A fejlett mobilalkalmazások bevonása

Avatar admin | 2021.02.14. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Hogyan hozhatunk létre személyre szabott mobilalkalmazások felhasználói élményeket?

A testreszabási motor megkönnyíti a tesztelést és optimalizálást, a szegmentálást és a célzást, sőt valódi, az 1-től 1-ig tapasztalatokat is létrehozhat. Mindezt egy személyre szabási platform segítségével a mobilmarketingesek rugalmasan alkalmazhatják a bevált stratégiákat és gyakorlatokat, hogy javítsák az ügyfélélményt nemcsak a mobilalkalmazásban, hanem az összes digitális érintési ponton.

Annak érdekében, hogy a márkák értelmes, személyre szabott élményeket teremthessenek, a személyre szabási platformnak meg kell felelnie a következő legfontosabb ígéreteknek:

1. Ügyféladat-platform (CDP) – A CDP megléte új szükséglet és létfontosságú tényező ma minden app-first márka számára. A fejlett személyre szabás egyik legnagyobb akadálya azonban a pontatlan vagy hiányos ügyféladatok, amelyeket jelenleg az egyéni ügyfélélmény biztosításának alapjaként használnak. Az egységes ügyféladatok kritikus erőforrások az individualizáláshoz. Ezen egységes adatok létrehozása maga a fő feladat, és a legtöbb márka nehezen viseli ezt. Amelynek a holisztikus és teljes ügyféladatok – amelyek a marketingen kívüli összes interakcióból, tranzakcióból és egyéb adatokból állnak – jelentős értéket képviselnek az ügyfél alkalmazásával való utazásának individualizálásában.

Az ügyfél-adatplatform (CDP) alkalmazása az alkalmazásmarketing és elkötelezettség részeként lehetővé teszi, hogy:

  • Fejlessze az ügyfelek intelligenciáját egyéni szinten
  • Nyújtson betekintést ügyfelei tapasztalataiba több csatornán,
  • A nyers adatok bevitelét szabványosított adatokká alakíthatja, amelyek az egész marketingtechnikai verem számára hozzáférhetőek
  • Hozzon létre valós időben szorosan megcélzott, egyénre szabott többcsatornás élményt, amely túlmutat a sima marketingen.

2. Prediktív közönség – Valós idő Prediktív közönségszegmentálás segít a marketingszakembereknek személyre szabott kampányaik optimalizálásában a megfelelő célközönség számára, és a megfelelő csatornákon és eszközökön keresztül vonzza őket. Hatással rendelkezik arra, hogy segítse a vállalkozásokat azon célközönség azonosításában, amelynek a legnagyobb a lehetősége az értékesítésre, kattintásra vagy telepítésre való áttérésre, függetlenül attól, hogy milyen KPI-k vannak.

AI-alapú prediktív közönséggel páncélozva:

  • Használjon fejlett algoritmusokat, hogy előre jelezze az egyes ügyfelek bármilyen művelet végrehajtásának valószínűségét, azaz a vásárlás valószínűségét vagy az eltávolítás valószínűségét
  • Használja ki az RFM (Recency, Frequency, Monetary) szegmenseket az ügyfelek megcélzásához

   • akik gyakran térnek vissza, de nagyon keveset költenek (magas gyakoriságú, alacsony pénzbeli),
   • aki csak egyszer rendelt, de átlag felett költött (magas pénz, alacsony frekvencia)
   • akiknek korábban magas volt a frekvenciájuk és a pénzük, de leálltak az Ön megrendelésével (alacsony közelmúlt)
  • Küldjön személyre szabott leküldéses értesítéseket, hogy minden ügyfelet magasabb konverziós szándékkal vegyen fel.
  • Automatikusan igazítsa az utazást az egyes ügyfelek számára egy előre meghatározott tölcsér mentén.
  • Nyújtsa a legjobb következő terméket, tartalmat vagy ajánlatot – minden alkalommal az egyes felhasználóknak az alkalmazáson belüli jelenlegi viselkedésük és a korábbi adatok alapján.
  • Küldjön személyre szabott értesítéseket a megfelelő időben, amikor az ügyfél valószínűleg részt vesz.

3. Valós idejű üzenetküldés – A mobileszközök természetüknél fogva személyes jellegűek, és rendkívül ritkán fordul elő, hogy az ügyfelek okostelefonjukat a karjaikat nem tudják elérni. A mobil üzenetküldés megkönnyíti a márkák számára, hogy egy az egyben kapcsolatba lépjenek a potenciális és a meglévő ügyfelekkel. De ha eléri őket, ahol vannak, és a sugárzott üzenetek nem szolgálják a célt. Meg kell küldenie nekik a megfelelő tartalmat a megfelelő pillanatban. Az individualizálás célja az ügyfelek megfelelő időben történő bevonása a legelőnyösebb tartalommal.

