Beszéljünk a 80-as évekbeli kedvenc technikai eszközeinkről – ismertesse a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.02.14. 59 Views 0 Likes 0 Ratings

59 Views 0 Ratings Rate it

80-as évek, imádjuk a 80-as évek szövegét retro betűtípussal, neon témájú háttérrel
brainpencil / Shutterstock.com

Nagy rajongói vagyunk a minden technikának a Review Geeknél. Bár hajlamosak vagyunk napjainkat a legfrissebb kütyükön át nyáladzva tölteni, időnként szívesen szünetelünk, és tiszteletben tartjuk a technikát, amely utat nyitott a ma élvezett eszközök számára. Ma megvizsgáljuk a 80-as évek legkedveltebb tech kütyüit.

Az Air Jordans-tól és Duran Duran-től a Rubik-kockákig és A Reggeli Klub, a 80-as évek fenomenálisan érdekes évtizedek voltak. Ez vezetett a legtöbbhez is lenyűgöző technológia valaha, mint az eredeti Apple személyi számítógép, az első otthoni CD-lejátszó, az ikonikus Roland TR-808 és néhány szórakoztató játék is. Tehát ugorjunk be, és vessünk egy pillantást a legizgalmasabb és legérdekesebb eszközökre, amelyeket a 80-as évek kínáltak (és azok ropogós reklámjaikat!).

Apple Macintosh 128K (1983)

Emlékezz arra az időre, amikor Ridley Scott rendezte 1984témájú reklám, amely bemutatta az Apple Macintosh személyi számítógépet a világnak (vagy talán Fortnite‘s clapback verzió)? Az ikonikus számítógép eleinte óriási 2495 dollárért (ma körülbelül 6100 dollárért) és több mint 70 000 darabért kelt el az első négy hónap alatt.

A Macintosh 128K 7,8336 MHz-en működő Motorola 68000 mikroprocesszorral büszkélkedhetett, amelyet 128K RAM-hoz csatlakoztattak a processzor és a kijelzővezérlő között, az indítási eljárást és a különféle operációs rendszereket egy további 64KB-os ROM chipben tárolták. Tizenhat 4164 64kx1 méretű DRAM-ja is volt. Nem mondom, hogy ez nem látványos, de örülök, hogy a számítógépek az évek során fejlődtek.

Casio kalkulátoróra (1983)

Beszélj egy okosóráról! A Casio számológép órája nemcsak az időt mutatta meg, hanem beépített számológéppel is rendelkezett, amely lehetővé tette az alapvető számtan elvégzését, amikor csak akarja. Volt benne egy stopperóra, egy naptár és egy beépített riasztó funkció, amely lehetővé teszi, hogy a legjobban szervezett matematikai művelő gyerek legyél az utcán. A számtalan funkcionalitása mellett az óra jó munkát végzett, megmutatva az időt, beleértve a másodperceket, az AM vagy PM jelölést is, sőt lehetővé tette, hogy 24 órás katonai időre váltson.

Clapper (1984)

Tapsolj, tapsolj! A Clapper „megkönnyítette” a zene, a fények vagy a tévékészülék bekapcsolását bárhonnan a szobájában. Csak annyit kellett tennie, hogy bedugta a Clappert egy fali konnektorba, majd a vezérelni kívánt eszközt a The Clapper-be. Valójában, ha belegondolunk, a The Clapper egyfajta OG intelligens csatlakozó volt. Bár én sokkal jobban szeretem a mai okos dugók, hangvezérlési lehetőségeikkel és rutinszerű ütemezésükkel mindenképp szórakoztató volt őrülten rávezetni a rokonaimat, miközben gyerekként ezzel a nevetséges eszközzel tapsolták és kapcsolták fényeiket.

Nintendo játékok és kiegészítők

A 80-as évek hatalmas évtizedet töltöttek el a videojátékok számára, de akkor még egyetlen konzolnak sem sikerült igazán elhomályosítania a Nintendo NES-ét. Vagy hatalmas arcade-játéktára. Vagy furcsán fantasztikus kiegészítők. Minden korosztályú és képzettségű játékosok olyan szórakoztató címek felé gyülekeztek, mint a Super Mario Bros. 3, Zelda legendája, Excitebike, Kacsa Vadászat, Kiütés!, és Kirby kalandja és még mindig élvezik őket, évtizedekkel később. Robbanás volt a Nintendo egyedi kiegészítőivel játszani, köztük a Power Glove, a NES Zapper és a ROB

Audio-Technica Sound Burger (1983)

Amit a Sony Walkman csinált a kazettákhoz, az Audio-Technica AT727-et a vinilhez. A Sound Burger nevet kapta, ez a hordozható szíjhajtás lemezjátszó tökéletes megoldás volt kedvenc vinyljeinek hallgatására útközben … feltéve, hogy nem bánta, hogy nem sok minden áll rendelkezésre a lemezei fizikai védelme révén. Az akkumulátoros bakelit lejátszó kézi lemezjátszókarral, fejhallgató csatlakozóval és sztereó bal / jobb RCA hangkimenettel rendelkezik. Nagyon lenyűgöző!

Polaroid Sun 660 kamera (1981)

A Polaroid azonnali fényképezőgépei nemcsak nagymértékben csökkentik azt az időt, amelyet a fényképek kifejlesztésére várva töltöttek el, hanem rengeteg szórakozást is jelentettek! A Sun 660 modell beépített vakuval és szonár alapú autofókusz funkcióval rendelkezett. Észlelheti azt is, ha gyenge fényviszonyok között tartózkodik, és növelheti a megvilágítást, hogy a fényképe még mindig világos és tiszta legyen. A kamera kis hordozható mérete és alapvető képjavító képességei biztosan fantasztikus termékké tették.

