Csokoládé oldalkocsi recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.12. 104 Views 0 Likes 0 Ratings

104 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Ez a riff a klasszikuson Oldalkocsi inkább fülledt, mint savanyú – ez egy jó konyak és egy sötét krém de kakaó álompárosítása, valamint egy mély, pelyhes kikötő diósa és karamellája. A lime juice és a csokoládé keserű felcsillan és megkönnyíti a gazdagságot, így kevésbé desszert és inkább méltóságteljes, finom kötekedő.

A csokoládé oldalkocsi története

Egyrészt visszanézhetünk a Crusta koktél az 1800-as évek, vagy a Oldalkocsi az 1920-as évekből, hogy ezt az italt lecsupaszítsák az elemeire: klasszikus savanyú koktél konyakból, friss citrusfélékből és egy kis édességből.

Másrészt van egy modern legendája, Wayne Collins, aki köszönetet mondhat ezért a koktélért. Collins ezt a 2005-ös riffet hozta létre a klasszikuson, a creme de cacao és a tawny port helyett a curaçaót a tipikus Side Car-ban. A diszkrét mennyiségű mészlé tökéletesen kiegyensúlyozza a csokoládé és a porték gazdagságát, valamint a konyak összetettségét. (A narancslé is inspirált helyettesítő lenne – helyettesítené mind a narancs ízét, mind pedig a citrus feltöltését.)

A legjobb konyak (vagy pálinka) ehhez a koktélhoz

Ha csak most kezdi az otthoni bárral, akkor lehet, hogy van egy üveg pálinka kéznél, de semmi Cognac feliratú. Tehát mi a különbség a kettő között?

Konyak van pálinka – erjesztett gyümölcsléből (jellemzően szőlőből) készített desztillált szesz. A konyak azonban a pálinkának azt jelenti, ami a pezsgőt a habzóbornak: jellemzően jobb minőségű, bonyolultabb és elegánsabb. Szőlőjének a Cognac régióból kell származnia (hasonlóan az Armagnac-hoz, egy másik finom pálinkához), és az e szőlőből származó fehérbor nem tartalmaz hozzáadott szulfitokat.

Keresse meg a VSOP konyakot, amely azt jelzi, hogy legalább négy éve érlelt, de még mindig belépő szintű az ára és tökéletes koktélokhoz. Remy Martin VSOP és H írta: Hine VSOP nagyszerű választás.

Csokoládé oldalkocsis koktélt erőltetnek egy kupé pohárba.  Alkoholos palackok a koktélhoz jobbra vannak.

A legjobb portál ehhez a koktélhoz

A Port édes, vörös, dúsított bor, általában Portugáliából származik (a palack címkéjén keresse meg a „Porto” szót). Jellemzően desszertborként élvezik? Valóban az. De vajon zamatos, énekes, karamellás, fűszeres és mogyorós jegyei vannak-e kell csak azokra a késő esti órákra korlátozódhat, egyedül élvezheti és soha nem párosíthatja? Nem, ha a megfelelő mérkőzést tartja szem előtt.

Egész nap beszélhetnénk a különféle kikötőfajtákról, és arról, hogy mi különbözteti meg őket, de itt a céljainkhoz – mi egészíti ki legjobban a csokoládét – teszi hozzá a konyakhoz – keresse Tawny és Ruby portokat. Míg sok közös vonásuk van, a fakó hordók fahordóban érlelésükkor karamell és karamell színűek, diós ízűek, valamint szegfűszeg és fahéjra utalnak. Ezt vegye figyelembe, és el tudja képzelni, milyen jól párosul a csokoládéval.

Graham 10 éves Tawny Port személyes kedvenc, gazdagságával és telt, diós csokrával a gördülő befejezésnek ad helyet. Elég gazdag ahhoz, hogy megállja a helyét a kakaókrémmel, anélkül, hogy semmissé tenné a konyak finomságát.

Port érdekes érdekessége Sherry, egy csókolózó unokatestvér a szomszédos Spanyolország Jerez régiójából. Szárazabb és élesebb, mint édes port, a sötét bogyó nélkül, egy sötét Oloroso sherry Lustausűrűbb diós és aszalt gyümölcs ízű.

Az a személy, aki egy darab csokoládét és egy oldalkocsi italt tartalmaz egy csokoládéval egy kupé pohárban.

Egy szó a csokoládéról

Azt mondják, hogy a csokoládé csak egy keserű formában jelenhet meg egy koktélban: egyszerre néhány csepp… javaslatként. Nagyjából így remeg, de lehet, hogy vannak kivételek. És ez egy.

Míg szinte minden csokoládé koktél, amellyel találkozhat, egy szörnyű főzet, amelyet jobban szolgálnak tényként réteges torta, ez a csokoládé oldalkocsi nem játszik olyan erősen ezeket a csokoládé hangokat, hogy inkább desszert, mint megfelelő ital. A kakaókrémben található csokoládé jól játszik a portékával, és együtt gazdag, harmonizáló vonalat nyújtanak a konyak mellett.

Sötét Créme de cacao Drillaud, DeKuyper, vagy Tempus Fugit Crême de Cacao à la Vanille, jól játszana és megtartaná az édesség és a gazdagság megfelelő egyensúlyát.

Az utolsó szavad a csokoládéval a keserű gondolat. Akár házi vagy Díj testvérek azték csokoládé keserű, akkor további dimenziót ad a többi ízének, miközben csak egy kis élt ad a csokoládéjának. Kiadhatatlan érintés, de csak alig – jobb lesz, ha hozzáadja.

Alkoholos palackok, csokoládé, mész és csokoládé keserűek a pulton készítenek egy Sidecar koktélt csokoládéval.

A legjobb a friss lime juice

Itt pontosan meghatározzuk – egyenesen ajánljuk – a friss lime juice-t, de mehetne egy palackozott lime juice-hoz is, ha ez kéznél van. Van különbség, de akkor is boldog leszel.

Ha kéznél van olyan édesített lime-lé, mint Rose, és szeretné kipróbálni, hagyja ki a kért egyszerű szirupot.

Változatok a csokoládé oldalkocsin

  • Coco-néhai Sidecar: Adjunk hozzá 1 evőkanál házi kókuszkrémet (4 rész Coco Lopez kókuszkrémet 1 rész cukrozatlan kókusztejbe keverve).
  • A konyak helyett használjon sötét, érlelt rumot (vagy tequilát).
  • Cocorange oldalkocsi: Cserélje ki a lime levét egy frissen facsart narancslére.

További koktélok kipróbálásra

[ad_2]
Source link


104 Views 0 Ratings Rate it