Az Xbox Series X vagy S fejlesztői módba állítása

Avatar Gadam | 2020.12.12. 417 Views 0 Likes 0 Ratings

417 Views 0 Ratings Rate it

Xbox Series X és S konzolok
MIcrosoft

A fejlesztői mód elérhető az Xbox Series X és S rendszereken. Ez a szolgáltatás minden konzolt fejlesztőkészletgé alakíthat. A Microsoft hivatalosan 2016-ban jelentette be az Xbox One-ra. Így használhatja a Fejlesztői módot egy modern Xbox-on, és miért érdemes.

Mi a fejlesztői mód?

A Microsoft először jelentette be, hogy az Xbox fejlesztői módot fog szerezni a Build 2016 esemény főbeszélgetése során, valamint azzal a hírrel, hogy az Universal Windows Platform (UWP) érkezik az Xbox One-ra.

Ha a Microsoft konzolon engedélyezve van a fejlesztői mód, lehetőség van UWP-alkalmazások telepítésére és futtatására. Ha a fejlesztői mód engedélyezve van, a kiskereskedelmi játékok és egyéb szolgáltatások nem fognak működni. A Microsoft Store-ból letöltött kiskereskedelmi játékok és alkalmazások lejátszásához újra kell indítania a konzolt.

Az UWP volt a Microsoft nagy lövése egy egységes szoftverplatformon, amely lehetővé tette az alkalmazások futtatását Windows 10, Windows 10 Mobile (Windows Phone), Xbox One és HoloLens rendszereken. Az UWP alkalmazás előnye az volt, hogy nem kellett átírni, hogy más Microsoft platformra vigye.

A fejlesztői mód tökéletes az Ön által írt UWP-alkalmazások teszteléséhez, vagy más fejlesztőktől származó UWP-alkalmazások kitöltéséhez. Ez a funkció elérhető az összes Xbox One-era konzolon, valamint az Xbox Series X és S modelleken. Minél újabb a konzol, annál jobban teljesítenek az alkalmazások.

Miért engedélyezi a fejlesztői módot?

Két oka van a fejlesztői mód engedélyezésének:

  1. Alkalmazást írsz a platformhoz, és tesztelni akarod.
  2. Talált egy UWP alkalmazást, amelyet telepíteni szeretne az Xboxjára.

Ha fejlesztő vagy, akkor valószínűleg már megérted a platformot és annak előnyeit. Ha jobban érdekel a saját alkalmazások oldaltöltése, akkor valószínűleg az emuláció és más alkalmazások is érdeklik, amelyeket a Microsoft nem engedélyez a Microsoft Store-ban.

A fejlesztői mód azonban nem teljesen ingyenes. Az Xbox-on való aktiválásához regisztrálnia kell egy egyedi alkalmazás-fejlesztői fiókot a Microsoft Partner Center (19 dollár az Egyesült Államokban, de a költségek más régiókban változnak).

Microsoft Partner-árképzés

Ezt a lépést nem hagyhatja ki, mert Xbox-ját „fejlesztői konzolként” hozzá kell adnia a Partner Center-fiókjához. Ennek nincs semmiféle hátránya, eltekintve a zseben kívüli költségektől. A fejlesztői konzolt továbbra is kiskereskedelmi módban indíthatja, és a szokásos módon játszhat.

A Fejlesztői mód engedélyezése

Mielőtt nekilátna, irány A Microsoft Partnerközpontja és regisztráljon egy alkalmazás-fejlesztői fiókot. Nem feltétlenül kell ugyanazt a hitelesítő adatot használni, mint a meglévő Xbox (Microsoft) fiókot; csak érvényes fejlesztői fiókra van szüksége. Ez egyszeri díj – a jövőben nem kell megújítania.

Keressen a Microsoft Store-ban az Xbox-on

Ezután kapcsolja be az Xbox-ot, és nyomja meg az Y gombot egy vezérlőn a keresőmező megnyitásához. Keressen rá az „Xbox Dev Mode” kifejezésre, és telepítse az alkalmazást. Várja meg a letöltés befejezését, majd indítsa el. Válassza a Tovább gombot, amíg meg nem jelenik egy kód.

Xbox Dev Mode kód

Jegyzet: Egy másik, „Dev Mode Activation” néven futó alkalmazást kizárólag Xbox One konzolokra terveztek, és nem fog működni az Xbox X vagy S sorozatú készülékekkel. Ha X vagy S sorozattal rendelkezik, feltétlenül töltse le az „Xbox Dev mód” alkalmazást , különben ez nem fog menni.

Regisztrálja az Xbox fejlesztői módot

Írja le a kódot, mielőtt továbblépne a következő lépésre. Most regisztrálnia kell a konzolt a Microsoft Partner Centerben. Meglátogatni a Xbox konzolok kezelése oldalon vagy kattintson a „Dev Devices” elemre, majd a „Fiókbeállítások” részben az „Xbox One fejlesztői konzolok” elemre.

Írja be a kódot a Microsoft Partnerközpontba

Kattintson a pluszjelre (+) egy új konzol hozzáadásához, majd írja be a korábban megjegyzett kódot. Az űrlap elküldése után Xbox-jának aktiválnia kell a fejlesztői módot.

Váltson Fejlesztői módra az Xbox-on

Ha készen áll, válassza a „Váltás és újraindítás” lehetőséget a konzol újraindításához fejlesztői módban.

Fejlesztői módba lépés és alkalmazások telepítése

A fejlesztői mód eléréséhez nyissa meg az Xbox Dev Mode alkalmazást, válassza a „Váltás és újraindítás” lehetőséget, majd várja meg, amíg a konzol újraindul. Ha ki akar lépni a fejlesztői módból, menjen vissza a Dev Home oldalra (a fejlesztői mód fő irányítópultjára), és válassza a „Gyors műveletek” menü „Kilépés a fejlesztői módból” parancsát.

Dev Home gyors műveletek

Amikor először indít fejlesztői módba, nem fog csatlakozni az internethez. A csatlakozáshoz válassza az „Indítsa el a kezdőlapot” lehetőséget az irányítópult megnyitásához és a Beállítások alkalmazás elindításához. Válassza az Általános> Hálózati beállítások lehetőséget, majd állítsa be a hálózatát (vezeték nélküli vagy más módon) a szokásos módon.

A visszatéréshez válassza az irányítópult “Dev Home” ikont. Néhány perc múlva az „Xbox Live” értesítésnek „üzemben” állapotra kell váltania. Az IP-címnek meg kell jelennie a jobb oldali „Távoli elérés” mezőben is.

Távoli hozzáférés beállításai Xbox fejlesztői módban

Válassza a „Távoli hozzáférés beállításai” lehetőséget, majd írja be a felhasználónevet és a jelszót a böngészőből történő hitelesítéshez és fájlok elküldéséhez az Xbox-ra. Akkor is letilthatja a hitelesítést, ha nem aggódik mások miatt, akik a hálózatán kommunikálnak a konzollal.

Hagyja figyelmen kívül az Xbox Web Access biztonságos csatlakozási hibáját

Itt az ideje mindent tesztelni. Nyissa meg a böngészőt a számítógépén, és írja be az Xbox által megjelenített címet.

Jegyzet: Ez a cím egy „https: // ”biztonságos kapcsolat. Ha kihagyja az „s” -t, az URL nem fog működni. Hiba jelenik meg, amely értesíti Önt arról, hogy a kapcsolat nem igazán privát, de ez rendben van; csak utasítsa el.

Xbox fejlesztői módú webes felület

Most felkészült! Fájlok átviteléhez válassza a „Hozzáadás” lehetőséget. Válassza a „Felhasználó hozzáadása” lehetőséget az Xbox Live tesztfiókok létrehozásához.

Fejlesztői mód korlátozásai

A fejlesztői módnak vannak bizonyos korlátai, amelyekről tudnia kell, különösen, ha saját alkalmazásokat fog fejleszteni. Még akkor is, ha ezt emulációs céllal végzi, a Microsoft korlátozásai miatt előfordulhat, hogy egyes problémákba ütközik.

Xbox One, Series X vagy S konzolon az UWP-alkalmazások csak 2 GB vagy annál kisebb fájlokat érhetnek el. Ez akkor lehet probléma, ha egy alkalmazás, amelyet használni próbál, megpróbál hozzáférni egy nagy ROM-hoz vagy videofájlhoz. Ez a korlátozás a fejlesztői módra jellemző.

Dev Home az Xbox Series X-en

Vannak hardverkorlátozások is, tekintve, hogy az UWP-alkalmazások milyen rendszererőforrásokhoz férhetnek hozzá. Az alkalmazások számára rendelkezésre álló maximális memória 1 GB, míg a játékok 5 GB-ot kapnak. Az alkalmazások 2–4 CPU-magot oszthatnak meg egymással, és a GPU 45% -ával rendelkeznek. A játékok 4 exkluzív és 2 megosztott CPU-magot használhatnak, de teljes hozzáféréssel rendelkeznek a GPU-hoz.

Csak 64 bites (x64) alkalmazások engedélyezettek (a 32 bites (x86) alkalmazások nem támogatottak). Míg az alkalmazások a DirectX 11-re korlátozódnak, a játékok teljes DirectX 12-funkciókat kapnak.

Kikapcsolhatja a fejlesztői módot

Ha valaha el akarja távolítani a fejlesztői módot a konzoljáról, indítsa el az Xbox Dev Mode alkalmazást, és válassza a „Deaktiválás” lehetőséget. Jelentkezhet a Microsoft Partner Centerbe, és eltávolíthatja Xboxját az „Xbox konzolok kezelése” menüből. A konzol visszaállítása a gyári alapértékekre a fejlesztői módot is törli.

Az Xbox mostantól fejlesztői módra van konfigurálva

Akár emulátorokat telepít, akár saját alkalmazásokat fejleszt, mostantól bármikor használhatja a fejlesztői módot az Xbox-on. Csak annyit kell tennie, hogy elindítja az Xbox Dev Mode alkalmazást (vagy Xbox One, S vagy X rendszeren használja a régi Dev Mode Activation alkalmazást).


Míg az Xbox Series X előrelépett a nagy költségvetésű kiskereskedelmi kiadások terén, az S sorozat még mindig húzza súlyát az emuláció terén. Tudjon meg többet az X és S sorozat közötti különbségekről.
Source link


417 Views 0 Ratings Rate it