Armatron robot (1980)

Az Armatron, a TOMY által készített és a Radio Shack által forgalmazott aranyos robotjátékkal a gyerekek rengeteg szórakozást élvezhettek a játékidő alatt. Hát nem volt az pontosan robot – teljesen felhasználó által vezérelt és nem volt automatizálva. De a két mellékelt joystick segítségével megmozgathatja Armatron daru-szerű karját, és felkaphatja a tárgyakat, akárcsak egy robot. Ja, és ne feledkezzünk meg a visszaszámláló mechanizmusáról, amely elősegítette a várakozás felépítését, mielőtt egy tárgyat felemelnének!

Yamaha DX7 szintetizátor (1983)

A DX7 nem akármilyen régi digitális szintetizátor, hanem az egyik legkeresettebb szintetikusok a történelemben. Az előre beállított hangok híresen bekerültek a kor leghíresebb zenéibe is, olyan előadóktól, mint Phil Collins, Whitney Houston, Chicago, Kenny Loggins, Celine Dion, A-ha, Brian Eno, valamint a Kool & the Gang. A lenyűgöző 61 billentyűs szintetikus sebesség és utóérintés érzékenységgel, hangmagasság-hajlító és modulációs kerekekkel rendelkezett, és nagyon programozható is volt. A DX7 kiemelkedő hangzása miatt kedvelt volt.

Atari érintőtábla (1984)

A táblagépek ma rendkívül népszerűek, az Apple dominálja a piacot, de az Atari egy irányba, a 80-as évek közepén jelent meg. Az Atari Touch Tablet kiválóan alkalmas rajzoláshoz és firkálgatáshoz, beépített funkcionalitással rendelkezik képek törléséhez, áthúzásához és még egy toll használatával is. A táblagépet az Atari művészi szoftverével együtt szállították ROM-kazettára, és a tévéhez vagy egy kompatibilis számítógéphez csatlakoztatva láthatta, mit rajzolt. Szórakoztató volt, de soha nem indult el igazán.

Roland TR-808 (1980)

A Beastie Boys-nak teljesen igaza volt, amikor azt mondták, hogy „semmi nem egészen 808-asnak tűnik”. A mega-ikonikus dobgép merész és futurisztikus hangzásával fújta meg annak az idejét, aki annak idején hip-hop és popzenét alkotott, és örökre megváltoztatta az amerikai zene hangzását. Mindenféle zenész, mint Diplo, Pharrell, Damon Albarn (a Gorillazból), Kanye West, Phil Collins és igen, a The Beastie Boys használta a TR-808-at emblematikus zene létrehozása szerette a világot.

SIMON (1980)

Ez egy trükk. A SIMON elektronikus játék egyszerû elgondolkodással és nehezen megjegyezhetõ mintákkal egyaránt megigézte és csalódott minden korosztályú gyerekeket (és felnõtteket). A „Simon Says” játék egy csomó játékot fog játszani, és egy megfelelő színű panelt villogtat, minden körben új kiegészítéssel, és lépést kell tartania azzal, hogy ugyanazon paneleket ugyanabban a sorrendben érinti minden körben. A megmagyarázhatatlanul nagy kihívást jelentő játék szórakoztató volt egyedül és csoportosan játszani, és remekül használható memorizáló képességek fejlesztésére (vagy passzív-agresszív módon azt mondta neked, hogy nincs ilyened).

Sony CDP-101 CD-lejátszó (1982)

A Sony CDP-101 volt a világ első kereskedelmi forgalomba bocsátott CD-lejátszója, ami nagyjából olyan jó, mint amilyen… legalábbis az 1980-as években élők számára. Annak ellenére, hogy eredetileg 1982-ben adták ki Japánban, a lejátszó csak 1983 elején indult el az országon kívül. Kezdeti árfolyama 700 dollár körül volt, ami még a mai mércével is elég nagy, de a fiú csodálatos volt a hangminőségben! A játékos élvonalbeli volt, 16 bites DAC-val és csúnya kinézetű, gomb nélküli kialakítással.

Motorola DynatAC 8000X (1983)

Ha úgy gondolta, hogy a világ első kereskedelmi forgalomban kapható CD-lejátszója csőszerű, akkor a Motorola DynatAC 8000X (más néven az első kereskedelmi forgalomban kapható CD-lejátszó) mobiltelefon) sokkal hűvösebb. Ráadásul a tégla becenevet kapta! Annak ellenére, hogy nem kínált 30 percnél hosszabb beszélgetési időt vagy 8 órás készenlétet, LED-kijelzővel rendelkezett, és szuper hűvös és gazdag divattervezőnek tűnt, ha látta, hogy ilyet használ. És beszéljünk a gazdagokról: Eredetileg 4000 dollárért kelt el.

Élesebb kép Lazer címke (1986)

Az X Gen és az évezredek egyaránt ismerik azt a mély mulatságot, amelyet a Lazer Tag izgalmas körében lehet. Vidám phaser-fegyvereivel, klassz hanghatásaival, futurisztikus hangulatával és címkeszerű játékmenetével nem csoda, hogy a Lazer Tag azonnal népszerű lett. A játék annyira szórakoztató, hogy az NBC-nél egy (igaz, durva kinézetű) animációs sorozatot hozott létre Lazer Tag Academy. Akár megvásárolhat egy újabb kétjátékos verziót is a játékhoz az élesebb képből Ma.
Source link


59 Views 0 Ratings Rate it