Az összes Windows kaszkádolása Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.11. 151 Views 0 Likes 0 Ratings

151 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows 10 Logo Hero - 3. verzió

A Windows 10 tartalmazza számos kevéssé ismert, de nagyon hasznos módszer a nyílt ablakok automatikus rendezéséhez, és csak egy kattintásnyira vannak a tálcán. Az alábbiak szerint teheti meg az ablakok automatikus kaszkádozását.

Tegyük fel, hogy rendetlen ablakelrendezése van, mint ez, és szeretné rendezni. Lehet, hogy annyi ablakod van nyitva, hogy nem vagy biztos benne, hogy melyek azok.

Példa egy rendetlen Windows 10 asztalra.

A rendetlenség irányításának egyik módja az ablakok kaszkádolása. Ehhez kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza az előugró menü „Windows kaszkádja” elemét.

Windows 10 rendszerben kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a lehetőséget "Kaszkádablakok."

Az összes nem minimalizált ablak azonnal lépcsőzetes átlós verembe rendeződik, egymás tetején, mindegyik ablak egységes méretű.

Ezenkívül minden ablak címsora látható lesz, ami megkönnyíti az egérrel a kurzorral történő kattintást, és az ablak előtérbe kerülését.

Példa a lépcsőzetes ablakokra a Windows 10 rendszerben.

Ha szeretné visszavonni a kaszkádot, kattintson jobb gombbal a tálcára, és válassza a menüből az „Összes ablak kaszkádjának visszavonása” lehetőséget.

Windows 10 rendszerben kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a lehetőséget "Az összes ablak visszavonása."

Az eredeti ablakelrendezés azonnal vissza fog térni oda, ahol korábban volt.

Példa egy rendetlen Windows 10 asztalra.

De légy óvatos: Ha kaszkádot hajt végre, majd többször módosítja az ablak elrendezését manuálisan, akkor nem tudja visszavonni a kaszkádot.

Bár a „Cascade windows” funkció örömmel rendelkezik, ez inkább egy évjáratú visszavágás abból az időből, amikor a PC-k korlátozott erőforrásokkal rendelkeztek – és korlátozott képernyőterülettel rendelkeztek alacsony felbontásokkal. Valójában a „Cascade” opció jelent meg először Windows 3.0 1990-ben (a Feladatlistában), és azóta elérhető a jobb egérgombbal a tálcán Windows 95.

Kaszkád opció a Windows 95 rendszerben.

Tehát az ablakkezelés korszerűbb felvétele érdekében megpróbálhatja Feladat nézet, amely egyszerre megjelenítheti az összes ablak indexképét. Csak nyomja meg a Windows + Tab billentyűt a billentyűzeten, vagy kattintson a Start menü melletti Feladat nézet gombra.

Példa a Feladat nézetre a Windows 10 rendszerben.

Innen egy kattintással bármely tetszőleges ablakra összpontosíthat, vagy akár bezárhatja azokat, amelyekre már nincs szüksége. Ezenkívül nyugodtan kísérletezhet a a tálca egyéb ablakelrendezési lehetőségei, amely magában foglalja az ablakok egymásra helyezését vagy egymás mellé helyezését. Boldog szervezést!

ÖSSZEFÜGGŐ: 4 rejtett ablakkezelési trükk a Windows asztalon[ad_2]
Source link


151 Views 0 Ratings Rate it