A RetroArch emulátor telepítése Xbox Series X vagy S rendszerre

Avatar Gadam | 2020.12.12. 480 Views 1 Like 5 On 1 Rating

480 Views 5 On 1 Rating Rate it

Halom retro videojáték-vezérlő.
robtek / Shutterstock

Az Xbox Series X és S fejlesztői módjának köszönhetően telepítheti az emulátorokat RetroArch. Változtassa az Xbox Series X vagy S játékot egy retro játékerőművé, és utánozza a PS2-t, a GameCube-ot, a Dreamcastot és még sok minden mást, anélkül, hogy ez befolyásolná a kiskereskedelmi játékok lehetőségét.

Először aktiválja a Fejlesztői módot

Az első dolog, amit meg kell tennie, az aktiválja a Fejlesztői módot az Xbox-on. Ehhez fizetett Microsoft Partner fejlesztői fiókra lesz szükség. Ehhez egyszeri 19 dolláros díjat kell fizetni (az árak más régiókban eltérőek). Miután aktiválta fiókját, felveheti Xboxját fejlesztői konzolként.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Xbox Series X vagy S fejlesztői módba állítása

Keressen a Microsoft Store-ban az Xbox-on

Érvényes fejlesztői fiókkal letöltheti az Xbox Dev Mode alkalmazást, aktiválhatja a konzolt a Partner Centerben, majd újraindíthatja Fejlesztői módban. Innentől kezdve csak a hálózati kapcsolat konfigurálásának kérdése, majd egy böngészőn keresztül kell elérni az Xbox Developer Mode webes felületét.

Ebben az útmutatóban feltételezzük, hogy betartotta a teljes telepítési eljárást, és a konzol már fejlesztői módban van elindítva.

A RetroArch emulátor telepítése

RetroArch egy olyan emulátor, amely gyakorlatilag minden platformon működik, és rendelkezik egy UWP csomaggal, amely csak Xbox One-hoz készült (és kiterjesztve a Series X és S-hez). Ez a multirendszeres emulátor pluginekkel vagy „magokkal” bővíti a sokféle rendszer támogatását. Kiválaszthatja, mely magokat szeretné használni, és válthat közöttük a legjobb teljesítmény érdekében.

A RetroArch lehetővé teszi, hogy sokféle platformon játsszon közvetlenül az Xbox-on. Ide tartoznak a játéktermek, a retro konzolok (például a SNES és a Genesis), a modern kézi számítógépek (például a PSP) és a korai 3D otthoni konzolok (például a Sony PlayStation, a Nintendo N64 és a Sega Dreamcast).

A kezdéshez először le kell töltenie és telepítenie kell a RetroArch alkalmazást. Számítógépen csak irány a RetroArch letöltések oldalon, és megragadhatja az Xbox One verzióját és a „Microsoft Visual C ++ 2015 UWP futásidejű csomag” függőségi fájlt.

Ezután nyissa meg az Xbox Developer Mode webes felületét a konzol Dev Home „Távoli hozzáférés” szakaszában található webcím meglátogatásával.

Telepítse az UWP alkalmazást

Válassza a „Hozzáadás” lehetőséget a kezdőlapon a fájlfeltöltő felület eléréséhez, majd húzza át a letöltött APPXBUNDLE fájlt a dobozba (vagy kattintson a „Fájl kiválasztása” elemre, és keresse meg). Válassza a „Next” lehetőséget, majd keresse meg a letöltött függőségfájlt.

Kattintson a „Start” gombra, várja meg, amíg a folyamat befejeződik, majd az összes átvitel után válassza a „Kész” lehetőséget.

Telepítse az UWP-függőségeket

Most a Dev Home alatt látnia kell a RetroArch programot, amely a „Nem fut” néven szerepel az elérhető alkalmazásokban és játékokban. Jelölje ki, nyomja meg a vezérlő Nézetek gombját (a két négyzetet), majd válassza a „Részletek megtekintése” lehetőséget. Ebben a menüben módosítsa az „Alkalmazás típusa” legördülő menüt „Játék” lehetőségre.

A RetroArch első csomagtartója

Térjen ki abból a menüből, majd nyomja meg az A gombot a RetroArch elindításához. Amikor a rendszer arra kéri, hogy jelentkezzen be, írja be Xbox Live-fiókjának adatait, ha még nem tette meg.

A RetroArch beállítása

Miután a RetroArch telepítve van és fut a konzolján, befejezheti az emulátor beállítását, hozzáadhat néhány ROM-ot és eljuthat néhány játékhoz. Mielőtt azonban beugrana, valószínűleg meg kell tennie néhány dolgot.

A RetroArch interfészét a Sony X-media barjának mintájára készítették. Ez először a PS3-on, később pedig a PS4-en jelent meg. Van vízszintes és függőleges menü, de a RetroArch UWP verziójának első indításakor nem látja a vízszintes menüt ábrázoló ikonokat.

