Amivel főzünk: Kedvenc márkájú vajunk

Avatar Gadam | 2020.12.09. 399 Views 0 Likes 0 Ratings

399 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Ó, vaj. Ez a válasz annyi sürgető kérdésre. – Mitől volt olyan finom a pite kérge? (Vaj.) „Hogyan szerezték ilyen krémesre a tésztát?” (Vaj.) „Miért extra könnyű és gyengéd ez a torta?” (Vaj, vaj, vaj!)

Mint sokan túl jól ismerjük, a vaj gazdagságot, ízt, pelyhesedést és általánosságot kölcsönöz mmmmm– az ételhez való viszony. Mivel jelenleg annyi vajmárka sorakozik az élelmiszerboltok polcain, vannak-e olyanok, amelyek kiemelkednek?

A Simply Recipes csapatának van néhány kedvence, és néhány választásunk még meg is lepheti!

Kerrygold sózott és sótlan vaj

Kedvenc vajunk összességében: Kerrygold

Kerrygold tiszta ír vaj

4,29 dollár a Target-től 8 unciaért

A Kerrygold ír vaj arany színének és gazdag, krémes ízének a titka? Fűvel táplált tehenek. (És ez valójában nem titok, mert ott van felírva a címkére!) A legelőn nevelt tehenek tejének magasabb a béta-karotin szintje, ez adja Kerrygold vajának aláírási sárga árnyalatát, selymes textúráját és enyhén füves ízét.

Míg a legtöbb amerikai gyártmányú vaj 80% vajzsírral rendelkezik (ami az USDA követelménye), a Kerrygold vajzsírtartalma 82%. A több vajzsír kevesebb vizet vagy nedvességet jelent, a kevesebb nedvesség pedig könnyebb, pelyhesebb, ropogósabb süteményt jelenthet.

Szeretjük a Kerrygold sós vajaját bármikor, amikor valamire kenjük a vajat, és tenyésztett sózatlan vajjukat különösen jól alkalmazzuk vaj előre, sós kéreghez olyan ételekben, mint csirke fazék pite vagy sajt és metélőhagyma pogácsa.

Tekintettel népszerűségére, a Kerrygold széles körben elérhető a legtöbb élelmiszerboltban, és akár tömegesen is megvásárolható a Costcóban!

A Kerrygold mindent megjavít, amihez hozzáér, a pirítóstól a ropogós sült csirkéig. Szerintem kevésbé vaj, és inkább ízes, univerzális kenés! – Emma

Őszintén szólva kenyeret csak ürügyként vásárolok a Kerrygold kitörésére. Pirítós + sózott Kerrygold igazi desszertsziget helyzet számomra. – Megan

Joe kereskedő tenyésztett sós vajja

Kedvenc olcsó sós vajunk: Joe kereskedő tenyésztett sós vajja

2,99 USD a Trader Joe-tól 8,8 unciáért

Ha a Trader Joe-nál vásárol, akkor a tenyésztett sós vajjukat mindenképpen ki kell próbálni!

A legtöbb francia vajat tenyésztik. A tenyésztett vaj – amelyet úgy állítanak elő, hogy élő baktériumkultúrákat adnak a tejszínhez, és hagyják, hogy a sűrítés előtt sűrűsödjön és erjedjen – enyhén csípős ízű, és a lassú kavarásnak köszönhetően nagyon krémes is.

A kereskedő Joe változata hihetetlen vaj az áráért, ugyanolyan jó, mint a tenyésztett vaj kétszer vagy akár háromszor annyi. Legjobb a kenyér minden formájára elosztva és jól sütve.

Egyszer csak szeszélyből vettem fel, és azóta nekem ez az alapvető. Szeretem az ízt – édes, tejszínes, kissé savanyú és a só megfelelő érintését. – Cambria

Plugra vaj

Kedvenc sótlan vajunk: Plugra Extra krémes

Plugra Extra krémes sózatlan vaj

3,99 USD az Instacart-tól 8 unciaért

Ha amerikai gyártmányú sózatlan vajat szeretne az extra vajas süteményekhez, ne keresse tovább a Plugra-t!

Noha európai stílusban keverik, a Plugra tulajdonosa az Amerikai Dairy Farmers of America szövetkezet. Magasabb vajzsírtartalma, 82% -a, gazdag, kellemes, mégis enyhe íze van.

[For unsalted butter] Általában csak az áruház márkáját vagy az eladó akcióit veszem meg. Ha mégis merülnék drágább vajakba, mert a vaj kulcsfontosságú összetevő a receptben, akkor Plugra vajat veszek. Magas a zsírtartalma és kevés a nedvességtartalma. Ha összetett vajakat készítek egy vacsorához, akkor a Plugra-t választom, mert dúsabb és krémesebb, vagy ha egy vajas pite kérget készítek. A Plugra magas zsírtartalma pelyhesebb kérget eredményez. – Nyár

Sózatlan vajas bot és tányér kockára vágott vaj

Kedvenc olcsó sózatlan vajunk: Márkájú vajat tároljon!

A legtöbb olyan recept, amely sótlan vajat igényel, például süti, gyors kenyér vagy brownie, nem kizárólag a vajra támaszkodik az összes íz biztosításában. (Ehhez cukor, csokoládé és fűszerek is vannak!) Ezekben az esetekben az olcsó bolti márkájú sótlan vaj remekül működik.

Valójában a legtöbb vajat igénylő amerikai receptet valószínűleg a szokásos ol ‘store vajjal tesztelték, amelynek 80% vajzsírtartalma van. A prémium minőségű európai vaj cseréje magasabb zsírtartalommal, a 82% vagy annál nagyobb tartományban tudott adjon neked nyíltan olajos vagy leeresztett desszertet. Tehát, igen, túl sok jó dolog lehet.

Mindez nagyszerű hír a lelkes pékek számára! Ha tonna vajat vásárol sütéshez, biztos lehet benne, hogy hacsak a receptek másként nem írják elő, a szokásos, nem prémium minőségű sótlan vajat kell használni. Válasszon bármilyen márkát, amelyet jobban szeret!

Az olcsó bolti márkájú vajjal tökéletesen elfogadható pitehéjat és összetett vajat készítettem. – Nyár

Nem vagyok nagyon válogatós, hogy őszinte legyek, ha a sózatlan vajat sütjük. Jellemzően azt veszem, ami akciós. De általában a Tillamook vagy a Darigold megbízható és elfogadható árú. – Megan

A Clover egy helyi márka számomra itt Kaliforniában, és szeretem támogatni őket! Azt is gondolom, hogy vajjuk kerek, gazdag, vajas ízű a süteményeimben. – Emma

Megveszem a Kroger márkájú sótlan vajat. Ugyanazok az összetevők (tejszín és természetes aroma), mint a drágább Tillamook. – Rachel

Szeretem kereskedő Joe házmárkájának sózatlan vajaját. Nem divatos és kiválóan működik a legtöbb sütési igényemhez! – Cambria

Egyéb bejegyzések a „Amivel főzünk” sorozatunkban

[ad_2]
Source link


399 Views 0 Ratings Rate it