Az ünnepi szezonban hagyja figyelmen kívül a hagyományt

Avatar Gadam | 2020.12.15. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció ebben az ünnepi szezonban, hagyja figyelmen kívül a hagyományt

Fénykép: Rawpixel.com (Shutterstock)

Amikor a COVID-19 felbukkant és a márciusi járvány, a legtöbben nem gondoltunk az ünnepek lehetséges megzavarására. A decemberi ünnepségek közel egy évre voltak, és sokan nem látták előre a bizonytalanságot Március még mindig oly sok hónappal később ékelt minket, állandó marad az életünkben.

De mindannyian rettenetesen tévedtünk. Az ünnepek egybeesnek azzal, hogy az Egyesült Államok letette a komor mérföldkövet 300 000 haláleset a COVID-19 miatt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy bármilyen ünnepi hagyományt is ünnepel idén a barátaival és családjával, az nem ugyanaz lesz, mint általában. Ha mégis úgy dönt, hogy az organikus értelemben vett ünnepi jókedvet ápolja, ott lesz a COVID-19 mindig jelen lévő valósága a háttérben kellemetlen emlékeztetőként szolgálva arra, hogy hagyományai veszélyeztethetik az embereket.

Alternatív megoldásként érdemes az idén visszatartani régóta ápolt ünnepi hagyományait. Lehet, hogy durván hangzik, de mindig van rá mód, hogy pozitívan megpördítsük, különösen, ha az oltások valószínűleg biztosítják, hogy hagyományai csak ideiglenesen jégen vannak. Íme néhány ok, hogy fontolóra vegyük ezt az évet.

Csak nem lesz ugyanaz

Remek takarmány van a kötődésre és a közösségre a hagyományokban. De a szórakozás nem ugyanaz, ha hígítják. A számítógépen vagy a telefonon bámulva a családot vagy a barátokat a Zoom segítségével többet tehet azért, hogy az ünnepek tisztítótűznek tűnjenek, mint az összetartozás és az ünnepek ideje. A közösségi örömnek nincs ugyanaz a hatása, ha WiFi-kapcsolaton keresztül szűrik.

Nem azt mondom, hogy kerüljem a családdal vagy szeretteivel való beszélgetést a Zoom vagy a FaceTime segítségével. Az biztos, hogy mindannyiunknak emberi kapcsolatra van szüksége a történelmi bizonytalanság idején. A nagyok megismétlésének hiábavalóságáról beszélek, értelmes hagyományok online formátumban: Fontos felismerni, hogy egy virtuális családi vacsora vagy a családias Charades régóta játszott játékának lejátszása nem megy olyan szervesen, mint a valós, fizikai életben.

Vegye le magáról a nyomást

Mint az élet bármely nagy eseménye, az ünnepek is olyan várakozás érzetét kelthetik, amely alkalmanként nyomásérzetet kelt. Ha nagy összejövetelnek ad otthont, és ételt készít, akkor érezheti a gyötrő elvárást, hogy különlegessé kell tennie az alkalmat. Vágyhat a család és a barátok dühös véleményére az elkészített vacsoráról, és ez a szorongás önmagában is képes elrontani az ünnepi hangulat örömét.

Akkor miért nem engedi meg magának a levegőt ebben az ünnepi szezonban? Ez az év drasztikusan különbözik az azt megelőző évektől, és valószínűleg minden évben a jövőben. Engedje meg magának, hogy elszakadjon a hagyományosan őrjöngő ünnepi szlogentől, és inkább élvezzen némi nyugalmat.

Értsd meg, hogy ez egyszeri dolog

Szerencsére ez a maratoni járvány nem fog örökké tartani, és az oltások világszerte történő bevezetésével valószínűleg biztosítani kell, hogy a jövő évi ünnepek különbözőek legyenek. Bár ez a tél sivár lesz, megnyugodhat, hogy az alagút végén fény van, és a hagyományok kikerülése nem fog legyen állandó.

Csinálj valami emlékezetes dolgot

Ebben a példátlan furcsaság idején várja a lehetőséget. Hatalmadon belül képes vagy új emlékeket létrehozni, talán olyasvalamivel, amire normális körülmények között soha nem gondoltál volna. Esetleg készítsen egy új ételt, amely nem tartja be az évszázados ünnepi hagyományokat, vagy tegyen egy kirándulást valahol egy festői helyre, ha az időjárás és a korlátozások lehetővé teszik. Valamennyi tipikus ünnepi hagyománya olyan emlékeket váltott ki, amelyeket a barátaival és a családjával felidéz, ezért miért ne próbálhatná ki ebben az évben az összetartozás érzésének ápolását valami új felett? Végül is nyugodtan feltételezhetjük, hogy a dolgok legalább egy kicsit normálisabban alakulnak a következő évben.


Source link


19 Views 0 Ratings Rate it