Adventi kalendárium csomagolását elkészíteni – Hogyankell.hu

Avatar Gadam | 2020.12.05. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

[szerkesztés] Hogyan kell adventi kalendárium csomagolását elkészíteni?

Advcsomi.jpg

Ha november, akkor itt az ideje az adventi időszakra való felkészülésnek. Az egyik legjobban várt eseménye ennek az időszaknak az adventi kalendáriumok elkészítése. Amennyiben saját kezűleg összeállított adventi naptárral szeretnéd meglepni a szeretteidet, sokszor nagyobb fejtörést jelent, hogy mibe csomagold az apró csokikat, napi üzeneteket, mint maguk a meglepetések beszerzése. Ez a cikk segít egy kicsit átgondolni a lehetőségeket.

 1. Válassz csomagolóanyag-fajtát:
  • Újrahasznosított, környezetbarát csomagolás: válassz lebomló csomagolóanyagokat, otthon is megtalálható/újrahasznosítható anyagokat. Amennyire lehetséges, próbáld kerülni a műanyagokat, celluxot. Helyettesítésükre több alternatíva is létezik: újságpapír, cipősdoboz, gyufás skatulya, karton, tavalyi csomagolópapír vagy ajándéktáska, újrahasznosított papír, befőttes üveg, papírguriga, papírzacskó, stb.
  • Tartós csomagolás: ha van olyan illető, akinek minden évben készülsz naptárral, akkor érdemes kitalálni egy hosszútávon többször is felhasználható adventi kalendárium alapot. Például: textilből/filcanyagból varrt vászonzsák számokkal ellátva vagy kemény kartonból készített naptár.
  • Egyéb: új csomagolóanyag vásárlása is szóba jöhet. Boltokban, bevásárlóközpontokban rengeteg különböző mintájú csomagolópapírt, tasakot lehet kapni. Válogathatsz ezek közül is.
 2. Válassz stílust: naturális, mintás, figurás, színes, csillogó, tematikus, egyszínű, stb.
 3. Mik legyenek az adventi naptár „ablakai”?
  • Különböző alakú és méretű ajándékok esetén több kis csomagolásra lehet szükség: amennyiben nincs egy megfelelő méretű lezárható, fakkokkal rendelkező adventi kalendáriumként felhasználható gyűjtőedény, ilyen esetben csomagold be egyenként az ajándékokat. Fontos, hogy ne lehessen látni, mi lesz benne az ajándék. Számozd be őket.
  • Egységes alakú és méretű ajándékok esetén: csupán 24 db egyforma méretű, zárható dobozra/tasakra lesz szükséged.
 4. Szükséged lehet még egy nagy tárolóra: amennyiben 24 db különálló kis csomagocska készült. Ez a kis csomagok alakjától függően lehet egy nagy ajándéktáska, szépen becsomagolt cipősdoboz is. Amennyiben minden nap ugyanaz lesz az ajándék, külön nem is szükséges őket becsomagolni, csupán tedd bele őket egy nagy dobozba.
 5. Számozd be a naptár „ablakait”: számmatricával, írd rá filccel, vágd ki papírból, ragaszd rá csipeszre, stb.
 6. Dekoráld: ünnepekkor engedd szabadon a fantáziád, használj fel különböző karácsonyi kellékeket, mint gömbök, hóspray, örökzöld, szalagok, masnik, csillámpor, dekorgumi, fényfüzér, stb.
 7. Ötletek: madzagra felcsipeszelt borítékok/papírtasakok/zoknik/szütyők, cérna segítségével egy hurkapálcáráról/botról lógatott csomagok, karácsonyi kellékekkel dekorált tálcára kihelyezett apró csomagok, befőttesüvegbe elhelyezett meglepetések, 24 db összeragasztott gyufás skatulya, cipősdobozba rejtett csomagocskák, egy nagy kosárba masnival átkötött kis papírtasakokat beletenni, üres képkeretbe felfeszített zsinórra csipeszelt borítékok, stb.
 • Amennyiben te is szoktál kapni különböző ajándéktasakokba, színes papírba, csomagolóanyagba bújtatott ajándékokat, kezdd el gyűjteni ezeket, hogy újra tudd hasznosítani őket.
 • Kalligrafikus írással gyönyörű számozást készíthetsz a csomagokra.
 • Ha nem jut eszedbe semmilyen ötlet, interneten inspirálódj.
 • csomagolópapír, ajándéktáska, cipősdoboz, kötöző
 • karácsonyi dekorációs kellékek
 • számmatrica, toll, papír
 • Az újrahasznosítandó csomagolóanyagokat csak akkor használd fel, ha ízlésesen be tudod csomagolni velük az ajándékokat. Például: vond be színes papírral a cipősdobozt, fesd be a konzervdobozt, stb.
 • Az adventi kalendárium az apróságokról, lelki üzenetekről, a karácsonyvárásról szóljon, ne nagy ajándékokról.


Source link


27 Views 0 Ratings Rate it