Az AWS Lookout for Metrics használata az adatok rendellenességeinek észleléséhez – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.04.01. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Az AWS Lookout egy gépi tanulási modell, amely észleli az adatok rendellenességeit és váratlan változásait. Használható riasztások küldésére, ha a mutatói megnövekedett terhelést tapasztalnak, vagy egyéb szokatlan problémák jelentkeznek.

Mi az AWS-keresés a mutatókra?

Ez nem az első ilyen nevű szolgáltatás – az AWS rendelkezik a Lookout for Vision funkcióval, amely a termékek hibáit keresi és automatizálja a minőségellenőrzést, valamint a Lookout for Equipment, amely figyeli az érzékelők adatait a rendellenességek felderítése érdekében.

Talán a Metrics Lookout a leghasznosabb közülük, mert bármilyen típusú mutatóhoz csatlakoztatható a fiókjában, és felismerheti a rendellenességeket. A CloudWatch már rendelkezik néhány ilyen funkcióval a CloudWatch Alarms használatával, de a gépi tanulás segítségével a Lookout for Metrics finomabb problémákat képes észlelni.

A probléma észlelése után létrejön az anomália hatásösszefoglalója, amelyet el lehet küldeni az SNS-nek vagy a Lambda-nak. Ezután visszajelzést adhat, és hangolhatja a riasztások érzékenységét.

A Metrics Lookout a következő szolgáltatásokhoz köthető, legalábbis az indításkor:

Innen a riasztások konfigurálhatók az AWS SNS és a Lambda elküldéséhez, amelyek segítségével bármit megtehetsz vele.

A Metrics keresése egyszerűen 0,75 USD / metrika, havonta. Ha több mint 1000 mutatója van, az ár jelentősen csökken.

A Lookout for Metrics használata

A Lookout használata nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy detektort, kiválaszt egy adatkészletet és aktiválja azt.

Irány a Lookout Management Console és hozzon létre egy detektort:

Adjon nevet, és válassza ki az észlelés futtatásának intervallumát. Itt csak néhány lehetőség van, a cron szintaxist nem támogatja.

Megváltoztathatja az alapértelmezett titkosítási kulcsot is, hogy kiválasszon egyet az AWS KMS közül.

Ezután hozzá kell adnia egy adatkészletet ehhez az érzékelőhöz:

A pontos konfiguráció attól függ, hogy melyik adatforrást használja. Például az S3 megköveteli az adatobjektum elérési útját, valamint a konfigurációt, hogy CSV vagy JSON formátumban legyen-e.

Miután összekapcsolta a forrást, engedélyeznie kell az érzékelőt.

Amint megkezdi az észleléseket, lehetőséget kap arra, hogy átnézze és értékelje a pontosságát, ami javíthatja a jövőben.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it