A konyhakertem kezdete

Avatar admin | 2021.03.12. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Ez az első egy bejegyzéssorozatban arról, hogy miként hoznak létre konyhai veteményeskertet az udvaromon megemelt fás kerti vetőgépekkel.

Tavaly nyáron, miután rájöttünk, hogy több zöldséget fogyasztunk, és élveztük, hogy minden nap frissen kapjuk őket a kiskertünkből, hogy itt az ideje, hogy nagyobb legyen a zöldségkertészeti erőfeszítéseinkkel.

Emelt cédrusültető dobozok egy udvarban.

Sokat terveztünk, figyeltük, hogyan mozog a nap az udvarunkon a nap folyamán, és megtalálja a legjobb helyet, sokkal jobb, mint ahol az előző tulajdonos létrehozott egy kiskertet, amelyet már használtunk.

A kert kialakításának legjobb helye a tóval határolt oldalsó udvarunkban található, közvetlenül a ház tömlőcsatlakozója és ajtaja mellett.

Négyzetlábú kertészeti könyvborító

Tavaly nyáron röviden írtam róla, miután elolvastuk a könyvet Négyzetlábú kertészkedés és komolyan elkezdte megtanulni, hogyan lehet jobb a kertnevelés és -fenntartás terén, amely elegendő az igényeinkhez.

Tehát mi is pontosan egy konyhakert?

 • A Konyhakert lehetőséget kínál a friss ételek beépítésére a konyhába, hogy végül egészségesebb, fenntarthatóbb életmódot folytathasson.
 • A Kitchen Gardens emelt ágyakból áll, amelyek általában az otthona közelében vagy környékén helyezkednek el, és így optimálisan hozzáférhetnek a konyhához. Kisebb léptékű, kezelhetőbb lehetőség a kertészkedés beépítése életmódjába.
 • Kicsi vagy nagy mennyiségben megnövelheti kedvenc zöldségeit, miközben esztétikus vonzerőt kölcsönöz otthonának. Ez egy egyszerű módja annak, hogy minden étkezéshez hozzáadjon egy kis saját termést.

A konyhakert felállítása

a ház oldalsó udvara, ahol megjelölik a kert helyét.

Ahhoz, hogy több helyet és napfényt nyújtsunk a választott kerti területnek, kivágtunk egy magas fenyőt, majd a tél folyamán Ed eltávolított egy magas cserjét, amely a ház oldalát borította, és egy másik sort, amely az öblöt határolja az ingatlanvonalunk mentén, így a napot nem akadályozták meg, hogy elérje a környéket.

Ki is ásta a füvet a környéken, és tereprendező ruhát helyezett le, amelyet egyelőre fenyőszalmával borított.

Arra gondoltunk, hogy a borsókavicsot használjuk a megemelt ágyak területe alatt, de fenyőfákkal körülvéve körülöttünk, előfordulhat, hogy csak ragaszkodunk ahhoz, hogy a területet természetes állapotban tartsuk fenyő szalma talajtakaró használatával a terület kijelölésére.

Festett türkiz whisky hordókban gyógynövényeket és paradicsomot termesztettek.

Azt is tervezzük, hogy a gyógynövény- és paradicsomültetõket átköltöztetjük az új kertterületre, hogy létrehozzunk egy könnyen hozzáférhetõ helyet, ahol megtermelhetjük, amire szükségünk van, és könnyebben fenntartható.

A whiskys hordósor végén az eredeti kiskert látható, amelyet az elmúlt 5 évben használtunk. Ed ki fogja egyenlíteni ezt a területet és magot, így fű nőni fog.

Mi következik a konyhakert felépítéséhez és növekedéséhez

 • Készítsen egy kerti alaprajzot arról, hogyan lehet a legjobban felállítani az ültetőgépeket – kettőt rácsos vagy íves és hordókkal, kellemes esztétikai módon.
 • Foltosítsa meg a megemelt ültetvények külsejét, és festse át a whiskys hordókat, amelyek gyógynövényeket tartanak, hogy összehangolódjanak a ház tóparti fa fedélzetével és a természetes környezettel.
 • Cédruscsíkokkal négyzetlábú rácsot hozhat létre minden ültetvény tetején.
 • Töltsön meg egy olyan talajkeveréket, amelyet a Négyzetlábú kertészet könyv ajánl, és kezdje el az ültetést.
 • Végül, amikor a területre építünk, hozzáadunk egy kerítést, létrehozunk egy komposztterületet, megépítünk egy cserepet és minden évben felépítjük a területet, hogy lássuk, mire van szükség és mi nem. Ez egy kis próba és hiba lesz, amíg meg nem találjuk, hogy mi működik a legjobban.

Miért választottuk a barkácsolás helyett a megemelt faültetvényeket?

Szokás szerint, amikor a kertet terveztük, barkácsolni kezdtük magunkat, kerti ágyakat emeltünk cédrusfával.

Emelt-fa-kert-ültető-előre elkészített

Összeszedtem ezt az ötletet, amikor megtaláltam ezeket könnyen összeszerelhető megemelt kerti vetőgépek online, amelyeket közvetlenül a küszöbünkhöz szállítottunk.

A Legmagasabb fa-kert-vetőgép méretei a Best Choice termékek által

Ha barkácsolási utat választunk, akkor teherautót kellett volna bérelnünk, hogy a szükséges faanyagot Lowes-ból vagy a Home Depot-ból hazahozzuk.

Sokkal könnyebb volt, és a faanyag, a teherautó, a bérleti díj és a gáz költsége körülbelül ugyanannyi volt, ha négy könnyen összeszerelhető téglalap alakú, emelkedett fás kerti vetőgépet vásároltak.

Hogyan állítsunk össze egy megemelt fa kerti vetőgépet

A vetőgépek a múlt héten megérkeztek, és Ed néhány órán belül összeállította őket közvetlenül a házban, miközben a tévében nézte a golfot. 🙂

Csak csavarhúzóra van szükség. Minden darab könnyen belefér a résekbe. Az összes csavarhoz minden készlethez mellékelték a készletet.

Közelről egy összeszerelt cédrusmagasságú ültetődoboz belseje.

A doboz méretével és formájú szövetbéléssel vannak ellátva, amely tökéletesen illeszkedik az ültetőgép belsejébe.

4 Emelt fás kerti vetőgépek az udvarban fenyő szalma ágyon.

Néhány további ok, amiért szeretem az emelt vetőgépeket, az az, hogy:

 • Elég magasak ahhoz, hogy távol tartsák a nyulakat.
 • Nem hajolhat le a kezén és a térdén, hogy vigyázzon arra, amit mindegyikükben megnőttünk.
 • Helyezhető a fedélzetre, a tornácra vagy a teraszra, amikor nem akar vagy nagy kertre van szüksége
4 magasított cédrus kültéri kerti vetőgép.

Tehát most rajtam a sor, hogy elszínezzem az ültetők külsejét és megváltoztassam a whisky hordók színét.

Cédrus rács a Home Depot-ban

Ennek a rácsnak a színét megfestem az ültetőgépeken.

Még döntenem kell arról, hogy milyen rácsot vagy kerti ívet szeretnék használni a madzagbabokhoz és a cukrokhoz.

Ha van olyan stílusa vagy típusa, amelyet használ, és tetszik, kérem, tudassa velem a megjegyzéseket.

Hol lehet megtalálni a megemelt fatermékeket

4 magasított cédrus kerti ültető az udvarban. A szövegfedvényen olvasható a Hogyan lehet egyszerűen megkezdeni a megemelt veteményeskertet?

Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok