A frissítések szüneteltetése Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.15. 960 Views 0 Likes 0 Ratings

960 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Windows Update megjelenik "A frissítések szünetelnek" Windows 10 rendszeren.

A Windows 10 automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket, amint azok elérhetővé válnak. Ennek megállításához akár 35 napig is „szüneteltetheti” a frissítéseket néhány kattintással – akár a Windows 10 Home rendszeren is. A Windows Update szüneteltetéséről a következőket kell tudni.

A frissítések szüneteltetése akár 35 napig

Először indítsa el a Beállítások képernyőt. Megnyithatja a Start menüt, és kattintson a „Beállítások” fogaskerék ikonra, vagy megnyithatja a Windows + i billentyűkombinációt.

Kattintson a gombra "Beállítások" a Start menüben.

Keresse meg a Beállítások> Frissítés és biztonság> Windows Update lehetőséget.

Kattintson ide a „Frissítés szüneteltetése 7 napra” lehetőségre. A Windows a következő 7 napban nem tölti le és nem telepíti automatikusan a frissítéseket.

Kattintson a gombra "Szüneteltesse a frissítéseket 7 napig."

Újra rákattinthat a „Frissítés szüneteltetése 7 napra” gombra, ha további időt szeretne hozzáadni a szünetidőszakhoz. Amikor eléri a 35 napot, az opció szürkén jelenik meg – ez a maximum.

Jegyzet: Amikor a szünetidő lejár, a Windows Update automatikusan letölti és telepíti az elérhető frissítéseket, mielőtt ismét szünetet hagyna.

A frissítéseket bemutató Windows Update szünetel a "Folytassa a frissítéseket" gomb.

A frissítések szüneteltetése egy meghatározott dátumig

Szüneteltetheti a frissítéseket egy adott dátumig. A Windows Update beállítások képernyőn kattintson a „Speciális beállítások” elemre.

Kattintson a gombra "Haladó beállítások."

Görgessen le a Frissítések szüneteltetése szakaszig. Kattintson a „Dátum kiválasztása” négyzetre, és válassza ki a Windows frissítésének folytatásához szükséges dátumot.

Görgessen lefelé ebben a listában, és kiválaszthatja a jövőben legfeljebb 35 napos dátumot.

Kattintson a gombra "Válassza ki a dátumot."

Jegyzet: A dátum beköszöntével a Windows automatikusan letölti és telepíti az összes rendelkezésre álló frissítést, mielőtt hagyná újra a frissítést.

Hogyan lehet elkerülni a nagy frissítéseket

A Windows 10 modern verziói megkapják jobban ellenőrizheti ezeket a félévente egyszeri nagy funkciófrissítéseket A Microsoft kiadja.

A Windows már nem fogja automatikusan letölteni és telepíteni ezeket a frissítéseket. Amikor rendelkezésre állnak, opcióként megkapja őket a Windows Update képernyőn. Csak ne kattintson az alatta található „Letöltés és telepítés” gombra, és az nem lesz telepítve a számítógépére.

Jegyzet: A Windows Update végül telepítheti ezeket a frissítéseket automatikusan – például, ha a Windows 10 jelenlegi verziója majdnem véget ér a támogatási időszaknak, és a számítógépének frissítenie kell a biztonsági frissítések fogadásának folytatásához.

Funkciófrissítés telepítésének lehetősége a Windows Update szolgáltatásba.
Microsoft

ÖSSZEFÜGGŐ: A Microsoft elhagyja a Windows 10 állandó kényszerített frissítéseit

A frissítések hosszabb ideig tartó szüneteltetése

A frissítések felett jobban ellenőrizheti a kapcsolatait „mértként” jelöli. Ez az opció azoknak a kapcsolatoknak szól, ahol a letöltési adatok korlátozottak.

A kapcsolat mértként való megjelöléséhez menjen a Beállítások> Hálózat és Internet elemre. Válassza a „Wi-Fi” lehetőséget vezeték nélküli kapcsolathoz, vagy az „Ethernet” lehetőséget a vezetékes kapcsolathoz. Kattintson a hálózat nevére, és aktiválja a „Beállítás mérett kapcsolatként” beállítást.

Aktiválja "Állítsa be mért kapcsolatként."

Annak biztosítására, hogy a Windows nem tölti le automatikusan a frissítéseket egy mért kapcsolaton, menjen a Beállítások> Frissítés és biztonság> Windows Update elemre. Kattintson a „Speciális beállítások” opcióra, és győződjön meg arról, hogy a „Frissítések letöltése mért kapcsolatokon keresztül (felárat számíthat fel)” beállítása „Ki”.

Jegyzet: A Windows Update továbbra is automatikusan letölti a frissítéseket a nem mérett kapcsolatokról. Például, ha egy laptopot egy másik Wi-Fi hálózathoz csatlakoztat, amelyet a Windows nem jelölt meg mérett hálózatként, a frissítés azonnal folytatódik.

Biztosítani "Töltse le a frissítéseket mért kapcsolatokon keresztül" ki van kapcsolva.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan, mikor és miért kell beállítani a kapcsolatot a Windows 10 rendszerben

Használja a csoportházirendet a további ellenőrzéshez

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nagyobb irányítást szeretnének a frissítések felett, a Microsoft számos „Windows Update for Business” lehetőséget kínál, amelyek konfigurálhatók a csoportházirendben vagy az MDM-házirendeken keresztül.

Ezekhez az irányelvekhez a Windows 10 professzionális, vállalati vagy oktatási verziója szükséges. A legtöbb számítógépen nem fog működni a szokásos Windows 10 Home szoftverrel.

Ezeket a beállításokat azonban megváltoztathatja a Windows 10 Professional PC Helyi csoportházirend-szerkesztőjén keresztül, és meg is változtathatja vásároljon egy Windows 10 Professional frissítést a Microsofttól hogy elérje a csoportházirendet és más szolgáltatásokat, például BitLocker lemez titkosítás. Tehát, ha jól érzi magát a csoportházirenddel, és hajlandó külön fizetni a Windows 10 Professional szolgáltatásért, ezek a lehetőségek elérhetőek az otthoni felhasználók számára.

A csoportházirendben ezek a beállítások a Számítógép konfigurációja> Felügyeleti sablonok> Windows összetevők> Windows Update> Windows Update for Business helyen találhatók.

A beállítások konfigurálásával kapcsolatos további információkért ellenőrizze A Microsoft hivatalos konfigurálása a Windows Update for Business dokumentációhoz.

A Windows Update for Business beállításai a csoportházirendben.

ÖSSZEFÜGGŐ: Frissítés a Windows 10 Home-ról Windows 10 Professional-re


Ügyeljen arra, hogy állítsa be az Aktív órákat így a Windows 10 nem indul rossz időben a frissítésekért. A szüneteltetése lehet a frissítések újraindítása a számítógép szokásos óráiban, megakadályozva, hogy a Windows Update zavarja a számítógép használatát.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az „aktív órák” beállítása, így a Windows 10 nem indul újra rossz időben[ad_2]
Source link


960 Views 0 Ratings Rate it