Az alapértelmezett mikrofon kiválasztása Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.18. 654 Views 0 Likes 0 Ratings

654 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows 10 mikrofon ikon

Manapság a Windows 10 felhasználóknak gyakran szükségük van rá zsonglőrködik több mikrofonnal– Lehet, hogy van egy beépített számítógépbe, egy webkamerára, fejhallgatóra, és esetleg podcasting mikrofon. Annyi közül lehet választani, így megtudhatja, hogy a Windows melyik mikrofont használja alapértelmezés szerint.

Egyes alkalmazásokban alapértelmezett mikrofont is beállíthat

Mielőtt nekilátnánk, érdemes megjegyezni, hogy egyes alkalmazásokban (például Zoomolás(például) kiválaszthatja a mikrofon eszközét az alkalmazáson belül, és ez a választás a Windows rendszer hangbeállításaitól függetlenül fog működni.

Alkalmazásonként is meghatározhatja, hogy melyik mikrofont szeretné használni eltemetett menü használatával a Beállításokban. De ha az alapértelmezett mikrofont az egész rendszerre szeretné beállítani, kövesse az alábbi lépéseket. Minden alkalmazás, amely az alapértelmezett Windows mikrofont használja – ez az alapértelmezett opció a legtöbb alkalmazás számára – használni fogja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Alkalmazásonkénti hangkimenetek beállítása a Windows 10 rendszerben

Az alapértelmezett mikrofon kiválasztása a Beállítások használatával

A Beállításokban egyszerűen kiválaszthatja az alapértelmezett mikrofont. Először nyissa meg a „Beállítások” elemet a „Start” menüre kattintva, és válassza a fogaskerék ikont a bal oldalon. A Windows + i megnyomásával gyorsan megnyithatja.

Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a tálca jobb oldalán található tálcán lévő hangszóró ikonra, és válassza a „Hangbeállítások megnyitása” lehetőséget. A Windows megnyitja a „Hangbeállítások” képernyőt.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A „Beállítások” ablakban kattintson a „Rendszer” elemre.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Rendszer."

A „Rendszer” képernyőn kattintson az oldalsáv menü „Hang” elemére.

Kattintson a Windows 10 beállításai részben "Hang."

Görgessen le a „Hang” képernyő „Input” szakaszához. A „Válassza ki a beviteli eszközt” feliratú legördülő menüben válassza ki az alapértelmezett eszközként használni kívánt mikrofont.

A Windows 10 Hangbeállításokban válassza ki a beviteli eszközt a legördülő menüből.

Miután kiválasztott egy eszközt a legördülő menüből, a Windows ezt az eszközt fogja használni alapértelmezett mikrofonként. Ezt követően zárja be a „Beállítások” elemet, és máris indulhat.

Alapértelmezett mikrofon kiválasztása a Vezérlőpult használatával

Az alapértelmezett mikrofont a klasszikus Vezérlőpult használatával is beállíthatja. Hozzáférhet a tálcán lévő hangszóró ikon segítségével, amely a tálca túlsó oldalán található a Start menüvel szemben.

Kattintson a jobb gombbal a hangsugárzó ikonra a tálcán, és válassza a „Hangok” lehetőséget a felbukkanó menüben.

Kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a lehetőséget "Hangok."

A megjelenő „Hang” ablakban kattintson a „Felvétel” fülre.

Windows 10 rendszerben kattintson a gombra "Felvétel" fülre a "Hang" ablak.

Ezután megjelenik a rendszer által felismert rögzítő eszközök listája, amely mikrofonokat is tartalmaz. Válassza ki a listából azt a mikrofont, amelyet alapértelmezésként használni szeretne, majd kattintson az „Alapértelmezett beállítás” gombra.

Windows 10 rendszerben kattintson a listában található mikrofonra, majd kattintson a gombra "Alapértelmezettre állítás" gomb.

Ezt követően a kiválasztott mikrofon zöld pipa lesz mellette a listában, ami azt mutatja, hogy ez az alapértelmezett felvevő eszköz. A felsorolás tartalmazza az „Alapértelmezett eszköz” szavakat is.

Windows 10 rendszerben a mikrofon ikon mellett található zöld pipa azt jelenti, hogy ez az alapértelmezett eszköz.

Kattintson az „OK” gombra, és a „Hang” ablak bezárul. Ha valaha is újra meg kell változtatnia az alapértelmezett mikrofont, egyszerűen válassza a „Hangok” lehetőséget a tálcán lévő hangszóró ikonból.

Sok sikert az új podcasthoz![ad_2]
Source link


654 Views 0 Ratings Rate it