A Razer Tiny Tomahawk NUC asztali PC-je nem túl apró – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.07. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Razer Tomahawk
Razer

A Razer az utóbbi időben mindenféle új fülkébe szorult, de tegnap előtt még nem kellett eladnia egy teljes önálló asztali PC-t. Ami furcsa, tekintve a PC-s játék világának trendmeghatározó szerepét. Néhány év után korlátozott esetű tervek készítése, az Tomahawk a Razer első top-to-bottom asztali játék PC.

A Razer mind a SFF-et (ami a „kis forma tényezőt” jelenti, mind a la Shuttle-ot) és a modulárisat is hívja, ami igaz is. Ez utóbbi leírás azért jön, mert az Intel NUC 9 platformján alapul: tartalmazza egy Számítási elem modul amely egy darabban tartalmazza a processzort, az alaplapot és a RAM-ot, és hozzáadhatja a grafikus kártyához az Ön igényeinek megfelelően. Ezáltal a Tomahawk lényegesen kevésbé moduláris, mint mondjuk egy szokásos ATX asztali PC, de a különböző „darabokban” (NUC modul, M.2 SSD-k, grafikus kártya) történő frissítésnek meglehetősen egyszerűnek kell lennie. A belső részekhez való hozzáférést egy hátul található remek csúszósínrendszer biztosítja.

Razer Tomahawk GPU slide
Razer

A NUC egy Core i9-9980HK köré épül, amely egy erőteljes, 8 magos processzor, amely kissé lemarad az élvonalból, mert az Intel még nem frissítette Compute Element platformját. A modul tartalmaz két USB-C portot és négy USB-A portot, valamint egy szinte kiegészítő HDMI portot, két Ethernet portot a vezetékes hálózatokhoz és egy fejhallgató csatlakozót a hátulján. Az I / O többi része a grafikus kártyáról származik. Az RGB-vel felszerelt tok teljes hosszúságú kártyát képes kezelni, és kompakt, 750 wattos tápegységével ezt is képes fenntartani. Az oldalsó és hátsó szellőzés nagymértékben hűvös. 512 GB-os SSD-meghajtó és 2 TB merevlemez van benne, további üres M.2-foglalattal az extra tárhely érdekében. A telepítéshez 16 GB RAM (amelyet frissíteni kell a laptop SO-DIMM moduljaival, ha megnyitja az Intel Compute Elementet), a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.0.

Razer Tomahawk Intel NUC platform
Razer

De ne számítson arra, hogy a Tomahawk versenyképes lesz az ár szempontjából az otthon gyártott ITX játék PC-kkel, vagy akár más gyártók butikjaival, például a Corsair One. Az apró Tomahawk alapára 2400 dollár, amely nem tartalmaz grafikus kártyát. Ha hozzá szeretné adni a legújabb NVIDIA RTX 3080-at, ahelyett, hogy sajátja lenne, akkor az ár 3640 dollárra ugrik. Vegye figyelembe, hogy jelenleg „elfogyott” a Razer üzletében, így úgy tűnik, hogy a magas ár nem riad vissza a vállalat legnagyobb rajongóitól.

Forrás: Razer
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it