Az interfész betöltése után nyomja meg balra és jobbra a d-padot a többi opció megtekintéséhez.

RetroArch eszközök frissítése

Ezt kijavíthatja hiányzó eszközök telepítésével és a videoillesztő cseréjével. Ehhez válassza a bal felső sarokban található „Főmenüt”, görgessen le az „Online Updater” elemig, majd válassza az „Eszközök frissítése” lehetőséget. Amíg ott van, frissítheti az alapvető információfájlokat, a vezérlőprofilokat, az adatbázisokat, az átfedéseket és bármi mást, amire szüksége van.

Miután ez a folyamat befejeződött, megjelenik egy fekete képernyő, és a menü újratöltődik.

Most meg kell határoznia egy gombkombinációt, amely lehetővé teszi a játékon belüli Szünet menü elérését. Ehhez térjen vissza a „Főmenühöz”, és mozogjon vízszintesen, és válassza a bal felső sarokban található „Beállítások” lehetőséget.

Definiálja a Gyorsmenü gyorsbillentyűt

Görgessen le az „Input” elemig, és válassza a „Gyorsbillentyűk” lehetőséget. Határozza meg a „Menu Toggle Gamepad Combo” parancsikont úgy, hogy a d-padon balra és jobbra nyomja meg, amíg meg nem talál egy megfelelő parancsikont (mind a „Start + Select”, akár az „R3 + L3” jó lehetőség).

RetroArch menü ikonok

Végül mentse el a beállításokat úgy, hogy visszatér a „Főmenübe”, és kiválasztja a „Konfigurációs fájl” lehetőséget. Kattintson a „Jelenlegi konfiguráció mentése” elemre, majd lépjen ki és töltse be újra a RetroArch alkalmazást. Ezután sokkal tisztább felületet kell látnia, ahol az összes ikon látható.

ROM-ok és BIOS-fájlok hozzáadása

A ROM-oknak a RetroArch által elérhető helyi lemezterület „Letöltések” mappájába kell kerülniük. Ehhez nyissa meg az Xbox eszközportált a számítógép böngészőjében, majd kattintson a „File Explorer” gombra. Keresse meg a LocalAppData> RetroArch> LocalState> Letöltések menüpontot, majd az alul található fájlválasztó segítségével adjon hozzá bármilyen jogszerűen megszerzett ROM-ot.

Figyelem: A ROM-ok és a BIOS-fájlok beszerzésekor mindenképpen tartsa be az összes vonatkozó törvényt. Egy jogászprofesszor biztosított nekünk a a retro videojátékok utánzása körüli törvényességek részletes elemzése.

Lehetővé kell tenni a ROM-ok hozzáadását egy külső meghajtóhoz, de sajnos a RetroArch UWP alkalmazás-űrlapjának temperamentumos jellege miatt ezt nem tudtuk működtetni a tesztelés során.

A használni kívánt BIOS-fájlokat el kell helyeznie a LocalAppData> RetroArch> LocalState> System mappába.

ROM-ok feltöltése a RetroArch-ba

ÖSSZEFÜGGŐ: Jogos a retro videojáték-ROM-ok letöltése?

Játékokat játszani

A játék lejátszásához válassza a „Főmenüben” a „Betöltés mag” lehetőséget. Ügyeljen arra, hogy olyan magot válasszon, amely megfelel a lejátszott rendszer típusának. Lehet, hogy el kell végeznie néhány kutatást, hogy kiderítse, melyek a legmegfelelőbbek a munkához.

Ha a mag kiválasztva van, válassza a „Tartalom betöltése” lehetőséget a „Főmenüben” a ROM fájl megkereséséhez. Addig nyomja az A gombot, amíg a ROM fájl be nem töltődik. A jövőben megtalálhatja magját és ROM fájlját az „Előzmények” menüben.

RetroArch története

A játék szüneteltetéséhez, a játék állapotának mentéséhez vagy a RetroArch fő menübe való visszatéréshez használja a korábban megadott gyorsbillentyűt. Innen kiléphet a RetroArch programból is. A kiskereskedelmi üzemmódba való visszatéréshez válassza a Dev Home „Gyors műveletek” menüjében a „Leave Dev Mode” lehetőséget.

A legjobb visszamenőleges kompatibilitás

Az Xbox Series X és S nem csak ennek a generációnak a legjobb visszafelé kompatibilitása, de hihetetlenül erős emulációs gépek is. Mivel a RetroArch ezen verziója a figyelem középpontjába került, remélhetőleg a fejlesztők a jövőben egy kicsit nagyobb figyelmet fordítanak az UWP felépítésére.

A RetroArch egy fantasztikus multisystem emulátor, függetlenül attól, hogy melyik rendszeren futtatja. Ha érdekel, sokkal több van megtanulja, amely segít kihozni a legtöbbet a RetroArch-ból.

ÖSSZEFÜGGŐ: A RetroArch, a végső multifunkciós Retro játékok emulátor beállítása
Source link


480 Views 5 On 1 Rating Rate it