A PS5 vezérlő használata Windows 10 rendszeren

Avatar admin | 2021.03.20. 634 Views 0 Likes 0 Ratings

634 Views 0 Ratings Rate it

Samir Makwana

A PlayStation 5 (PS5) DualSense vezeték nélküli vezérlője adaptív triggereket tartalmaz, amelyek a legjobban működnek a PS5 játékokkal, de ez nem jelenti azt, hogy nem fog működni a számítógépével. Párosíthatja a PS5 vezérlőt a Windows 10 PC-jével, és a Steam-en is játszhat.

A Steam kliens (nem maga a Windows) támogatja a DualSense vezérlőt. Tehát, mielőtt elkezdené, töltse le és telepítse a Steamet vagy frissítse a számítógép legújabb verziójára.

Párosítsa a PS5 vezérlőt egy Windows 10 számítógéphez

A DualSense vezérlő párosítása Windows 10 PC-vel USB-kábel vagy Bluetooth segítségével lehetséges. A vezérlő vezeték nélküli csatlakoztatása a számítógéphez egyszerű, de a vezérlő Bluetooth-kapcsolata nem felel meg a jelzésnek. Jobb, ha USB-kábelt használ, különösen, ha a Steam-fiókjához csatlakoztatja.

Használhatja a PS5-hez vagy máshoz mellékelt USB-kábelt USB-A – USB-C kábel. És ha a számítógép rendelkezik USB-C porttal, választhat USB-C – USB-C kábelt is.

ÖSSZEFÜGGŐ: A megvásárolható legjobb USB-kábelek

A párosítás megkezdéséhez csatlakoztassa az USB-kábelt a számítógépéhez és a DualSense vezérlő tetejéhez. Várjon néhány másodpercet, amíg a Windows felismeri a vezérlőt.

Nyissa meg a Kezelőpanel Windows 10 PC-n, és ellenőrizze, hogy a számítógép azonosította-e a vezérlőt. Ehhez nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a „Vezérlőpult” parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt a Vezérlőpult alkalmazás elindításához.

A Vezérlőpult menüben kattintson a „Hardver és hang”, majd az „Eszközök és nyomtatók” elemre.

Kattintson a Vezérlőpult menü Hardver és hang elemére, majd válassza az Eszközök és nyomtatók lehetőséget

Az „Eszközök” alatt a DualSense vezérlő „vezeték nélküli vezérlőként” jelenik meg.

Vezeték nélküli vezérlő az Eszközök menüben

Nyissa meg a Steam alkalmazást, kattintson a bal felső sarokban a „View” elemre, és válassza a „Settings” lehetőséget.

Nyissa meg a Beállítások a Nézetből lehetőséget a Steam-ben

Amikor megjelenik a „Beállítások” menü, válassza a „Vezérlő” fület, és kattintson az „Általános vezérlőbeállítások” elemre.

Válassza a Vezérlő általános beállításai lehetőséget

Vezérlője a „PlayStation 5 vezérlő” néven jelenik meg az előugró oldal alján.

Ugyanebben az ablakban jelölje be a „PlayStation konfigurációs támogatás” melletti négyzetet, hogy a kompatibilis Steam játékok használhassák a PlayStation vezérlő elrendezését.

Engedélyezze a PlayStation konfigurációs támogatását a Steamen

Ellenkező esetben a Steam játékok alapértelmezés szerint az Xbox vezérlő elrendezésének konfigurációját fogják megadni, és ez zavaró lehet. Az Xbox vezérlők vitathatatlanul a legjobban működnek a PC-s játékoknál, mivel A Microsoft hivatalosan támogatja őket.

ÖSSZEFÜGGŐ: Bármely konzolos játékvezérlő csatlakoztatása Windows PC-hez vagy Mac-hez

Konfigurálja a DualSense vezérlőt a Steam használatával

A Sony DualSense vezérlő további testreszabásához és konfigurálásához a Steam Big Picture módját kell használnia. Ehhez kattintson a Big Picture Mode gombra a jobb felső sarokban a Steam felhasználónév mellett.

Kattintson a Steamben a Big Picture Mode gombra

Ezután a PS5 vezérlőjével koppintson a fogaskerék alakú Beállítások gombra a képernyő tetején.

Beállítások gomb nagy kép módban

Válassza a „Vezérlő beállításai” lehetőséget a „Vezérlő” fejléc alatt.

A vezérlő beállításai a Steam Vezérlő címsorában

A „Vezérlő leállítási ideje” részben a legördülő menüből válassza ki azt az időt, amely után a vezérlő automatikusan kikapcsol, ha nem használja.

Vezérlő leállási ideje a Vezérlő beállításai között

Ezt követően válassza ki a „PlayStation 5 Controller” elemet az „Detected Controllers” alatt, majd kattintson a „Preferences” gombra.

Válassza ki a PS5 vezérlőt, és kattintson a Beállítások gombra

A megnyíló ablakból személyre szabhatja a vezérlőt úgy, hogy adott nevet ad neki, kikapcsolja a rezgés dübörgését, és testre szabhatja a LED-es fény színét, fényerejét és telítettségét.

Ha a DualSense vezérlő nem a várt módon működik, akkor kalibrálhatja. Nyissa meg a Steam „Big Picture Mode” módját.

Ezután kattintson a fogaskerék alakú Beállítások ikonra.

Válassza a „Vezérlő beállításai” opciót a „Vezérlő” fejléc alatt.

Válassza a Vezérlő beállításait a Vezérlő alatt

A következő ablakban válassza a „PlayStation 5 Controller” lehetőséget, majd válassza a „Kalibrálás” lehetőséget.

Sajnos a PS5 fejlett haptikája nem működik sok játékkal Windows rendszeren. Ez azért van, mert sok játékfejlesztő alapértelmezés szerint nem támogatja, és a Microsoft nem hozta létre a funkciók natív illesztőprogramjait.

A Steamen kívül a DualSense vezérlője sok játékkal és digitális játékterjesztési szolgáltatással, például Epic, Origin, GOG, Battle.net, UPlay stb.

Játsszon a számítógépen lévő PS5-vezérlővel

A DualSense vezérlő csatlakoztatása után a játékok többségét élvezheti. Beállíthatja és használhatja A Steam távoli játék együtt helyben játszani a barátaival, vagy használhatja PS4 távoli lejátszás játékokat streamelhet a PS4 konzolról a számítógépére.

Ha Ön a legújabb játékkonzolokkal foglalkozik, tekintse meg cikkünket miért ne vásárolna egy teljesen digitális PS5-öt és az új Xbox-ot.
Source link


634 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok