A „Die Hard” karácsonyi film?

Avatar Gadam | 2020.12.13. 428 Views 0 Likes 0 Ratings

428 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Bruce Willis a Die Hard-ban
20. századi róka

Minden évben filmtudósok gyűlnek össze, hogy megvitassák korunk egyik legfontosabb filozófiai kérdését: az Drágán add az életed karácsonyi film? Az érv mindkét oldalán meglepően heves vélemények vannak.

Természetesen mindez a szezon szellemében zajlik. Drágán add az életed a rajongóknak nem feltétlenül van szükségük az ünnep mentségére, hogy megnézhessék azt, amelyet minden idők egyik legjobb akciófilmjeként tartanak számon. Az 1988-as thriller arról szól, hogy egy magányos rendőr zsákmányolja a terroristákat, akik elfoglalták egy sokemeletes épületet, és Bruce Willistől hatalmas filmsztár lett. Ezenkívül egy hosszú ideje működő franchise-t is létrehozott, négy folytatással.

Ennek ellenére egyértelműen fel kell hívni a figyelmet mindkét oldalra. Itt vannak a bizonyítékok, amelyekről vitáznia kell Drágán add az életed egy karácsonyi film.

Igen, Drágán add az életed Karácsonyi film

Drágán add az életed
20. századi róka

A film első jelenetében a New York-i rendőrség nyomozója, John McClane (Willis) kiszáll egy éppen Los Angelesben landolt repülőgépről, és a légiutas-kísérő boldog karácsonyt kíván neki. Óriási mackót is hord, íjjal – karácsonyi ajándékot egyik gyerekének.

Innentől kezdve a film soha nem hagyja, hogy a nézők elfelejtsék, hogy karácsony van.

A film egészében karácsonyi zene szól, beleértve a Run-DMC „Karácsony Hollisben” című klasszikus kompozícióit. John a Nakatomi Plaza felé veszi az irányt, ahol elidegenedett felesége, Holly (Bonnie Bedelia) dolgozik, hogy részt vegyen a társasága karácsonyi buliján. Ott csapdába esett, amikor a terroristák Hans Gruber (Alan Rickman) vezetésével átveszik az épületet.

Miközben John és a terroristák elhúzódó esze és fegyverei között harcolnak, gyakran karácsonyi témájú felkiáltásokat alkalmaznak. – Most van egy géppuska. Ho ho ho – írja John Hans egyik csatlósának testére. Amikor Theo hacker (Clarence Gilyard, Jr.) figyelmeztetni akarja bűnözőitársait a rendőrök közelgő érkezésére, akkor ezt kezdi: „” Twas karácsony előtti este … „

Tematikusan, Drágán add az életed John arra törekszik, hogy megbékéljen a családjával, ami a karácsonyi filmek egyik leggyakoribb üzenete. Még a felesége neve is (Holly) karácsonyi témájú.

Nem, Drágán add az életed Nem karácsonyi film

Bruce Willis a Die Hard-ban
20. századi róka

Az, hogy egy filmet karácsonykor rendeznek, nem teszi karácsonyi filmvé. Az évek során a filmstúdiók és a tévéhálózatok (például a Hallmark) finomították a karácsonyi film pontos összetevőit. Ezekben a filmekben az ünnep mindig központi szerepet játszik a történetben. Ez vonatkozik a Hallmark megsikeres, megacsazott karácsonyi romantikus filmjeire, de a Karácsonyi horrorfilmek.

Az igazi karácsonyi filmek a karácsonyról szólnak az elejétől a végéig. Az ünnepi elem nélkül teljesen szétesnek.

Tudott Drágán add az életed kerüljön sor, mondjuk, a függetlenség napján, Halloween-en, vagy csak egy véletlenszerű kedden? Természetesen lehet. Az ünnepnek nincs hatása a tényleges történetre. Hans Gruber és társai nem támadják a Nakatomi Plazát, mert karácsony van. Még John látogatása is inkább a feleségével és a gyermekeivel való újbóli kapcsolatfelvételről szól, mint bármely konkrét ünnepi hagyományról.

Igen, Drágán add az életed boldog karácsonyt kíván és kezdődik, és a háttérben néhány jelképes ünnepi témát mutat be. De a film cselekményében egyáltalán nincs semmi karácsonyhoz kapcsolódó.

Drágán add az életed nagyszerű akciófilm szakszerűen felépített forgatókönyve és John McTiernan feszes, dinamikus rendezése miatt, egyiknek sincs köze karácsonyhoz.

A végső szó

Bruce Willis egy robbanás előtt áll
Anton_Ivanov / Shutterstock

Nyilvánvaló, hogy rengeteg rajongó fontolgatja Drágán add az életed egy karácsonyi film. Van még egy hatalmas ipara is Drágán add az életedkapcsolódó karácsonyi termékek, beleértve a gyermeki stílusú illusztrált mesekönyvet, Kemény karácsony: Az illusztrált ünnepi klasszikus. Vannak még csúnya karácsonyi pulóverek és díszek, valamint egyéb engedélyezett (és engedély nélküli) árucikkek.

Természetesen a 2018 Comedy Central Roast, Willis elég egyértelművé tette véleményét.

Drágán add az életed nem karácsonyi film ”- jelentette ki. – Ez egy rohadt Bruce Willis-film!

A vita folytatódik.


Streamelhetsz Drágán add az életed tovább HBO Max (Havonta 14,99 USD). Digitálisan is megvásárolható (7,99 USD +) vagy bérelhető (2,99 USD +) amazon, iTunes, A Google Play, és FandangoNow.[ad_2]
Source link


428 Views 0 Ratings Rate it