A Microsoft Office alapértelmezett mentési helyének módosítása a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.22. 371 Views 0 Likes 0 Ratings

371 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Office logó

A fájlok mentése a Microsoft Office alkalmazásba meglehetősen fájdalommentes folyamat, de még gyorsabbá teheti azt, ha az alapértelmezett mentési helyet a kívánt mappára változtatja. Így teheti meg Windows 10 rendszeren.

Hogyan lehet a számítógépet az alapértelmezett mentési helyre beállítani

Amikor új dokumentumot először ment az Office 365 vagy az Office 2019 alkalmazásba, az Office megkérdezi, hová szeretné menteni. Alapértelmezés szerint az Office javasolja mentse a dokumentumokat a Microsoft OneDrive-ba online.

Opciók mentése

Nem kell manuálisan megváltoztatnia a helyet minden alkalommal, amikor fájlt szeretne menteni a számítógépére. Szerencsére beállíthatja a számítógépet az alapértelmezett mentési helyre.

Először nyisd ki egy Office alkalmazás és kattintson a „File” fülre.

Ezután kattintson a bal oldali ablaktábla alján található „Beállítások” elemre.

Megjelenik a „Word Options” ablak. Kattintson a „Mentés” fülre a bal oldali ablaktáblán.

A „Dokumentumok mentése” részben jelölje be a „Mentés számítógépre alapértelmezés szerint” jelölőnégyzetet.

Végül kattintson az „Ok” gombra az ablak jobb alsó sarkában a módosítás alkalmazásához.

Amikor legközelebb Office fájlt ment, a számítógép lesz az alapértelmezett mentési hely.

Alapértelmezés szerint az Office a Dokumentumok mappát fogja használni, amikor fájlokat ment a számítógépére. De nem kell ragaszkodnia ehhez a mappához – kiválaszthatja kedvenc mappáját a számítógépén.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet helyreállítani egy nem mentett Microsoft Office fájlt

A mentett fájlok alapértelmezett mappájának módosítása

Ha gyakran ment egy adott mappába, akkor az alapértelmezett mentési hely megváltoztatása erre a mappára kis időt takaríthat meg.

Az Office alkalmazásban nyissa meg az „Opciók” ablakot a Fájl> Beállítások elemre kattintva. Kattintson az „Opciók” ablak „Mentés” fülére.

A „Dokumentumok mentése” részben megjelenik az „Alapértelmezett helyi fájlhelyek” lehetőség. Kattintson a mező melletti „Tallózás” gombra.

Megjelenik egy fájlböngésző ablak. Keresse meg azt a helyet, amelyet alapértelmezett mentési helyként szeretne megadni, majd kattintson az „OK” gombra az ablak jobb alsó sarkában.

A kiválasztott hely most megjelenik az „Alapértelmezett helyi fájl helye” melletti szövegmezőben. A módosítás alkalmazásához kattintson az „OK” gombra.

Alapértelmezés szerint az Office most a fájlokat a kiválasztott mappába menti. Ez az új alapértelmezett mentési útvonal.
Source link


371 Views 0 Ratings Rate it