Képzelje el, hogy Ön e-kereskedelmi márka, és egy ügyfél kék farmert böngészett a mobilalkalmazásában. Találnak egy tetsző párost, és felveszik a kosárba, de a vásárlás befejezése előtt elhagyják az alkalmazást. Ez lehetőséget kínál arra, hogy küldjön nekik egy elhagyott kosár emlékeztető üzenetet a kiválasztott farmer képével és közvetlen linkkel a vásárlás befejezéséhez. Az ügyfelekkel való valós idejű interakció segít erősebb kötelékeket kialakítani velük, és erősíti a márkahűséget.

4. Mobilalkalmazás-elemzés – Miután a felhasználó letöltötte az alkalmazást, minden vállalkozás számára fontos, hogy aktiválja őket, és zökkenőmentes beszállási élményt nyújtson. Nem csak itt áll meg, hanem rendszeresen be kell vonni az alkalmazás felhasználóit a szokások kialakítására, az utazás személyre szabására és annak biztosítására, hogy hosszabb ideig megtartsa őket. A felhasználói utak és elkötelezettség személyre szabásához meg kell értenie, hogy a felhasználók mit csinálnak az alkalmazás telepítése után.

Ez az a Mobile App Analytics platform segít abban, hogy az egyénre szabott tapasztalatokat magasabb szintre vigye. Segít egyénileg megcélzott felhasználói élmények létrehozásában is. Ezen elemzések segítségével különböző szegmenseket hozhat létre a felhasználói műveletek és viselkedés alapján. A felhasználók ezen szegmenseihez eljuttatott, célzott és egyénre szabott push üzenetek jelentős növekedést eredményezhetnek a nyitott arányban.

Az elemzés használata nagyszerű módja annak, hogy megismerje új és meglévő felhasználóit, beleértve azokat is, akik kiestek a marketing tölcsérből, és hogyan nyerheti vissza a felforgatott felhasználókat. Az alkalmazáson belüli felhasználói viselkedésből és a profiladatokból kinyert adatok elemzésével tájékoztathatja marketingstratégiáját, hogy személyre szabott üzenetekkel és alkalmazáson belüli tapasztalatokkal nyerje vissza a felhasználókat.

5. AI-alapú ajánlások – Minél hosszabb ideig tartod a felhasználókat, hogy az alkalmazásodon maradjanak, annál nagyobb az esély arra, hogy átalakítsd őket. Ennek egyik módja a kézbesítés okos ajánlások amelyek segítik a felhasználókat az igényeiknek megfelelő termék keresésében. Az egyénre szabott alkalmazásélmény elérése érdekében ügyeljen arra, hogy a felhasználók aktuális alkalmazáson belüli viselkedésén alapuljon a kontextus szempontjából releváns ajánlások.

Szerint a a Salesforce tanulmánya, megállapította, hogy azok az ügyfelek, akik rákattintottak a termékajánlásokra, 4,5x nagyobb valószínűséggel tesznek fel tételeket a bevásárlókosárukba, és 4,5x nagyobb valószínűséggel fejezik be a vásárlást. Felbecsülhetetlen az a képesség, hogy a megfelelő marketingtechnikai készlettel összehangolják az ügyfelek életciklusait, hogy valós időben a legrelevánsabb termék-ajánlásokat nyújtsák az egyén számára.

Például, ha az ügyfél egy adott típusú televíziót keres, akkor ajánlásokat küldhet a termékekről a kijelző mérete, a böngészett technológia, valamint a kategória legjobb eladói alapján. A személyre szabás ezen szintjének eléréséhez ki kell használnia egy mesterséges intelligencia által vezérelt ajánlási platformot, amely segítséget nyújthat az egyénre szabott alkalmazásélmény nyújtásában.

A mobilalkalmazások újragondolása az egyéniséggel

Soha nem volt még nagyobb lehetőség a márkapreferencia kialakítására és az elkötelezettség növelésére azáltal, hogy csatornákon keresztül személyre szabott élményeket nyújtunk. De a marketingszakembereknek fel kell ismerniük, hogy a személyre szabás nem csak marketing taktika. Ez egy olyan stratégia, amely a teljes vállalkozás-ügyfél kapcsolatra összpontosít, és nemcsak a mobilalkalmazásban, hanem az ügyfélút minden szakaszában érintési pontokon keresztül nyilvánul meg. A stratégia azonban akkor válik kihívássá, amikor a mobilmarketingesek 1: 1 arányú személyre szabott hibát követnek el hagyományos, szegmentáció alapú személyre szabással, amely nem nyújtja azokat az egyénileg releváns tapasztalatokat, amelyeket a közönség elvár.

Ezért az innovációban élenjáró márkák a személyre szabást egy teljesen új szintre emelik azáltal, hogy hiper-személyre szabott vagy rendezett szavakkal, individualizált élményeket nyújtanak. A tapasztalatok csak olyan erőteljesek lehetnek, mint az azok mögött álló adatok és technológiák. Ezért azok a márkák, amelyek emelik a mércét az ügyfélélmény-átadásban, a mesterséges intelligenciát és a nagy adatot használják fel, hogy valós idejű élményeket nyújtsanak, amelyek valóban bevonják és megtérnek.
Source link


1 View 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok