A Safari kiterjesztések eltávolítása vagy letiltása Mac rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.09. 54 Views 0 Likes 0 Ratings

54 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Safari-felhasználó Mac-en a kiterjesztések használatával
Khamosh Pathak

A Safari kiterjesztések további funkciókat adnak a böngészőnek. Mini-alkalmazásokként működnek, a Mac-en pedig telepítve vannak, és maguk is alkalmazásként viselkednek. Ha többé nem akarja használni a Safari kiterjesztést, akkor távolítsa el a következőket.

A Safari 12.0 vagy újabb verziót (MacOS Mojave vagy újabb rendszert futtató) használó Mac-felhasználók látni fogják, hogy a bővítmények alkalmazásként jelennek meg. Valójában az idősebb A Safari kiterjesztésű fájl már nem támogatott.

ÖSSZEFÜGGŐ: A macOS Mojave feltör egy csomó Safari-kiterjesztést

Csakúgy, mint a Safari kiterjesztések telepítésének folyamata, ezek törlése is zavaros. A Safari kiterjesztéseket egyedi alkalmazásokként töltik le. Ez azt jelenti, hogy egy kiterjesztés eltávolításához törölnie kell a hozzá tartozó alkalmazást (miután először letiltotta).

A Safari kiterjesztéseket a böngésző Beállítások menüjéből kezelheti. Kattintson a menüsor „Safari” gombjára, és válassza a „Beállítások” gombot.

Válassza a Beállítások lehetőséget a Safari menüből

Innen lépjen a „Bővítmények” fülre. Mostantól a bal oldalsávon megjelenik a bővítmények listája. A bővítmény letiltásához kattintson a mellette lévő pipa gombra.

Jegyzet: Egyes bővítményeknek több albővítménye van, ezért mindegyiküket törölni kell.

A kiterjesztés most eltűnik a hosszabbító sávról.

Lépjen a Bővítmények fülre, és távolítsa el a Bővítmény jelölőnégyzetet a letiltáshoz

Most törölheti a kiterjesztést. A kiterjesztésről szóló részben kattintson az „Eltávolítás” gombra.

Kattintson a Gomb eltávolítása a kiterjesztésről elemre

Ekkor megjelenik egy előugró üzenet, amely azt írja, hogy a kiterjesztés az alkalmazás része, és hogy a bővítmény eltávolításához el kell távolítania magát az alkalmazást. Itt kattintson a „Megjelenítés a keresőben” gombra.

Kattintson a Megjelenítés a keresőben elemre

Ez megnyitja a Findert a kiválasztott alkalmazással. Kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra, és válassza a „Move to Bin” (vagy „Move to Trash”) gombot.

Kattintson az Áthelyezés a kukába vagy az Áthelyezés a kukába elemre

Írja be Mac felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson az „OK” gombra.

A jelszó megadása után kattintson az OK gombra

A bővítmény most törlődik. Ha megjelenik egy előugró üzenet, amely azt írja, hogy az alkalmazást nem törölték, mert használatban volt, akkor vissza kell térnie a Safari Beállítások menüjébe, és ellenőriznie kell, hogy a bővítmény le van-e tiltva. Ismét győződjön meg arról, hogy az összes albővítmény is le van tiltva.

A Safari kiterjesztés letiltása előtt nem távolítható el

Miután a kiterjesztést törölte (a kukába helyezte), látni fogja, hogy eltűnik a Safari kiterjesztési sávról és a Safari Preferences menüből.


Megtalálja magát, hogy gyakran vált a Mac és az iPhone Safari között? Így lehet zökkenőmentesen mozgassa a Safari lapokat iPhone, iPad és Mac között.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Safari lapok áthelyezése iPhone, iPad és Mac között[ad_2]
Source link


54 Views 0 Ratings Rate it