A legjobb ünnepi gyümölcstorta recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.21. 214 Views 0 Likes 0 Ratings

214 Views 0 Ratings Rate it

Ez az egyszerű gyümölcstorta tökéletes az ünnepekre. Könnyű, gyengéd és tele van szárított gyümölcsökkel és diófélékkel. Szórja meg a cipót pálinkával, vagy hagyja ki! Akárhogy is, ez a gyümölcstorta örömmel egészíti ki az ünnepi asztalt.

Fotókredit: Elise Bauer

Gyümölcstorta-szerető vagy? Habár ez a hagyományos ünnepi torta gyakran rosszindulatú (gondolom, egyesek nem szeretik a kandírozott gyümölcsöket?), Jól elkészítve csodálatos.

Ez a gyümölcstorta családunk kedvence, tele datolya, dió, mazsola és mázas cseresznye. Gondolj mazsolakenyérre, szteroidokra. A recept egy családbarát feleségétől, Patriciától származik, aki évek óta karácsonykor küldött nekünk egy cipót.

Általában legalább két kenyeret kell készítenünk – az egyiket azonnal meg kell enni, mert egyszerűen alig várunk, a másikat pedig pálinkával szórjuk meg, és spórolhatunk karácsony napjára. Ezek a kenyerek fantasztikus ajándékokat is készítenek.

Videó! A legjobb ünnepi gyümölcstorta

Hogyan készítsünk gyümölcstortát

A gyümölcstorta valójában olyan, mint bármely más gyors kenyér vagy cipótorta, csak sokkal több gyümölcs és dió hozzáadásával. Egyszerű süteménytésztát készít, belekeveri a gyümölcsöket és a diót, és addig süt, amíg a közepébe helyezett tesztelő tiszta nem válik ki.

Az így kapott torta sűrű, szeletelve gyönyörű mozaiknak tűnik, minden falatban gyümölcsök és diófélék vannak.

Megszórhatja a tortát likőrrel (szeretjük a pálinkát), vagy hagyhatja alkoholmentesen. A likőr nedvesebbé teszi a gyümölcstortát, és segít tovább tartani.

Tippek a legjobb gyümölcs süteményhez

  • Dobja a gyümölcsöket és a diót lisztbe, mielőtt belekeverné a tésztába. Ez segít abban, hogy a sütés során egyenletesen eloszlanak a tortán.
  • Helyezzen egy serpenyő vizet a sütőbe a gyümölcstorta mellé. Ez segít az egyenletesebb, kíméletesebb főzésben.
  • A legjobb, ha ezt a gyümölcstortát fogazott élű késsel, például kenyérkéssel szeleteljük.

A legjobb gyümölcstorta egy tálra

Meddig tart a gyümölcstorta?

A gyümölcstorta hosszabb ideig tart, mint a legtöbb más sütemény, mert dióval és kandírozott gyümölccsel van tele. Még hosszabb ideig fog tartani, ha megszellőzteti olyan szellemmel, mint a pálinka. Csak tartsa szorosan csomagolva.

  • Pálinka nélkül, a torta legalább egy hétig szorosan csomagolva fog tartani.
  • Pálinkával, a torta egy hónapig vagy tovább is eltarthat.

A gyümölcspogácsa tárolása és fagyasztása

Hűtsük le teljesen a gyümölcstortát, szúrjunk néhány lyukat a torta tetejére, és kívánt esetben pálinkával szórjuk meg. Csavarja szorosan a kenyeret alufóliával és tárolja a pulton.

Nak nek fagy, tekerje a cipót műanyagba, majd alumínium fóliába és fagyassza le legfeljebb három hónapig.

További ünnepi ünnepi fogások

Frissítve 2019. december 23 .: Hozzáadtunk egy új videót, amely segít a valaha készült legjobb gyümölcstorta elkészítésében. Az eredeti recept nem változott.


A legjobb ünnepi gyümölcstorta recept

A legjobb, ha ezt a gyümölcstortát fogazott élű késsel, például kenyérkéssel szeleteljük.

Hozzávalók

Módszer

1 Melegítse fel a sütőt és készítse elő a serpenyőt: Melegítse elő a sütőt 160 ° C-ra. Béleljen ki egy 9×5 hüvelykes kenyérsütőt kikent pergamenpapírral vagy barna sütőpapírral, vágja úgy, hogy illeszkedjen a serpenyőhöz.

