A Szaturnusz és a Jupiter december 21-én „Karácsonyi csillagként” fog igazodni – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.06. 87 Views 0 Likes 0 Ratings

87 Views 0 Ratings Rate it

A Szaturnusz és a Jupiter az éjszakai égbolton, a Tavaszi Tejúttal együtt
Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

A Szaturnusz és a Jupiter, a Naprendszerünk két legnagyobb bolygója körülbelül igazodni oly módon, amelyet a középkor óta nem láttunk. December 21-én, a téli napforduló kezdetén a két bolygó úgy fog egymáshoz igazodni, hogy kettős bolygónak tűnnek bárkinek bárhol a Földön.

December 16. és december 25. között úgy tűnik, hogy a két gázóriást teliholdnál kevesebb választja el egymástól. A legközelebb látható megközelítés december 21-én történik, és csak a telihold átmérőjének csupán egyötöde választja el egymástól. Ez lesz a legjobb idő erre csillagnézők, hogy kiszálljanak távcsövükből és nézze meg a látványt, bár szabad szemmel is jól látható lesz.

„A két bolygó közötti összehangolás meglehetősen ritka, körülbelül 20 évente egyszer előfordul, de ez az együttállás kivételesen ritka, mivel a bolygók milyen közel állnak egymáshoz.” – mondta Patrick Hartigan, Rice University csillagász. – Teljesen vissza kell mennie 1226. március 4-én, hajnal előtt, hogy jobban láthassa az éjszakai égbolton látható tárgyakat.

1614-ben csillagász – javasolta Johannes Kepler hogy a Szaturnusz és a Jupiter hasonló összekapcsolódása az, amelyet a betlehemi csillagként a Betlehemi történetben említettek. Mások javasolta hogy a „három bölcs” valószínűleg hármas együttese lehetett a Vénuszon kívül a két bolygónak. Akárhogy is, 2080-ig nem valószínű, hogy ketten egymás közelében látnák a két bolygót, ezért jelölje meg a naptárát.

keresztül Fox 5 NY
Source link


87 Views 0 Ratings Rate it