Az előrejelezhetetlen előrejelzése: kevesebb adat, több ismeret

Avatar admin | 2021.03.14. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Hogyan lehet előrejelezni bármit is egy olyan év után, mint 2020?

A hagyományos előrejelzés és tervezés – az előző évek adatainak felhasználásával a következő 12 hónap előrejelzésére – megalapozott. De 2020-ban ez kemény volt. Lehetetlen, még. Ha a COVID-19 hatása nem volt elegendő, a Brexit bizonytalansága növelte a kétséget.

Sokak számára a 2020-as adatok túl ferdeek ahhoz, hogy 2021-ben sok hasznát lehessen venni. Ha rossz éve volt, akkor talán ez jobb lesz, különösen, ha vendéglátásban van, mert legalábbis képes lehet nyisd ki. Ha jó éve volt, akkor a helyzet megváltozhat, amikor a világjárvány alábbhagy, és az üzleti élet viszonylag normális mintázata visszatér. Vagy nem, adott esetben. Nehéz vitatkozni a számokkal. De amikor tévednek, a következmények súlyosak.

Van egy nagyszerű hirdetés az Adobe Marketing Cloud számára amelyben egy halandó enciklopédia-kiadó hirtelen több ezer új megrendelést kap. – A kattanások – suttogja döbbent kivégző. – Nem szerepelnek a listán.

A kiadó több ezer könyvet rendel. A fákat kivágják, a papírt megőrlik, a nyomdák felforgatják. Az utolsó jelenet egy kisgyermekről szól, akinek iPad-je van, és többször megérinti a Buy it now gombot a enciklopédiák számára. Ha 2020 az a kisgyermek, akkor vigyáznunk kell arra, hogy ne váljunk az enciklopédia kiadójává, akit elvakítanak az adatok – jó vagy rossz. Ez az az év, amikor az előrejelzésnek és a tervezésnek túl kell lépnie a mennyiségi tényezőkön.

Nézze meg a kiskereskedők előrejelzéseit, amelyek általában olyan pontosak, hogy pontosan meg lehessen előre jelezni az egyes napok létszámát. 2020 adatai haszontalanok. Tehát a 2019-es adatok megjósolhatják a 2021-es lábnyomot? Valószínűtlen. Gondoljunk inkább a 2021-es megközelítés új módjaira, vagy akár azon túlra is. Kevesebb számítógép mond nemet (vagy igen), annál többet mond el tapasztalataink és intuíciónk? És hogyan használhatjuk ezeket a készségeket az adatok mellett a helyzet kihasználására?

A válasz kevesebb adat és több tudás.

A nagy utcai kiskereskedők tudják, hogy új okokat kell találniuk arra, hogy az emberek hűek maradjanak hozzájuk. A kiskereskedelem nem csak a pénzköltést jelenti: bárhol és könnyebben vásárolhat dolgokat, mint boltba járni. Itt az ideje annak a tudásnak a felhasználására, hogy az emberek mit akarnak újragondolni a főutca homogén jellegéről és a sokféle kiskereskedőtől a középútra.

A városon kívüli helyek és a zónás utcák helyett a vegyes használat segíthet az élet visszaszerzésében a kiskereskedelemben. Használja üzletének terét események megrendezésére az ügyfelek számára, és tegye azt közösségük részévé. Hagyja abba az értékesítést, és hozzon létre valami újat a digitális élmény kiegészítésére, ahelyett, hogy versenyezne vele.

“Soha ne hagyd, hogy egy jó krízis veszendőbe essen” – mondta egyszer valaki, felismerve a nehéz időkből adódó lehetőségeket. Procter és Gamble tudta ezt. A nagy gazdasági világválság után, miközben mások csökkentették a marketing és a reklámköltségeket, ez fordítva történt.

Oxydol szappan márkájával új nappali rádiódrámát szponzorált Ma Perkins néven, azon az ötleten alapulva, hogy az emberek szívesen szórakoztatnák magukat házimunka közben. A márka és a show közötti kapcsolat olyan erős volt, hogy „Oxydol’s Own Ma Perkins” néven vált ismertté, 26 évig működött, és a szappanopera kifejezés eredete volt.

Ilyen volt a P&G későbbi rádióhirdetésekbe és szponzorokba történő befektetése, azt mondják, hogy a vállalat gyakorlatilag nappali rádiót hozott létre az Egyesült Államokban. Ez jó ötlet volt, amely tudásból, nem pedig adatokból született. De az ötleteket nehezen lehet táplálni a nagy vállalatoknál, amelyek kizárólag adatokra támaszkodnak, mert az adatok nem árulják el, hogy valami jó-e.

A vállalatok egy ötlettel indulnak. 2021-ben a vállalatok életben maradása és boldogulása lesz.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok