A monitor frissítési gyakoriságának módosítása Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.07. 179 Views 0 Likes 0 Ratings

179 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows 10 Logo Hero - 3. verzió

A Windows 10 rendszerben a monitor frissítési gyakorisága határozza meg, hogy a megjelenített kép milyen gyakran frissül másodpercenként. A magasabb általában jobb. Ha módosítania kell a monitor frissítési gyakoriságát, a Windows 10 megkönnyíti. Itt van, hogyan.

Mi a monitor frissítési gyakorisága?

Monitor frissítési ráta a képfrissítés gyakorisága a kijelzőn. Például a 60 Hz-es frissítési frekvencia azt jelenti, hogy a monitoron lévő kép másodpercenként 60-szor frissül. Mint 120 Hz frissítési frekvencia azt jelenti, hogy a kép másodpercenként 120-szor frissül. Minél magasabb a frissítési gyakoriság, a gördülékenyebb mozgás látszik a kijelzőn.

A régebbi CRT monitorokon egyesek alacsonyabb frissítési gyakorisággal érzékelik a villogást, így a magasabb frissítési gyakoriságot támogató monitorok stabilabb képet hoznak létre, amely könnyebb a szemén. Az LCD-monitorok nem villognak, ezért az alacsonyabb frissítési arány általában a legtöbb felhasználó számára rendben van. Általában a legmagasabb frissítési gyakoriságot szeretné használni, amelyet a monitor támogat natív felbontás.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a monitor frissítési gyakorisága, és hogyan tudom megváltoztatni?

A frissítési gyakoriság megváltoztatása a Képernyőbeállításokban

Kezdve a Windows 10-tel 2020 októberi frissítés, most közvetlenül az új Beállítások alkalmazásban választhatja ki a frissítési gyakoriságot. Itt van, hogyan. (Ha a Windows 10 régebbi verzióját futtatja, olvassa el az alábbi szakaszt.)

Először kattintson a jobb gombbal az Asztalra, és válassza a megjelenő menüben a „Megjelenítési beállítások” lehetőséget. (Alternatív megoldásként megnyithatja a „Beállítások” lehetőséget, és navigálhat a Rendszer> Megjelenítés lehetőségre.)

Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget "Megjelenítési beállítások."

A „Megjelenítési beállítások” részben görgessen lefelé, és kattintson a „Speciális megjelenítési beállítások” elemre.

Kattintson a gombra "Speciális megjelenítési beállítások"

A „Speciális kijelzőbeállítások” részben keresse meg a „Frissítési gyakoriság” szakaszt. Kattintson a „Frissítési gyakoriság” legördülő menüre. A megjelenő menüben válassza ki a használni kívánt frissítési gyakoriságot.

Kattints a "Frissítési ráta" legördülő menüből válassza ki a használni kívánt arányt.

A Windows körülbelül 15 másodpercig teszteli az új frissítési gyakoriságot. Ha a kép rendben van, kattintson a „Keep” gombra. Ellenkező esetben kattintson a „Visszaállítás” elemre, vagy várjon, amíg a visszaszámlálás befejeződik, és a monitor automatikusan visszatér az előző frissítési gyakoriságra.

A 15 másodperces tesztidőszak alatt kattintson a gombra "tart" vagy "visszaszáll"

Miután elégedett a frissítési gyakorisággal, zárja be a Beállításokat.

Válasszon frissítési gyakoriságot a Windows 10 régebbi verzióin

Ha a Windows 10 régebbi verzióját futtatja, a következőképpen módosíthatja a monitor frissítési gyakoriságát. Először kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a „Megjelenítési beállítások” lehetőséget.

Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget "Megjelenítési beállítások."

A „Kijelző beállításai” részben görgessen lefelé, és válassza a „Speciális kijelzőbeállítások” lehetőséget.

Kattintson a gombra "Speciális megjelenítési beállítások"

Ha több kijelzője van, válassza ki a konfigurálni kívánt monitort a „Kijelző kiválasztása” legördülő mezőből. Ezután görgessen lefelé, és kattintson a „Display Adapter Properties” elemre.

Kattintson a gombra "Az adapter tulajdonságainak megjelenítése."

A felbukkanó ablakban kattintson a „Monitor” fülre, majd kattintson a „Képernyő frissítési gyakorisága” feliratú legördülő menüre, és válassza ki a használni kívánt frissítési gyakoriságot.

A megjelenítő adapter beállításainál kattintson a gombra "Monitor" fülre, és állítsa be a frissítési gyakoriságot.

Ezután kattintson az „OK” gombra a módosítások mentéséhez, és az ablak bezárul. Ezután bezárhatja a Beállításokat. Jó napot kívánok![ad_2]
Source link


179 Views 0 Ratings Rate it