A legjobb azonnali fazéksütés {balzsammal és rozmaringgal!}

Avatar Gadam | 2020.12.25. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Az edénysütés főzése általában hosszú-hosszú ideig tart – egész nap a lassú tűzhelyben, vagy legalább 3 órán át a sütőben. De amikor elkészíti a gyorsfőzőt, lágy, ízletes sültet kaphat (az összes zöldséggel és mártással együtt!) körülbelül két óra múlva.

Még jobb, hogy a recept szuper rugalmas—A nap folyamán bármikor elkezdheti főzni az edényt, hagyja a „Meleg” funkcióval, miután a főzés befejeződik, majd körülbelül 20 perccel hajtsa végre az utolsó lépéseket, mielőtt enni szeretne.

Akár előre tervezett, akár nem, akár otthon vagy napközben, akár nem, vacsorára forró, gyönyörű fazék sült az asztalon.

Azonnali fazék sült

Fazék sült hideg téli napokra

Amikor hűvösre fordul az idő, kiadós, párolt ételekre vágyom, mint a fazék sültje. Ebben a receptben a nyálkás balzsamecet, a rozmaring és az édes hagyma együtt ízesíti a főzőfolyadékot, ami segít az edény nedvesen tartásában a főzés során.

Tálalja az extra sütőfolyadékot is az oldalán! Finom a hús, a sárgarépa és a burgonya tetejére merítve.

PROFI TIPP! Takarítson meg minden megmaradt főzőfolyadékot a következő leveshez vagy pörkölthez, vagy bárhová, ahol marhahúslevest használna. Sok mély, sós ízt ad hozzá. Olyan, amit a nagyi mindig is tett, és most én is.

Chuck Roast Instant Pot szárítsa meg és fűszerezze a sültet

A legjobb húsdarab az edénysülthez

Ha húsrészletet választ az edénysütéshez, akkor általában két általános darabot választ: tokmány vagy alsó kerek. A Chuck pecsenyéknek általában több a márványosodása és a kötőszövetük, ezért sokkal gyengédebbek, mint az alsó kerekek. Ha sikerül befogni, ez a legfontosabb ajánlásom.

Ha fagyott, főzés előtt felenged

Az egyik leggyakoribb nyomástartó kérdés, amit kapok (és rengeteg kérdést kapok Instant Pot Receptek Facebook-oldal) a „Mennyi ideig tart / tudok főzni fagyasztott fazék sültet / egész csirkét / más nagy, fagyasztott szilárd húsdarabot?”

Miközben a gyorsfőzőben vékonyabb fagyasztott húsokat főzhet (lásd Hogyan kell nyomni a fagyasztott csirkét), Ajánlom a nagyobb darabok felolvasztását, mint a tokmány ehhez a fazékhoz. Az egész fagyasztott darabok kívülről szálkásak és belül alul főttek lehetnek. A felolvasztott vagy friss hús sokkal egyenletesebben főz, és biztosítja, hogy a közepe átfőtt és puha legyen az ajánlott főzési idő alatt.

Chuck sült nyomástartó

Hogyan készítsünk edényt az azonnali edényben

Ez a recept három szakaszban készül:

  • Első, majd megsüt és megsüti a húst. Miután elkezdődött a főzési program, elmehet az edénytől, ha úgy tetszik – ez alapértelmezés szerint a „Tartsa meleg” beállítást, és forró marad, és akár 10 órán keresztül is készen áll a faragásra.
  • Második, a főtt edénysültet áthelyezi egy faragódeszkára, szűrje le a zsírot a főzőfolyadékról, majd a burgonyát és a sárgarépát adja hozzá az edénybe a folyadékkal, és nyomás alatt önállóan főzze meg őket.
  • Végül, amikor a főzési program befejeződik, gyorsan lenyomja az edényt, kifaragja a sültet, kanalazza a főzelékből a zöldségeket, és a főzéshez szükséges folyadék egy részét felönti a tálaláshoz.

Chuck Roast Instant Pot

MILYEN EXTRA ESZKÖZÖK SZÜKSÉGEM?

A recept elkészítéséhez nincs szükség különösebb extra szerszámokra, csak egy szép masszív konyhai fogóra és zsírleválasztóra. Ha elkészült, csak egy edény van mosható!

Mennyi ideig tartottak a baloldaliak?

Ez a recept négy-hat embert táplál a háztartás étvágyától függően, és a maradék akár négy napig is hűtőszekrényben marad.

Fagyaszthatja a maradék húst is, ha úgy tetszik. Szeletelve, fagyasztózsákokban vagy műanyag fóliába és alumínium fóliába csomagolva tárolja legfeljebb három hónapig.

NAGY ÖTLET A BALKÓK FELHASZNÁLÁSÁRA!

Ha szerencséje van a maradéknak, akkor a kedvenc dolgom az, hogy elkészítek egy reggeli hash-t – kockára vágja a sárgarépát, a burgonyát és a fazéksültet, és egy serpenyőben kevés olajjal megbarnítja őket, hozzáadva extra kockára vágott hagymát és / vagy paprika, ha úgy tetszik.

Repedjen néhány tojást a hash tetejére, fedje le néhány percig fedővel, és komolyan kiadós reggelit kap!

TÖBB NYOMÁSÚ FŐZŐReceptet keres?

Az Egyszerűen receptek szerkesztőitől

Alkalmazza ezt a receptet egy kályhás nyomástartó tűzhelyhez

Kövesse a receptet, ahogy írta, de az edénysütés főzési idejét 50 percre csökkentse nagy nyomáson. Csökkentse a burgonya és a sárgarépa főzési idejét 4 percre nagy nyomáson.

Alkalmazza ezt a receptet a kályhához / sütőhöz

Melegítse fel a sütőt 300 ° F-ra. A sültet ízesítjük sóval és borssal, majd holland sütőben, a főzőlapon közepes-nagy lángon megsütjük. Távolítsa el egy edénybe, majd párolja meg a hagymát, a fokhagymát és a rozmaringot, majd adja hozzá a húslevest és az ecetet az alábbi recept szerint.

Tegye vissza az edénysültet a holland sütőbe, majd adjon hozzá annyi vizet, hogy kb. Fedje le a holland sütőt a fedelével és tegye a sütőbe.

Pörkölje meg az edényt 3 órán keresztül, vagy amíg meg nem puhul, az utolsó 1 1/2 órás főzés során hozzáadja a sárgarépát és a burgonyát. Körülbelül 45 percenként ellenőrizze az edényt – ha túl sok folyadék elpárolgott, adjon hozzá még egy csepp vizet.

Frissítve 2020. december 24 .: Néhány trükköt tettünk erre a bejegyzésre, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a lehető legjobb információval rendelkezünk. Magában a receptben nincs változás. Élvezd!


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it