak érdekében, hogy a fontos csatornák folyamatosan láthatók legyenek, rögzítheti őket az oldalsáv tetejére. Kattintson a csapat mellett található hárompontos ikonra, majd válassza a menüből a „Rögzítés” lehetőséget.

A "Pin" opciót a csatorna menüben.

Ez létrehoz egy új „rögzített” részt az oldalsáv tetején, és alatta látható lesz a rögzített csatorna.

A "Rögzítve" szakasz az oldalsávon.

Annyi csatornát rögzíthet, amennyit csak akar. Csak az „Állapotfrissítések” csatorna érdekel projektcsoportjainkban, ezért ezeket a csatornákat rögzítettük, és a projekt neve alapján ábécé sorrendbe húztuk.

A "Rögzítve" szakasz 3 bejáratott csatornát mutat.

Ha el akar távolítani egy csapatot a „Rögzített” szakaszból, kattintson a csatorna melletti hárompontos ikonra, majd válassza a menüből a „Feloldás” lehetőséget.

A "Kibont" opciót a csatorna menüben.

A rögzített csatornák a „Rögzített” részben láthatók, függetlenül attól, hogy a csapat rejtve van-e vagy sem. Mivel nem kell látnunk a többi csatornát a projekt csapatainkban, elrejthetjük az egyes projekt csapatokat, és még tisztábbá tehetjük a listánkat.

Csapatok költöztek a "Rejtett csapatok" szakasz.

Összehasonlításképpen emlékezzünk arra, hogy az oldalsávunk eredetileg rendezetlen rendetlenség volt.

Rendezetlen csapatok oldalsáv.

De néhány perces válogatással, elrejtéssel és rögzítéssel sokkal tisztább és könnyebben használható dologgá változtattuk.

Szervezett Teams oldalsáv.[ad_2]
Source link


57 Views 0 Ratings Rate it