Az Alexa-kompatibilis intelligens eszközök hamarosan kikapcsolják magukat – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2020.12.25. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő, miközben az Echo alszik, kikapcsol egy intelligens izzót.
Alexa

Kicsit több mint két évvel ezelőtt az Amazon piacra dobta az Alexa pólusait. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy Alexa a szokásai alapján tegyen javaslatot az Ön számára. Ha általában minden nap ugyanabban az időben kapcsolja ki a villanyt, és Alexa észreveszi, hogy még mindig világít, akkor Alexa felajánlhatja annak kikapcsolását. Most az Amazon megengedi az okoseszközök fejlesztőinek, hogy új viselkedést kapcsoljanak be a kérdezés nélkül működő hajlatokhoz. Valódi automatizálási erőt kell adnia Alexának.

Az automatizálás az intelligens otthon egyik legjobb tulajdonsága, ha okosan használják. Beállíthat olyan rutinokat, amelyek automatikusan be- és kikapcsolják a fényeket a jelenléted vagy a napszak szerint. De az automatizálást is nehéz lehet beállítani. Bölcsen kell kiválasztania az eszközneveket, az okoseszközöket helyiségekbe csoportosítani, majd rutinokat beállítani. Nagyon sokat kell kérni az átlagembertől.

Alexa sejtése azonban mindezt megkerüli. Azon működik, amit tud a szokásairól, hasonlóan a Nest’s Learning Thermostat-hoz. De eddig Alexa engedélyt kért, hogy cselekedjen ezen ismeretek alapján. Azonban nem tesz jót neked, ha alszol, vagy nem vagy otthon, ha meghallod a javaslatot a villanykapcsolásra. És ezért izgalmas ez az Amazon új funkciója. Most, ha elmész otthonról, vagy késő este van, és Alexa észreveszi, hogy bekapcsolva hagyta a lámpákat, az egyszerűen kikapcsolhatja őket. Ha a termosztátja úgy működik, mintha még mindig otthon lenne, akkor kérdezés nélkül beállíthatja a dolgokat.

A fejlesztőknek integrálniuk kell a készülékeket a készülékekbe, és lehetővé kell tenniük az új képességet. Ez egy olyan változás, amely nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni. Ha intelligens csatlakozója vagy izzója már támogatja Alexa hajlamait, az kevesebb munkát jelent, és hamarabb láthatja a funkciót. De csak az idő fogja megmondani, milyen hamarosan meglátjuk az igazi automatizálást az Alexa által üzemeltetett otthonokban.

Forrás: amazon
Source link


22 Views 0 Ratings Rate it