A WhatsApp 5 legjobb alternatívája

Avatar Gadam | 2021.01.15. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

Android-felhasználó WhatsApp-alternatívákat letölt
Leonidas Santana / Shutterstock

A WhatsApp mindenütt elérhetővé vált a mobil üzenetküldéssel, de nem mindenkinek való. Ha WhatsApp-fáradtságot szenved, vagy nem tetszik a Facebook tulajdonában lévő alkalmazás adatvédelmi problémái, íme a legjobb WhatsApp-alternatívák, amelyeket érdemes megvizsgálnia.

Jel

Amikor WhatsApp alternatívákról van szó, A jel az élen jár. Népszerűségét nagyrészt a vállalat felhasználói adatvédelemmel kapcsolatos álláspontja okozza. A Signal egy végpontok közötti titkosított alkalmazás, csakúgy, mint a WhatsApp. Az üzenetküldő szolgáltatás azt ígéri, hogy minden adata titkosítva van, és a Signal vagy harmadik fél nem tekintheti meg azokat. Ez egy viszonylag kis vállalat, amelyet egy nonprofit szervezet vezet, és adományokból marad fenn.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?

Ami azonban megkülönbözteti a Signalt, az a tény, hogy az alkalmazás az nyílt forráskód. Minden kódja online elérhető és nyilvános ellenőrzés alatt áll. Ez azt jelenti, hogy ha adatvédelmi probléma merül fel a Signal szolgáltatásban, azt biztonsági szakértők ellenőrizhetik. Valójában a WhatsApp belső titkosítási rendszere a Signal kódjának felhasználásával épül fel.

Ami a felhasználói élményt illeti, a Signal meglehetősen hasonlít a WhatsApp-hoz, és nem lesz nagy akadály a WhatsApp-ról Signal-ra váltás. Mindkettőjüknek hasonló a kezelőfelülete az üzenetek küldéséhez, csoportok létrehozásához, csoportos hang- és videohívásokhoz (legfeljebb nyolc résztvevő), matricák küldéséhez és több.

A jel elérhető iPhone, iPad, Android, ablakok, Mac, és Linux. Az alkalmazás ingyenesen használható, és csak a telefonszámra van szüksége a regisztrációhoz.

Távirat

Távirat sokáig a WhatsApp legjobb alternatívájaként emlegették a magánélethez való hozzáállás és a szolgáltatáscsomag miatt.

Az üzenetküldő szolgáltatás lehetővé teszi akár 200 000 felhasználóval rendelkező csoportok létrehozását és akár 2 GB-os fájlok ingyenes megosztását. Vannak nyilvános csatornák és önpusztító üzenetek (ellentétben a A WhatsApp eltűnő üzenetei).

A Telegram egyedülálló szolgáltatásainak listája meglehetősen hosszú. Például a Telegram Bots. Ez a funkció lehetővé teszi a különböző szolgáltatások és automatizálás integrálását közvetlenül a Telegramba a chatbotok segítségével.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jel vs. távirat: melyik a legjobb csevegőalkalmazás?

Az alkalmazásnak végpontok közötti titkosított csevegései vannak, de az alapértelmezett csevegéseket a Telegram szerverein is tárolják. Ha valódi, eszközről eszközre titkosított csevegést szeretne, használhatja a Titkos mód funkciót. Ha engedélyezte, az üzeneteket csak a telefon tárolja. Ha egy személy töröl egy üzenetet, azt mindkét eszközről törli.

A távirat ingyenesen használható, és elérhető iPhone, iPad, Apple óra, Android, Mac, ablakok, Linux, és a web.

Viszály

A Discord játékcsevegési platformként indult, de sokkal többé fejlődött. Most mindkettő alternatívájaként szerepel Laza és a WhatsApp, az Ön igényeitől függően.

A Discord egy kiszolgáló alapú üzenetküldő alkalmazás, de rendelkezik magánüzenet-funkcióval is, amely nagyon hasonlít a WhatsApp-hoz. A „Barátok” fülön hozzáadhat ismerősöket a felhasználónév vagy a gamer címkék segítségével. Ezután használhatja a Discord-ot privát üzenetküldéshez, csoportos csevegésekhez, csoportos hívásokhoz, médiamegosztáshoz és egyebekhez. Létrehozhat egy csoportos csevegést akár 10 baráttal. Ha többre van szüksége, mindig elindíthatja saját Discord szerver.

A viszálykodás ingyenes, funkciókban gazdag és privát. A Signal és a Telegramtól eltérően a Discord használatához nem kell megosztania telefonszámát vagy akár valódi nevét iPhone, iPad, Android, Mac, ablakok, és Linux.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet meghívni embereket diszkord szerverre (és létrehozni meghívó linkeket)

Keybase

Ha a biztonsági kulcsot 11-re szeretné állítani, nézze meg a Keybase alkalmazást. A Keybase a magán- és a nyilvános azonosító kulcsok kulcskönyvtáraként indult, de rendelkezik egy végpontok közötti titkosított üzenetküldő komponenssel is.

Az üzenetküldő funkció privát üzenetküldéshez, csoportokhoz és csapatokhoz használható. A Keybase egy nyílt forráskódú alkalmazás, amely nyilvános kulcsú titkosítást használ az üzenetek védelmére. Az üzenetek, az adathordozók és a fájlátvitelek oly módon vannak védve, hogy még a Keybase sem tudja elolvasni az üzeneteket.

Mivel a Keybase a nyilvános kulcsú azonosítókra épül, az alkalmazást névtelenül is használhatja. A Keybase ingyenesen elérhető iPhone, iPad, Android, ablakok, Linux, és Mac.

Threema

A Threema valóban komolyan veszi a biztonságot, és nem fél díjat fizetni érte. Az alkalmazás megvásárlásakor egyszeri díjat fizet (2,99 USD), és cserébe végpontok közötti titkosítást kap minden üzenetért, amely áthalad az üzenetküldő szolgáltatáson. Ide tartoznak az üzenetek, videohívások, fájlok és akár állapotfrissítések is.

A cég lehetővé teszi, hogy névtelenül csevegjen, és nincs szükség telefonszám vagy e-mail linkelésére a fiókjához (ezek nem kötelezőek). A szolgáltatás véletlenszerű Threema azonosítót generál, amikor először elkezdi használni azt az alkalmazást, amelyet a többi felhasználó használhat Önnel a kommunikációhoz.

A Threema nem gyűjt felhasználói adatokat és nem jelenít meg hirdetéseket. Ez egy svájci gyártmányú alkalmazás, amelynek szerverei Svájcban vannak.

Az alkalmazás sem fukarkodik a funkciókkal. Megkapja a szokásos szöveges üzenetküldést, hanghívásokat, videohívásokat, fájlmegosztást, csoportokat, listákat és hozzáférést biztosít egy asztali webklienshez. A Threema elérhető iPhone, iPad, Android, és web.


Nem áll készen arra, hogy hajót ugorjon a WhatsApp-tól? Így teheti meg biztosítsa WhatsApp-fiókját és adatok.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan védhetjük meg WhatsApp-fiókját
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it