A japán fából készült műholdak nem oldják meg az űrszemétséget, de még mindig érdekesek – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.02. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy fa doboz, amely több áramkört tartalmaz.
SUMITOMO ERDŐGAZDASÁG

Egy japán vállalat és a Kiotói Egyetem új koncepción dolgozik –fából készült műholdak. Belül nagyon hasonlítanak a mostani műholdakra, de a korai koncepciók fadoboz külsőt mutatnak. A korai jelentések szerint a fává történő átalakítás segíthet a növekvő űrszemét problémában, de ez valószínűleg nem pontos. Ehelyett a fa műholdak más előnyökkel is járhatnak.

Akár hiszi, akár nem, a fa nem különös ötlet egy műholdas házhoz. A fa bőséges, könnyen kezelhető és rengeteg kemény az űrutazás céljaira. És helyesen kezelve ez a tartósság és szilárdság csak nő. A „kedvező árú feljutás” szempontból a fa vonzó alternatívát jelenthet az általánosan használt fémekkel szemben.

Előnye van a fémmel szemben is: az átlátszóság. Nyilvánvaló, hogy a fa nem átlátszó a szemünk számára, de a műholdak által kommunikált hullámhosszak szempontjából ez is lehet. A fém műhold azt jelenti, hogy olyan külső antennákat építenek, amelyeknek ki kell bontakozniuk az űrben. A több alkatrész több hibapontot jelent. Egy fából készült műhold internalizálhatja ugyanazokat az antennákat, és elkerülheti a meghibásodás esélyét.

Annak ellenére a BBC jelentése és mások, egy dolog, amiben egy fából készült műhold nem sokat segít, az az űrszemét. Mint – mutatott rá az Ars Technica, a legtöbb űrszemét elsősorban nem műhold. Elsősorban boosterekből és egyéb hardverekből áll, amelyek pályára emelték a műholdakat. De még ezt is figyelembe véve, a legtöbb műholdas űrszemét csak annyi: megszűnt műholdak, amelyek vég nélkül keringenek a Föld körül.

Ha egy fából készült műhold meghal, akkor az is tovább kering. Az űrszemét-probléma megoldása a szemét deszorbitálását jelenti. Ez teljesen más folyamat. Még akkor is, ha ez megtörténik, vannak bizonyos szempontok. A fa tisztábban égne fel a légkörben, mint a fémek, ezért szerezzen egyet a fa műholdak számára. De a belső részek továbbra is ugyanazokból a légkört szennyező fémekből állnak. Tehát ez nem teljes győzelem, legalábbis még nem.

De az, hogy ma még nem teljes megoldás, még nem jelenti azt, hogy holnap nem lesz része a teljes megoldásnak. Érdekes lesz látni, hogy a fából készült műholdak hogyan pásztáznak. Egy biztos: az űr nem könnyű, és rengeteg problémát kell megoldani, mielőtt látnánk Japán munkájának gyümölcsét.

keresztül BBC[ad_2]
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it