Az új törvény megakadályozza az internetszolgáltatókat abban, hogy saját útválasztóját számolják fel velünk – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2020.12.21. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy útválasztó fényképe az asztalon.
Aquarius Stúdió / Shutterstock

Az internetszolgáltató „bérleti díjat” számít fel a saját pénzéből vásárolt modemért vagy routerért? Az ilyen hamis díjakat most tiltják a televíziónézők védelméről szóló törvény részeként, amely megakadályozza, hogy a szélessávú és a TV-szolgáltatók bérleti díjat számoljanak fel, amikor az ügyfelek saját berendezésüket használják.

Amint arról beszámolt Ars Technica, a televíziónézők védelméről szóló törvényt 2019 decemberében fogadták el, és a tervek szerint 2020. június 20-án lép hatályba. Az internetszolgáltatóknak azonban december 20-ig sikerült késleltetniük a törvényt, panaszkodva arra, hogy több időre van szükségük ahhoz, hogy… abbahagyják az ügyfelek átverését? Mindenesetre a televíziónézők védelméről szóló törvény most hatályos, amely megakadályozza az internetszolgáltatókat (különösen a Frontier) a kötelező bérleti díjak érvényesítésében.

Az új törvény arra is kötelezi a TV-szolgáltatókat, hogy a szerződés megkötése előtt tájékoztassák az ügyfeleket a teljes havi díjakról. A hirdetménynek tartalmaznia kell az összes díjat, adót és promóciós kedvezményt, valamint információkat arról, hogy a promóciós kedvezmények mikor járnak le. A törvény emellett az ügyfeleknek egy teljes napot biztosít arra, hogy díjak felszámolása nélkül töröljék TV-szolgáltatásukat. (A televíziónézők védelméről szóló törvénynek ez a része csak a televíziós szolgáltatásokra vonatkozik, az internetre nem.)

A saját útválasztó és modem használata évente több száz dollárt takaríthat meg és javítsa az internet sebességét. Ha havonta 10 dollárt fizet, hogy berendezéseket béreljen az internetszolgáltatójától, akkor itt az ideje, hogy belevágjon és megvásárolja a router és modem. Csak győződjön meg róla, hogy visszaküldi az internetszolgáltató berendezését!

Forrás: Ars Technica[ad_2]
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it