A Google Analytics letiltása a Nintendo Switch eShopban

Avatar Gadam | 2020.12.06. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Nintendo Switch Hero - 2. verzió

Következő rendszerfrissítés 11.0.0, A Nintendo tartalmaz egy opciót a Switch eShop to tiltsa le az adatok megosztását a Google Analytics szolgáltatással Európán és Ausztrálián kívüli régiókban. Bár még nem világos, hogy ez komoly adatvédelmi problémát jelent-e, néhány felhasználó inkább letiltja. Itt van, hogyan.

Mi az a Google Analytics, és miért van a My Switch-en?

A Google Analytics a Google által üzemeltetett marketing szolgáltatás, amely névtelenül statisztikákat gyűjt a webhelyek (és egyéb online szolgáltatások) látogatóiról az ügyfelek számára. Jelentéseket állít össze a demográfiai adatokról és a böngészési szokásokról, hogy megmutassa az online szolgáltatóknak, hogyan lehet jobban megcélozni a potenciális olvasókat vagy ügyfeleket.

A cikk írásakor az egyetlen hivatalos információ arról, hogy a Nintendo miért építi most be a Google Analytics szolgáltatást az e-boltjába, a preferenciák oldalairól származik, amely megemlíti „Nintendo adatainak gyűjtését a Google Analytics segítségével”. Nem tudjuk, milyen adatokat osztanak meg az Analytics segítségével.

A Nintendo opciós oldalán a következő olvasható: „Ez a beállítás csak a Nintendo eShop-on engedélyezett a Nintendo Switch konzolhoz”, ami feltehetően azt jelenti, hogy a Switch e-bolton kívül végzett tevékenységeit a Google Analytics nem fogja nyomon követni.

ÖSSZEFÜGGŐ: Tartsa a Google-t abban, hogy online nyomon kövesse minden mozdulatát

A Google Analytics letiltása a Nintendo Switch eShopban

Először kapcsolja be a Nintendo Switch konzolt, és indítsa el az eShopot a bevásárló táska ikonjának kiválasztásával a kezdőképernyőn.

A Nintendo Switch HOME képernyőn érintse meg a bevásárlótáska ikont a Nintendo eShop alkalmazás elindításához.

Az eShopban válassza ki a felhasználói profil ikonját a képernyő jobb felső sarkában. Ez megnyitja a Nintendo eShop fiókadatait.

A Nintendo Switch eShopban érintse meg a fiók ikonját a fiókadatok eléréséhez.

A „Fiókadatok” menüben görgessen le a fő beállítások képernyő aljáig, és keresse meg a „Google Analytics beállításai” részt. Kattintson a „Change” gombra.

A fiókinformációk képernyőn görgessen le az oldal aljára a Google Analytics szakaszig, és koppintson a ikonra "Változás."

A Google Analytics beállítások oldalán állítsa a „Ne ossza meg” kapcsolót, majd kattintson a „Módosítás” gombra.

A Nintendo eShop Google Analytics beállításai oldalon válassza a lehetőséget "Ne oszd meg," majd válassza ki "Változás."

Ekkor megjelenik egy „A beállításaid megváltoztak” üzenet. Érintse meg vagy válassza az „OK” lehetőséget a menüből való kilépéshez.

A Switch megmondja "Beállításait megváltoztattuk." Válassza a lehetőséget "RENDBEN."

Ezt követően látni fogja, hogy a Google Analytics beállításai a „Ne ossza meg” értékre vannak állítva. Most már kiléphet a Fiókinformációk képernyőről a jobboldali Joy-Con „X” gombjának megnyomásával, vagy együtt kiléphet az eShopból a vezérlő Home gombjának megnyomásával.[ad_2]
Source link


29 Views 0 Ratings Rate it