Helyezzen egy darabot a serpenyő hosszának lefutásához, és álljon fel a perem fölé kb. Helyezze a másik darabot vagy darabokat úgy, hogy ellepje a másik oldalát. Amikor a torta kijön a sütőből, könnyedén eltávolíthatja azt a papír oldalainak megtartásával és a sütemény kiemelésével a serpenyőből.

Bélelje ki a gyümölcstorta kenyér serpenyőjét pergamenre

2 Keverje össze a tejfölt és a szódabikarbónát: Egy kis tálban keverje össze a szódabikarbónát és a tejfölt; félretesz, mellőz.

Keverje össze a tejfölt és a szódabikarbónát a gyümölcstorta receptjéhez

3 Dobja fel a gyümölcsöket és a diót liszttel: Kombinálja a dátumokat, a mazsolát, a meggyet és a diót 1/4 csésze liszttel, és dobja fel a gyümölcs és a dió bevonására. Félretesz, mellőz.

A gyümölcstorta szárított gyümölcsét egy kevés liszttel dobja fel

4 Készítse el a gyümölcstorta tésztát: A vajat és a cukrot habosra verjük. Keverje hozzá a tojást, majd a narancshéjat, majd a tejföl / szódabikarbóna keveréket.

Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és összekeverjük. Kombinálja a gyümölcs / dió keveréket tejszínnel és jól keverje össze, hogy a gyümölcs és a dió egyenletesen oszlasson el.

Verje össze a vajat, a cukrot, a tojást és a narancshéjat a gyümölcstorta receptjéhezAdja hozzá a tejföl / szódabikarbóna keveréket a tojás keverékhez a gyümölcstorta receptjéhezAdja hozzá a lisztet a gyümölcstorta tésztához, és óvatosan keverje összeKeverje a szárított gyümölcsöket a tésztába a gyümölcstorta receptjéhez

5 Süssük meg a gyümölcstortát: Kanalazzuk a tésztát egy előkészített 5×9 hüvelykes kenyérformába, és nyomkodjuk le, hogy egyenletes legyen a felület.

Helyezze a tésztával töltött edényt az előmelegített sütőbe. Helyezzen egy külön serpenyő vizet a sütőbe, vagy egy rácsra a gyümölcstorta alatt, vagy mellette. (A víz segít az egyenletesebb, kíméletesebb főzésben.)

Süssük 160 ° C-on 325 ° F-on (kb. 1 1/2 órától 1 3/4 óráig), vagy addig, amíg a belső hőmérséklet 205 ° F és 209 ° F között van, és a közepére helyezett fa nyárs tiszta lesz. . Előfordulhat, hogy sütés közben pótolni kell a vizet. Ha a gyümölcstorta teteje sütés közben túl barnul, sátorozzon egy fóliával.

Helyezze át a gyümölcstorta tésztáját egy tepsibeSüsse meg a gyümölcstortát egy másik serpenyő víz mellett

6 Hűts rácson: Helyezze rackbe, hogy 5 percig hűljön. A sütőpapír széleivel emelje ki a süteményt a serpenyőből. Hagyja teljesen kihűlni.

Csomagolja szorosan műanyag csomagolással, majd tárolja alumíniummal. Ha akar, tegyen néhány lyukat a torta tetejére, és szórjon rá néhány uncia pálinkát vagy bourbon-t. Ez nedvesebbé teszi a gyümölcstortát, és segít tovább tartani.

Helló! Minden fotó és tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. Kérjük, ne használja előzetes írásbeli engedély nélkül fényképeinket. Köszönöm!


Ez a bejegyzés tartalmazhat linkeket az Amazon-hoz vagy más partnerekhez; ezeken a linkeken keresztüli vásárlásai az Egyszerűen receptek előnyeit szolgálhatják.
További információ az affiliate linkelési irányelvünkről.

Elise Bauer

Elise Bauer az Simply Recipes alapítója. Elise 2003-ban dobta piacra az Egyszerűen recepteket, hogy nyomon követhesse családja receptjeit, és útközben a világ egyik legnépszerűbb főző webhelyévé nőtte ki magát. Elise elkötelezett amellett, hogy segítse az otthoni szakácsokat a konyhában. Elise a Stanford Egyetemen végzett, a kaliforniai Sacramentóban él.

Több Elise-től


Source link


214 Views 0 Ratings Rate it