A Microsoft Edge beépített feladatkezelőjének használata

Avatar Gadam | 2020.12.11. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Edge Hero

Ha lassú teljesítményt tapasztal az interneten való böngészés közben Microsoft Edge, az Edge beépített böngészőfeladat-kezelőjével meghatározhatja, hogy mely webhelyek vagy bővítmények jelentik az erőforrás-igénybevételt. Így kell használni.

Először nyissa meg a „Microsoft Edge” alkalmazást. Kattintson az ellipszisekre (három pont) az Edge böngészőablakok jobb felső sarkában. A felbukkanó menüben válassza a „További eszközök”, majd a „Böngésző feladatkezelő” lehetőséget.

Az Edge Feladatkezelőjének megnyitásához kattintson az ellipszis gombra, majd válassza a lehetőséget "További eszközök," majd kattintson "Böngésző Feladatkezelő."

Amikor megnyílik a Böngésző Feladatkezelő ablaka, megjelenik a böngészőben futó összes fül, folyamat és bővítmény listája. Az egyes adatok négy oszlopra vannak felosztva. Az egyes oszlopok a következőket jelentik:

  • Memória: Ez megmutatja, hogy egy lap vagy folyamat mennyi rendszermemóriát használ kilobájtban.
  • PROCESSZOR: Ez megmutatja, hogy az összes CPU-kapacitás (feldolgozási teljesítmény) hány százalékát használja egy lap vagy folyamat.
  • Hálózat: Ez a fül vagy folyamat által használt hálózati sávszélesség mennyiségét mutatja bájtban vagy kilobájtban másodpercenként. A nyitott webhelyeket tartalmazó lapok, amelyek médiát, például videót vagy zenét közvetítenek, többet fognak használni.
  • Folyamat azonosítója: Ez mutatja a fül vagy folyamat folyamatazonosítóját, amely többnyire a fejlesztők mélyreható hibaelhárításához hasznos.

A Microsoft Edge beépített böngészőfeladat-kezelőjének példaablaka

Bármikor rákattinthat a „Memória”, a „CPU” vagy a „Hálózat” oszlopfejlécre, a Feladatkezelő a füleket és folyamatokat erőforrás-felhasználás szerint rendezi.

Például, ha meg szeretné tudni, melyik lap használja a legtöbb memóriát, kattintson a „Memória” oszlopfejlécre, és a legtöbb memóriát igénylő fül a lista tetejére kerül. Hasonlóképpen, ha meg szeretné tudni, hogy mely lapok használják a legtöbb CPU-energiát, kattintson a „CPU” oszlopfejlécre.

Az Edge Tanger Manger alkalmazásban kattintson az oszlopfejlécekre az erőforrás-felhasználás szerinti rendezéshez

Ha egy lap vagy folyamat túl sok CPU-t, memóriát vagy hálózati sávszélességet foglal el, és nem reagál, akkor az Edge Böngésző Feladatkezelőjével kényszerítheti bezárására. Ehhez válassza ki a fület vagy a folyamatot a listából, majd kattintson a „Feldolgozás befejezése” gombra.

Egy lap vagy folyamat bezárásának kényszerítéséhez az Edge programban válassza ki a lapot vagy a folyamatot, majd kattintson a gombra "Folyamat befejezése."

A Böngésző Feladatkezelőjével egyszerre nagy számú lapot kezelhet. Például, ha 100 lapja van nyitva, és sokukat egyszerre szeretné bezárni, válassza ki őket a Feladatkezelő csoportjában, majd kattintson a „Folyamat befejezése” gombra. Csak hirtelen bezárás előtt győződjön meg arról, hogy van-e munka a füleken. Boldog böngészést!

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit kell tudni az új Microsoft Edge böngészőről
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it