A jobb kezdő fotózáshoz vásároljon olcsóbb testet és szebb lencséket – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.08. 55 Views 0 Likes 0 Ratings

55 Views 0 Ratings Rate it

Az a személy, aki fekete Canon 1100D fényképezőgépet tart, Youngnuo 35 mm f2.0 objektívvel.
Wan Nazmi / Shutterstock

Ha fotózni szeretne, könnyedén beléphet a Best Buy-ba, és átveheti a legújabb és legjobb DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgépet, amely a költségvetésén belül van. De ezek a kamerák gyakran jobb esetben közepes lencsékkel vannak ellátva, így van egy jobb módszer: Vásároljon olcsóbb (olvasható: régebbi) testet, és a költségvetés legnagyobb részét szebb objektívre (vagy objektívekre) költse.

A szép fényképezőgép lencséje nem lesz belőled sztárfotós. A jó fénykép elkészítéséhez még meg kell tanulnia a fényképezőgép használatát. Ennek ellenére a szép lencsét öröm használni, és inspirálhat, hogy fényképészként többet dolgozzon. Ez hosszú távon pénzt is megtakarít, és egész életére kitarthat.

A fényképezőgép lencséje minden

A digitális fényképezőgépeket gyakran testük alapján ítélik meg. Az emberek imádnak megapixelekről, ISO-ról és digitális kijelzőkről beszélni. Míg a kamera teste olyan dolgokat diktál, mint a felbontás, az autofókusz sebessége és a kép általános hűsége, az objektív az igazi sztár a show-ban.

A kamera lencséje fókuszál és formáz egy képet, mielőtt az az érzékelőhöz érne. Emiatt sokkal nagyobb hatással van az élességre és a stílusra, mint a kamera teste. Sajnos az olcsó lencsék olcsó alkatrészekből készülnek, ezért rosszul végzik az éles, jól megvilágított képek készítését.

Az olcsó objektívek visszatarthatnak attól is, hogy olyan stílusú fényképeket készítsenek, amelyek érdeklik. A készletben lévő objektívek általában rendelkeznek nyílás f / 3,5–5,6 tartomány, ami azt jelenti, hogy viszonylag kis mennyiségű fényt engednek be, és „lapos” képeket készítenek, ahol a téma és a háttér egyaránt fókuszban van. Nekik is szokott lenni egy 18-55 mm gyújtótávolság, amely a közepesen széles változatosság sokoldalúságát kínálja és közepén teleobjektív, de nincsenek meg a megfelelő ultraszéles vagy teleobjektívvel járó kreatív lehetőségek.

Így van, a drágább objektív lehetőséget ad stilizált fényképek készítésére. Ha kedveli a kültéri vagy az utcai fotózást, frissíthet nagylátószögű objektívre hatalmas festői felvételek készítéséhez. Vásárolhat makro lencsét a virágok vagy rovarok részletes fényképéhez, vagy megfizethető áron elsődleges lencse (egyetlen gyújtótávolságú objektív – zoom nélkül) a hihetetlen általános fényképezéshez.

Természetesen nem ragaszkodik díszes lencséjéhez egyetlen fotóműfajhoz. A teleobjektívek, amelyeket általában sport- vagy vadfotózásra használnak, hihetetlenül népszerűek a portrékon is. Ez azért van, mert a leghosszabb fókusztávolságon (maximális zoom) erősen elmosódott háttéreket, a legrövidebb fókusztávolságon (minimális zoom) pedig éles „lapos” háttereket készítenek.

Az olcsó vagy régi kameratesteknek természetesen vannak bizonyos korlátai. Kisebb érzékelőkkel, lassabb autofókusz technológiával és kisebb ISO-val rendelkeznek, mint az újabb DSLR-ek. De ezek a kérdések, amelyek kevesebb pixelhez és gyengébb gyenge fényviszonyokhoz vezetnek, kisebb kompromisszumot jelentenek a jó objektív minősége szempontjából. Ha van valami, akkor a fényképezőgép dátumozott kijelzője vagy a vezeték nélküli szolgáltatások hiánya, és nem az alacsonyabb megapixeles szám.

Vásárlás a fényképezőgép testéhez

A Canon EOS 70D fényképe, egy népszerű kamera a 2010-es évek közepéről.
Yang Zhen Siang / Shutterstock

Rendben, itt az ideje egy megfizethető fényképezőgép-házat vásárolni, hogy költségvetésünk többi részét egy szép objektívre fújhassuk. Általánosságban elmondható, hogy minden olyan professzionális vagy középkategóriás test, amely az elmúlt 10 vagy 15 évben készült, megcsinálja a trükköt, és mindig vásárolhat egy újabb költségvetési szervet, ha újabb funkciókra van szüksége, vagy ha szeretne videofelvételt készíteni.

