Az alkalmazások jelszóval történő védelme Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.17. 682 Views 0 Likes 0 Ratings

682 Views 0 Ratings Rate it

Windows 10 Logo Hero - 3. verzió

Ha megosztott számítógépet használ, az egyik módja annak, hogy a többi felhasználót bizonyos alkalmazásoktól távol tartsa, ha jelszót kér az alkalmazás megnyitásához. Jelszóval védheti az egyes alkalmazásokat egy harmadik féltől származó alkalmazással.

Még ezt is meg kellene tennie? Olvassa el ezeket a korlátozásokat

Ebben az oktatóanyagban a következőket fogjuk használni Saját Lockbox, amely ingyenes és fizetős verziót biztosít. Vannak más, harmadik féltől származó alkalmazások is, amelyek ingyenes próbaverziókat biztosítanak – ideértve a következőket is Mappaőr, amely az alkalmazásokat is védheti – de a próbaidő lejárta után licencet kell vásárolnia.

Freeware nem ismert magánéletéről vagy biztonságáról. Az ingyenes szoftverek gyors és egyszerű eszközként történő használatának kockázatai vannak. Szinte az összes freeware csomagban van bloatware, és bár a legtöbb bloatware nem rosszindulatú, ez nem mindig így van. De még akkor is, ha a bloatware önmagában nem rosszindulatú, lemezterületet emészt fel, ami viszont lelassíthatja a számítógépet – az árat a legtöbb nem hajlandó fizetni az ingyenes szoftverekért.

ÖSSZEFÜGGŐ: Terjessze a szót: A Ninite az egyetlen biztonságos hely a Windows Freeware megszerzéséhez

Az a freeware alkalmazás, amelyet ebben a cikkben használunk, jó munkát végez, amit mond: a jelszavakkal védi a mappákat (és az ezekben a mappákban lévő alkalmazásokat), és megakadályozza az illetéktelen felhasználók hozzáférését. Ennek azonban vannak módjai. Ha például rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve, akkor a Windows engedélyeinek megváltoztatásával, a korábban lezárt mappákhoz való hozzáféréssel megkerülheti a Lockbox szolgáltatást. Bár nem a legegyszerűbb dolog, mégis van lehetséges.

A jelszóvédő alkalmazások alternatívái

Ha valóban jelszóval akarja védeni az alkalmazásokat, akkor más intézkedéseket is megtehet a harmadik féltől származó alkalmazások letöltésétől. Például, ha a cél az, hogy szabályozza a gyermek tartalmát és a képernyőn töltött időt, akkor szabályokat állíthat be A Windows 10 szülői felügyelete.

tudsz külön Windows felhasználói fiókokat használjon annak megakadályozása, hogy más, megosztott számítógépet használó emberek is hozzáférjenek a fájljaihoz.

Ha meg akarja védeni a számítógépén bizonyos, vállalkozással kapcsolatos alkalmazásokat, de megosztott fiókkal rendelkezik egy házastárssal, akkor hozzon létre egy titkosított tárolófájlt és telepítse az alkalmazást arra a helyre.

Ennek ellenére, ha gyorsan és (ideális esetben) ideiglenes megoldásra van szüksége, akkor itt megteheti.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan védhető jelszavakkal a fájlok és mappák titkosítással

Alkalmazások zárolása Windows 10 rendszeren

Első, töltse le és telepítse a My Lockbox alkalmazást az FSPro Labs webhely „My Lockbox” oldalára lépve a „Letöltés” ​​gombra kattintva.

Letöltés gomb a lockbox webhelyemen

A letöltés után kattintson duplán a „mylockbox_setup” ikonra. Ez elindítja a My Lockbox telepítővarázslót.

mylockbox beállítás ikonra

A varázsló végigvezeti Önt a telepítési folyamaton. Az első két ablak arra kéri, hogy válasszon nyelvet és fogadja el a licencszerződést. Ezt követően a rendszer megkéri, hogy válasszon egy mappát a Saját zároló telepítéséhez. Ez C:Program FilesMy Lockbox alapértelmezés szerint. Ha módosítani szeretné a helyet, kattintson a „Tallózás” gombra, majd válassza ki a helyet, ahová telepíteni szeretné a Saját zárolót. Ellenkező esetben kattintson a „Tovább” gombra.

Legalább 9 MB-ra lesz szüksége szabad lemezterület a My Lockbox telepítéséhez.

Válassza ki a helyet, majd kattintson a következőre a telepítővarázslóban

Folytassa a varázslót, és a végén kattintson a „Telepítés” gombra. A szoftver telepítése csak néhány másodpercet vehet igénybe.

Telepítés gomb a telepítővarázslóban

A My Lockbox telepítve lesz. Kattintson duplán az alkalmazás ikonjára az indításához.

A lockbox alkalmazás ikonja

Az alkalmazás indításakor az első dolog, amit meg kell tennie, az a jelszó megadása. Adjon meg egy erős jelszót és a megerősítéshez írja be újra. Ha szükséges, adjon meg egy tippet és e-mail címét a jelszó helyreállításához, ha elfelejtené.

A folytatáshoz kattintson az „OK” gombra.

Írja be a jelszót és a helyreállítási e-mailt

Ezután a rendszer megkéri, hogy válassza ki a védeni kívánt mappát. Itt meg kell tennie, hogy kiválasztja a zárolni kívánt alkalmazást tartalmazó mappát. Ha lezárja az alkalmazást tartalmazó mappát, akkor nem tudja megnyitni az alkalmazást – még akkor sem, ha megpróbálja elérni az alkalmazást a Start menüből, vagy asztali parancsikon.

Kattintson a „Tallózás” gombra a File Explorer megnyitásához.

A védett mappa kiválasztásához keresse meg a File Explorer alkalmazást.

Keresse meg azt a mappát, amely tartalmazza a zárolni kívánt alkalmazást, kattintson rá a kiválasztásához, majd kattintson az „OK” gombra. Ebben a példában kiválasztjuk azt a mappát, amely a Google Chrome-ot tartalmazza.

Válassza ki a zárolni kívánt mappát

Erősítse meg a fájl elérési útját a „Védendő mappa” mezőben, majd kattintson az „OK” gombra.

Erősítse meg a mappát, és válassza az OK lehetőséget

Mostantól megtagadják a hozzáférést, amikor megpróbálja elindítani az alkalmazást.

Hozzáférés megtagadva gif

Az alkalmazás megnyitásához indítsa el a Saját zároló fiókot, és írja be a jelszót. Kattintson az „OK” gombra.

Írja be a jelszót, majd kattintson az OK gombra

A lezárt mappa tartalma megjelenik a „Saját Lockbox fájlböngészőben”. Az alkalmazás elindításához kattintson ide vagy bárhol másutt duplán.

A lezárt mappa tartalma

Az alkalmazás mostantól védelem nélkül elérhető lesz, amíg újra nem engedélyezi a beállítást. Ehhez kattintson a „Védelem engedélyezése” gombra a My Lockbox alkalmazás jobb felső sarkában.

Engedélyezze a védelmet

A mappában lévő alkalmazás most ismét a jelszófal mögött lesz. Mindig engedélyezze ezt a védelmi funkciót minden alkalommal, amikor befejezi az alkalmazás használatát.
Source link


682 Views 0 Ratings Rate it