A Microsoft célja, hogy az „alvó lapokkal” hatékonyabbá tegye az éleket – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2020.12.11. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Microsoft Edge Beta beállításmenüjéről
Cameron Summerson

Mindenki jobb akkumulátor-élettartamot szeretne a laptopján, igaz? Nos, a Microsoft megpróbálja megoldani ezt a problémát egy új funkció a Sleeping Tabs nevű Edge böngészőjében. Amit tesz, lefagyasztja vagy „elalszik” a lapjait, ha éppen nem használja őket aktívan. Ez egyenlő az akkumulátor élettartamának javulásával és a számítógép általános terhelésének csökkentésével. Bétaverzióban jelenik meg a 88-as vagy újabb verzióval.

Az alvás hasonlóan működik, mint az a Great Suspender kiterjesztés a Google Chrome-ban. Mindketten intelligensek próbálnak lenni az inaktív fülek alvó üzemmódba helyezésével, ezáltal nagyobb akkumulátor-üzemidőt és kevesebb memóriafelhasználást tesznek lehetővé a számítógépen.

Pillanatkép az alvó lapokról az Edge böngészőben
Microsoft

Bár a Great Suspender nagyon jó és hasznos, jó látni, hogy egy hasonló funkció épül be közvetlenül, nincs szükség további bővítményekre. Az Edge Great Suspender és Sleeping Tabjai egyaránt hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Például lehetősége van egy lapot automatikusan alvó állapotba hozni meghatározott idő elteltével. Az Alvó lapok pedig elég okosak ahhoz, hogy ne kapcsolja be, ha éppen videohívást folytat, hangot játszik vagy közvetíti a képernyőt.

A Microsoft azt mondja, hogy továbbra is figyelemmel kíséri és további kivételeket ad hozzá a felhasználói visszajelzések alapján. Ha „ébresztenie” vagy folytatnia kell egy lapot, egyszerűen kattintson rá, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta.

Ezenkívül beléphet az Edge beállításaiba (beírva a edge: // settings / system parancsot), és manuálisan hozzáadhat olyan webhelyeket egy listához, amelyeket soha nem szeretne aludni. Kap egy vizuális indikátort, amely tájékoztatja Önt arról, hogy mely lapokat aludta el.

Remélhetőleg a Chrome nem áll túlságosan lemaradva egy hasonló szolgáltatás megvalósításában. A Google Chrome és a Microsoft Edge is a nyílt forráskódú Chromium motoron alapul. Gyakran a Microsoft funkciók hozzáadásával és a hibák kijavításával járul hozzá a motorhoz.

Ha alvásfüleket szeretne venni egy centrifugáláshoz, akkor meg kell legyen az Edge bétaverzióján a 88-as vagy újabb verzió futtatása. Érdemes megjegyezni, hogy még ha bétaverziós is, akkor még nem láthatja. A Microsoft szerint még mindig folyamatban van a szolgáltatás bevezetése. A Microsoft Edge böngészője elérhető a Mac rendszerhez, ablakok, és Linux.

Forrás: Microsoft keresztül Alvó számítógép
Source link


25 Views 0 Ratings Rate it