Mielőtt néhány fényképezőgép-vásárlási tippet adnék, meg kell említenem a márkák fontosságát. Minden márka egyedi lencserögzítő rendszert használ, így elég drága lehet áttérni a Nikonra, miután elkészítette a Canon lencsék gyűjteményét (vagy fordítva). A lencserögzítő rendszerekről egy pillanat alatt többet beszélünk, de ne feledje, hogy nagyon hosszú ideig ragaszkodni fog bármelyik választott márkához.

Íme néhány tipp a fényképezőgép testének vásárlásához:

 • A régi kamera: A professzionális DSLR fényképezőgépek néhány év múlva értékesek, de kemények, mint a körmök, a sportos lenyűgöző érzékelők és a magas ISO-beállítások. Csak nézd meg a Nikon D700 vagy a Canon EOS 5D Mark II. Ezek a kamerák 2010-ben több ezer dollárba kerültek, de ma már kevesebbet adnak el, mint egy DSLR indító készlet. Keressen olyan dolgokat, mint a „legjobb professzionális DSLR 2010”, hogy megtaláljon egy régi fényképezőgépet, amely tetszik, és ellenőrizze, hogy mit kínál az Adorama vagy a B&H. Érdemes ellenőriznie a Craigslist és a Facebook Marketplace webhelyet is, mivel (általában) megbízhat egy szakembert abban, hogy gondosan gondozza a kamerát, amelyet alig egy évtizede vásároltak 3000 dollárért.
 • A Sorta-régi kamera: A 2015-ben 700–1000 dollárba került kamerák 300 dollárért kerülnek eladásra. Egy DSLR, mint a Canon EOS 7D vagy a Pentax K-3 egy jó lehetőség annak, aki kemény kamerát szeretne egy magas megapixeles CMOS-érzékelővel, modern SD-kártya támogatással (a régebbi kamerák általában kompakt vakut használnak) és tisztességes videotámogatást.
 • A Newish kamera: Az újabb DSLR-k olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a Wi-Fi fájlátvitel és a nagy felbontású videofelvétel. Ha ezek a funkciók fontosak az Ön számára, próbáljon levadászni egy újabbat Nikon D3500 vagy Canon EOS Rebel T7i test a 300 dolláros tartományon belül (lehetőleg alacsonyabb). Ezek a belépő szintű kameratestek modernek, és könnyen megtalálhatók az Adorama, az eBay, a B&H és a zálogházakban.

Általában véve, Adorama és B&H a használt fényképezőgép-alkatrészek legjobb online áruházai. Megbízhatóak és 30 napos visszatérési politikát kínálnak. Ha azt tervezi, hogy az eBay-en, egy zálogházban vagy a Facebook Marketplace-en keresztül vásárol, akkor javasoljuk, hogy tanuljon hogyan lehet ellenőrizni, hogy egy kamera megfelelően működik-e első. Azt is javaslom, hogy nézzen körül a környéken lévő fényképezőgép-üzletekben, hogy jó áron vegye fel a régi felszereléseket.

Vásárlás egy szép objektívért

Egy Nikon 70-300 mm-es teleobjektív fényképe.
Logan Swenson / Shutterstock

Az objektív megvásárlása kissé megfélemlítő lehet. Nem csak azért, mert találnia kell egy szép objektívet, amely megfelel a költségvetésének, hanem azért is, mert meg kell győződnie arról, hogy kompatibilis-e a fényképezőgép testével. Magadnak kell egy kis kutatást végeznie, de néhány fontos információt kitölthetünk, és néhány népszerű lencsét javasolhatunk a keresés megkezdéséhez.

Itt van négy dolog, amit javaslom megvizsgálni, miközben lencsét vásárol:

 • Kompatibilitás: Minden márkájú fényképezőgép egyedi lencserögzítő rendszer, így egy F-objektív nem fog működni az EF-re szerelt testen. Tehát ne próbáljon márka szerint vásárolni – most keresse meg a fényképezőgép lencserendszerét.
 • Érzékelő típusok: A Nikon teljes képkockás (FX) és kivágott érzékelő (DX) kamerái ugyanazt az F stílusú rögzítési rendszert használják, vagyis lencséjük felcserélhető. A Canon teljes képkockás (EF) lencsék elférnek a kivágott szenzoros (EF-S) fényképezőgépein, de a kisebb lencséket nem használhatja teljes képkockás Canonokkal.
 • Lencse típusa: Ismét a megvásárolt objektív típusa szabhatja meg a rögzíthető fényképek stílusát. Szánjon egy percet a különböző lencsetípusok áttekintésére itt: testvéroldalunk How-To Geek.
 • Flickr Csoportok: Ha képet szeretne kapni arról, hogyan néznek ki fotói egy bizonyos objektívvel, keresse meg az objektív nevét a Flickr-en. Vannak olyan Flickr csoportok, amelyek népszerű lencséknek szenteltek mindenféle fotós közreműködésével. Bérelhet objektívet egy fényképészeti áruházban, vagy megkeresheti a lencsét a YouTube-on, hogy képet kapjon a működéséről.

