A mikrofon hangerejének módosítása a Windows 10 rendszerben

Avatar Gadam | 2020.12.15. 2316 Views 0 Likes 0 Ratings

2316 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows 10 mikrofon ikon hős

Ha a mikrofon túl csendesnek vagy hangosnak tűnik a Windows 10 rendszeren, akkor könnyen beállíthatja a jel bemeneti szintjét. Így növelheti vagy csökkentheti a mikrofon hangerejét.

A mikrofon hangerejének módosítása a Beállítások használatával

A Windows beállításai az egyik leggyorsabb és legkevésbé zavaró mód a mikrofon hangerejének beállítására a Windows 10 rendszerben.

A megnyitásához kattintson a „Start” menüre, majd válassza a bal oldalon található fogaskerék ikont. Ezzel megnyílik a „Beállítások”. A Windows + i megnyomásával megnyithatja azt is.

A dolgok felgyorsítása érdekében kattintson a jobb gombbal az értesítési területen (tálcán) a tálca hangszóró ikonjára, és válassza a „Hangbeállítások” lehetőséget. Megjelenik a Hangbeállítások ablak.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A „Beállítások” ablakban kattintson a „Rendszer” elemre.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Rendszer."

Az oldalsávon válassza a „Hang” lehetőséget.

Kattintson a Windows 10 beállításai részben "Hang."

Görgessen le a Hang ablak „Input” szakaszához. A „Válassza ki a beviteli eszközt” legördülő listából válassza ki a konfigurálni kívánt eszközt. Ezután kattintson az „Eszköz tulajdonságai” elemre.

A Windows 10 beállításaiban válassza ki a mikrofont, majd válassza a lehetőséget "Eszköz tulajdonságai."

A mikrofon „Eszköz” tulajdonságai között a „Hangerő” csúszkával állítsa be a mikrofon bemeneti szintjét.

Az Eszköz tulajdonságai képernyőn a hangerő csúszkával állíthatja be a mikrofon bemeneti szintjét.

Minél nagyobb a hangerő, annál hangosabb a bemeneti jel, amikor a mikrofont használja. A hangosabb azonban nem mindig jobb – ha a jel túl hangos, akkor a hangja torzul. Próbálja meg megtalálni azt az ideális hangerőt, ahol a hangja (vagy más hangforrás) elég hangos anélkül, hogy bármilyen torzítás lenne.

Ha segítségre van szüksége, kattintson a „Teszt indítása” gombra, és normál hangerővel szóljon a mikrofonhoz. Ha a „Teszt leállítása” gombra kattint, akkor a tesztprogram által regisztrált legmagasabb százalékos szint jelenik meg.

Kattintson a gombra "Indítsa el a tesztet" hogy tesztelje a mikrofon hangerejét.

Ezután ennek megfelelően állíthatja be a hangerő csúszkát. Ha normál hangerővel folytatja a beszélgetést, akkor a Hangerő csúszkát túl magasra állítja. Csökkentse a hangerőt, és próbálja újra.

Ha elégedett, zárja be a „Beállítások” elemet, és készen áll az indulásra. Ha valaha is újra be kell állítania, nyissa meg a „Beállítások” lehetőséget, és lépjen vissza a Hang> Bemenet> Eszköz tulajdonságai menüpontba.

A mikrofon hangerejének módosítása a kezelőpanel használatával

A mikrofon bemenetének hangerejét a klasszikus Vezérlőpult segítségével is beállíthatja.

Ezt az eszközt a tálca értesítési területén lévő hangszóró ikonról indíthatja el, amely a Start gombbal szemben található. Először kattintson a jobb gombbal a hangszóró ikonra, és válassza a megjelenő menüből a „Hangok” lehetőséget.

Kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a lehetőséget "Hangok."

A megnyíló „Hang” ablakban kattintson a „Felvétel” fülre.

Windows 10 rendszerben kattintson a gombra "Felvétel" fülre a "Hang" ablak.

Megjelenik a rendszerére telepített mikrofonok listája. Válassza ki a módosítani kívánt elemet, majd kattintson a „Tulajdonságok” gombra.

Válassza ki a mikrofont a listából, majd kattintson a gombra "Tulajdonságok."

A megjelenő „Tulajdonságok” ablakban kattintson a „Szintek” fülre.

Kattints a "Szintek" fülre.

A „Szintek” lapon a Mikrofon csúszkával állíthatja be a mikrofon bemeneti szintjét. Minél magasabb a szint, annál hangosabb lesz a mikrofon jele használat közben. Ez azt jelenti, hogy a hangod hangosabban fog szólni. De a túl hangos jel torzul, ezért próbálja megtalálni az édes helyet, ahol elég hangos, de nem túl hangos ahhoz, hogy torzítsa a hangját.

Kattintson a hangerő csúszkára, és ezzel állítsa be a mikrofon bemenetének hangerejét.

Ezt követően kattintson az „OK” gombra, majd kattintson ismét az „OK” gombra a „Hang” ablak bezárásához. Ha újra be kell állítania a szintet, akkor a tálcán lévő hangszóró ikonon keresztül látogassa meg újra a Mikrofon tulajdonságait. Sok szerencsét![ad_2]
Source link


2316 Views 0 Ratings Rate it