A Firefox 84 legjobb új szolgáltatásai asztali és Android rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.16. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

A legújabb Firefox frissítés, 84. verzió, most már elérhető asztali és Android rendszerre. A böngésző frissítése közben nézzünk meg gyorsan mindent, ami új – különösen kritikus, ha vadonatúj MacBook Pro, MacBook Air vagy Mac Mini készülékeken ül.

A legutolsó A build új funkciókat kínál az Androidon, és minden platformon kijavítja a hibákat, de a legjelentősebb frissítés az Apple M1 processzorait futtató Mac számítógépek és laptopok natív támogatása. Ez teszi a Firefoxot a harmadik legnagyobb futtatható asztali böngészővé natív módon az Apple M1 processzorain; ennek eredményeként a Mozilla felpörgette a böngésző teljesítményét: „A Firefox több mint 2,5-szer gyorsabban indul, és a webalkalmazások most kétszer reagálnak (a SpeedoMeter 2.0 teszt alapján).”

Van azonban egy bosszantó hiba, amely megakadályozza a Firefoxot videók és más média streamingjében az M1 Mac gépeken, beleértve a Amazon Prime, Disney Plus, Hulu és Netflix. Remélhetőleg a Mozilla ezt egy későbbi frissítésben javítja, de egyelőre visszaállíthatja a streaming privilégiumait a Rosetta 2 telepítésével – egy olyan alkalmazással, amely lehetővé teszi Az M1 Mac-ek olyan alkalmazásokat futtatnak, amelyeket még nem támogatnak hivatalosan. (Valószínűleg már telepítve van a Rosetta 2, de az Apple már rendelkezik könnyen követhető útmutató ha nem‘t, vagy nem biztos benne.)

A Firefox 84 új Android-szolgáltatásai

Illusztráció a Firefox 84s legjobb új funkciói az asztali gépen és az Androidon című cikkhez

Pillanatkép: Brendan Hesse

A natív Apple CPU-támogatás nagy gondot jelent a Firefox asztali verziója számára, de a Firefox 84 még jelentősebb frissítés az Androidon. Látni fogod számos üdvözlő változás a mobil böngészőben, többek között:

  • A fülek teljesen új rácsnézete.
  • A letöltött fájlok közvetlenül az alkalmazás felületéről történő törlésének lehetősége.
  • Továbbfejlesztett görgetésvezérlés és teljesítmény, beleértve a jobb pontosságot, simább animációkat és javításokat a hirtelen gördülés gyorsulásának megakadályozása érdekében.
  • Rengeteg kisebb hibajavítás.

A Firefox új rácsnézete az Android-on nagyobb fülek előnézetét jeleníti meg, amelyeket könnyebb egy pillantásra áttekinteni. Ez egy jó lehetőség, de manuálisan be kell kapcsolnia, hogy lássa:

  1. Koppintson a hárompontos menü gombra az URL-sávtól és a tabulátoroktól jobbra.
  2. Válaszd ki a „Beállítások.”
  3. Görgessen lefelé, és érintse meg a elemet – Tabulátorok.
  4. Válassza a lehetőséget „Rács” a Tab View opciókból.
  5. Térjen vissza az alkalmazás fő képernyőjére, majd nyissa meg a fülek ablakát az új elrendezés megtekintéséhez.

Az Android felhasználók telepíthetik és frissíthetik Firefox a Google Playről.


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it