Nagyon egyszerű, igaz? Miután megismerte fényképezőgépének rögzítési rendszerét és a megvásárolni kívánt lencse típusát, csak arra van szükség, hogy megtalálja az Ön igényeinek és költségkeretének megfelelőt. Szűrt keresést végezhet az objektív típusára Adorama és B&H pontosan a keresett objektív típusához. Meglátogathat egy helyi fényképészeti üzletet is, hogy segítséget kérjen hozzáértőtől.

A Canon 50 mm f / 1,8 STM objektív.
Kánon

Itt az ideje elkezdeni vásárolni az objektívet. Kell egy könnyű hely a kezdéshez? Íme néhány népszerű lencse a leggyakoribb kameratestekhez:

 • Nikon
  • Nikon AF-S DX 16-80mm f / 2.8-4E ED VR: Kényelmes zoomtartományával és nagy széles látószögű lefedettségével ez a kicsi és könnyű lencse tökéletesen használható általános célú fényképezéshez és torzításmentes zoomhoz.
  • Nikon AF-P 70-300mm f / 4,5-5,6E ED VR: Extrém teleobjektív, nagy fókusztávolsággal. Gyors autofókusz-rendszere és rezgéscsökkentése tökéletes telefotó lencsét tesznek a sport vagy a vadvilág számára.
  • Tamron SP 90mm f / 2.8 Di VC USD Macro: Csodálatos makroobjektív hibrid képstabilizátorral a szuperéles közeli képekhez.
  • Nikon 50mm f / 1.8G AF-S: Gyönyörű, megfizethető portréobjektív, gyűrűs ultrahangos autofókusszal, teljes idejű kézi felülbírálattal (így kézzel állíthatja be az autofókusz paramétereit), valamint egy szép fókusztávolság, amely elősegíti az alanyok kibukkanását a környezetükből.
 • Canon (Ezek kompatibilisek mind az EF, mind az EF-S kamerákkal)
  • Canon EF 50 mm f / 1,8 STM: Megfizethető Prime objektív a Canon fényképezőgépekhez. Széles rekesze és könnyű kialakítása lenyűgöző általános célú objektívvé teszi, bár a kompromisszum a zoom funkció hiánya.
  • Canon EF 70-300mm f / 4-5.6 IS II USM: Kényelmes teleobjektíven átívelő objektív tökéletes sport- és vadfotózáshoz. Jól stabilizált és népszerű választás a portrék készítéséhez.
  • Canon EF 85mm f / 1.8 USM: Lenyűgöző portréobjektív rövid zoom-al. Nagyszerű éles, tiszta, sekély mélységélességű fotókhoz. Gyenge fényben is jól működik.

A kameratestekkel ellentétben a lencsék idővel megőrzik értéküket. Ne féljen igazán drága lencsét vásárolni, ha úgy gondolja, hogy használni fogja. A legrosszabb a legrosszabb, valószínűleg valamivel kevesebbért lehet újraértékesíteni, mint amennyiért vásárolta.

Ha már a használt felszerelésről beszélünk, akkor mindig vásárolhat egy előre megvásárolt objektívet Adorama vagy B&H. Ezek a weboldalak jó leírást írnak a használt termékekről, és tiszteletben tartják a 30 napos visszatérési politikát. Használt felszereléseket is vásárolhat a helyi kameraboltokban, az eBay-en, a Craigslisten vagy a Facebook Marketplace-en. Ennek ellenére érdemes tanulni hogyan lehet ellenőrizni, hogy a használt lencse megfelelően működik-e mielőtt drága hibát követ el.


Ha már vásárolt egy fényképezőgépet egy objektívvel, ne stresszeljen. 50-300 dollárért eladhatja a készlet lencséjét, és átmehet valami rajongóhoz. Ragaszkodhat a készlet lencséjére is. Soha nem árt megfogni egy ismerős lencsét, még akkor sem, ha ez nem a legdrágább lencse a bolygón. De ha még nem jutottál el ilyen messzire, javasoljuk, hogy hagyja ki a készletet, és mindent maga készítsen elő. Sokkal magasabb szinten indulsz így.
Source link


55 Views 0 Ratings Rate it