Az összes megnyitott Windows indexképének megtekintése a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.23. 275 Views 0 Likes 0 Ratings

275 Views 0 Ratings Rate it

A Windows 10 Feladatnézet ikon az ablak miniatűrjei előtt

A Windows 10 számos praktikus módot tartalmaz alkalmazásablakok kezelése. Az egyik a Feladatnézet, egy beépített szolgáltatás, amely az összes nyitott ablak miniatűrjét egy helyen jeleníti meg. Így kell használni.

A Windows használata közben könnyen megtekintheti az összes megnyitott ablak miniatűrjét. Ehhez kattintson a tálcán a „Feladat nézet” gombra, amely a Start gomb jobb oldalán található. Vagy megnyomhatja a Windows + Tab billentyűt a billentyűzeten.

Tipp: Ha nem találja a tálca „Feladat nézet” gombját, kattintson a jobb gombbal a tálcára, és engedélyezze a helyi menüben a „Feladatnézet gomb megjelenítése” lehetőséget.

Windows 10 rendszerben kattintson a gombra "Feladat nézet" gombra a tálcán.

Amint a Feladat nézet megnyílik, minden megnyitott ablak miniatűrjét látni fogja, és ezek rendezett sorokba rendeződnek.

Példa a Windows 10 Feladatnézetre, sok ablak nyitva.

Remek dolog, hogy a Feladatnézet az összes ablakának élő nézete, így ahogy az alkalmazások frissítik magukat – mondjuk, ha YouTube-videó játszik, vagy éppen folyamatban van egy játék -, akkor az indexképek változásait az idő múlásával továbbra is láthatja.

A Feladatnézet bezárásához és az asztalra való visszatéréshez egyszerűen kattintson a Feladat nézet bármelyik üres területére, vagy nyomja meg az „Escape” gombot.

A Windows kezelése a Feladat nézettel

A Feladatnézet segítségével kezelheti az ablakokat egérrel vagy billentyűzettel. Ha a „Feladat nézet” nyitva van, a billentyűzet nyílgombjaival válassza ki a megtekinteni kívánt ablakot, majd nyomja meg az „Enter” gombot. Vagy egyszerűen rákattinthat az egérrel az indexképre.

Alkalmazásablak kiválasztása a Windows 10 Feladatnézetben kurzor gombokkal.

Ha a kiválasztott ablak már nyitva volt, a Windows megnyitja az összes többi nyitott ablak előtt. Ha minimalizálva lett (amint az a következő példában látható), akkor helyreáll és előtérbe kerül.

A Windows 10 Calculator alkalmazás került az előtérbe.

Ha egy ablakot a Feladatnézet használatával szeretne bezárni, vigye az egérmutatóval az indexkép fölé, amíg meg nem jelenik az „X” gomb, majd kattintson rá. Alternatív megoldásként kiválaszthatja az ablakot a kurzor gombjaival, és bezárásához nyomja meg a „Törlés” gombot.

Ablak bezárása a Windows 10 Feladatnézetben az X gombra kattintva.

Te is használja a Feladat nézetet a virtuális asztalok kezeléséhez a Feladatnézet képernyő tetején található virtuális asztali indexképekre kattintva. Miután létrehozott több virtuális asztali számítógépet, akár húzza közéjük az alkalmazásablakokat. Érezd jól magad!

ÖSSZEFÜGGŐ: Gyors váltás a virtuális asztalok között a Windows 10 rendszeren
Source link


275 Views 0 Ratings Rate it