A naptár és az események ütemezésének használata az Outlook 365 for Mac alkalmazásban

Avatar Gadam | 2020.12.07. 143 Views 0 Likes 0 Ratings

143 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Outlook logó

Miután annak 2020 őszi frissítés, A Microsoft Outlook 365 for Mac két további nézetet tartalmaz a naptárhoz, az RSVP egyszerűbb módját, az események ütemezésének jobb lehetőségeit és a meghívók számára hasznos új állapotot. Ráadásul mindez egy vonzóbb alkalmazásba van csomagolva.

Lásd a Menetrend az én napommal című cikket

A My Day nevű kényelmes Microsoft Outlook funkció segítségével gyorsan megtekintheti a napi menetrendet. Megtekintheti a Napirend vagy a Nap nézetet, és egy kattintással hozzáadhat egy eseményt.

A Saját nap megtekintéséhez a Levelezés lapon kattintson a jobb oldali Feladatpanel megjelenítése gombra, vagy válassza a menüsor Nézet> Feladatpanel menüpontját. A többi Outlook fülön való megjelenítéshez kattintson a Feladatpanel megjelenítése gombra, vagy válassza a Nézet> Saját nap menüpontot.

Kattintson a Nézet gombra a Saját nap vagy a Feladatpanel megjelenítéséhez

A Saját nap nézetek közötti váltáshoz kattintson a jobb felső sarokban található hárompontos ikonra. Ez lehetővé teszi, hogy az „Agenda” menüből a „Day” nézetbe lépjen, és visszalépjen.

Kattintson a három pontra a Napirend vagy a Nap nézetben

Ebben a menüben kiválaszthatja a „Beállítások” lehetőséget is a megjeleníteni kívánt naptárak testreszabásához.

Módosítsa a Saját nap beállításait

Esemény hozzáadásához, amikor a Saját napomban van, kattintson a pluszjelre (+) a hárompontos ikon mellett.

Kattintson a plusz jelre egy új eseményhez a Saját nap alatt

Használja a háromnapos naptár nézetet

Ha egynél több napot szeretne látni a Microsoft Outlook naptárában, de egy hét (vagy akár a munkahét) túl sok, próbáljon ki három napos nézetet.

Kattintson a „Naptár” fülre az Outlook naptár megnyitásához. Innen válassza a jobb felső sarokban található legördülő nyilat, vagy kattintson a menüsor Nézet> Három nap elemére.

Kattintson a Nézet vagy a legördülő menüre, és válassza a Három nap lehetőséget

Válaszoljon ugyanabban az ablakban

Hatékony, ha ugyanazon ablakban válaszolhat egy e-mailre, ahelyett, hogy automatikusan megnyitna egy újat. A Microsoft ezért az e-mailek mellett eseményválaszokat adott hozzá a naptárához.

RSVP az olvasási panelen

Új eseménymeghívás érkezésekor ugyanúgy válaszolhat, mint korábban, de most üzenetet is felvehet az Olvasó ablaktáblába.

Mint mindig, rákattinthat az „Elfogadás”, a „Teszélyes”, a „Visszautasítás” vagy a „Új idő javaslata” gombra. Közvetlenül ezen opciók felett látni fogja a négyzetet, ahová beírhat egy opcionális üzenetet, amelyet elküldhet az esemény szervezőjének. Csak győződjön meg arról, hogy ha üzenetet szeretne hozzáadni, akkor tegye meg, mielőtt a válaszra kattint.

Válasz az eseményedre

Események ütemezése speciális beállításokkal

Az események ütemezése nehéz lehet, ha mindenki naptárán dolgozik. A Microsoft Outlook speciális opcióival azonban kiválaszthat egy időpontot, ellenőrizheti a rendelkezésre állást, és könnyen átválthat egy másik napra.

Új esemény létrehozásához kattintson a Fájl> Új> Esemény elemre bármely Outlook fül menüsorában. Vagy kattintson a „Naptár” fülre, majd a bal felső sarokban található „Új esemény” elemre. Ezután hozzáadhatja az esemény összes részletét a bal oldalon.

Kattintson az Új esemény gombra

Az idő egyszerűbb beállításához használja a jobb oldalon található naptárrácsot. Húzza az időblokkot bárhová, majd bővítse vagy összecsukja az időkeret beállításához.

Adja hozzá az esemény részleteit az időblokk használatával

Ha meg akarja tartani azt az időkeretet, de más dátumot szeretne ellenőrizni, használja a dátum melletti felső nyilakat. Amikor ugyanazon az időkereten érkezik a kívánt napon, töltse ki és küldje el a meghívót.

Válasszon új dátumot az időblokkhoz

Ha sok meghívottja van, akkor is rákattinthat az eseményablak tetején található „Ütemezési segéd” elemre a kötelező és opcionális meghívottak, valamint a hely hozzáadásához.

Kattintson az Ütemezés Segéd gombra

Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze több résztvevő elérhetőségét egyszerre. Húzhatja az időblokkot is, és a kétoldalas nyíl segítségével meghosszabbíthatja vagy lerövidítheti az időkeretet.

Használja az Ütemezés Segédet

Ha elkészült az Ütemezés Segéddel, kattintson a bal felső sarokban található „Kész” gombra. A hozzáadott vagy szerkesztett részletek a meghívóra vonatkoznak. Ezután visszatér a meghívó ablakba, ahol elvégezhet bármi mást, vagy kattintson a „Küldés” gombra.

Állítsa be a Munkahely más állapotát

Valószínűleg megszokta, hogy az események ütemezésénél a „Foglalt” vagy „Ingyenes” állapotot választja. Az új Microsoft Outlook alkalmazásban azonban most már van egy másik lehetőség: „Munka máshol”.

Használatához kattintson az állapotablakra az eseményablak bal felső sarkában, majd válassza a „Munka máshol” lehetőséget. Ez lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy más helyről csatlakozzanak. Különösen kényelmes, ha távolról dolgozik, vagy utazik.

Kattintson a Munka máshol elemre

A „Munka máshol” állapot kék pontozott körrel jelenik meg, amely hasonló a „Tentatív” -hoz, amely kék csíkos kört tartalmaz. Ez egy pillanat alatt tájékoztat másokat az állapotáról.

Munka máshol indikátor

Az Outlook egy utolsó megemlítendő új naptárfunkciója a Meeting Insights névre hallgat. Az esemény vagy a résztvevők alapján az Outlook e-maileket és fájlokat javasol az eseményhez. Ha elérhetőek az értekezlet-statisztikák, akkor azokat az eseményablakban található „Az értekezlet részletei” melletti fülön láthatja.

Ne feledje továbbá, hogy az új Mac-es Outlook segítségével továbbra is megteheti színes események kategóriákkal a naptárban és az időjárás megjelenítése ha az esemény egy másik helyszínen zajlik.
Source link


143 Views 0 Ratings Rate it