Digitális videó marketing stratégia: jobb út

Avatar admin | 2021.03.20. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Azt mondták, hogy egy kép ezer szót ér. Másodpercenként 30 képnél kevesebb, mint két óra videó többet érne, mint az összes angol nyelvű szó.

Még akkor is, ha ez a régi mondás szó szerint nem igaz, a videó és az stratégia vitathatatlanul a modern marketinges készlet legfontosabb eszközei közé tartoznak.

A Marketing Makers ez az epizódja – a videósorozat azok számára, akik marketinget végeznek – lebontja a marketing művészetében a videók művészetét és tudományát. Fedezze fel a bejegyzés kulcsfontosságú fogalmait, majd nézze meg a részletek felfedezését, ideértve A. Lee Judge videószakértő betekintését is.

Miért fontos a videomarketing?

A digitális videó valóban a marketing és kommunikációs stratégia részeként kezdődött 2005-ben, a YouTube elindításával és meteorikus növekedésével. Hat hónapon belül az oldal jóval több mint 2 millió nézőt vonzott naponta. Egy éven belül a YouTube naponta 20 000 új videót és naponta több mint 100 millió videót látott. És akkor a Google megvette.

Az ok, amiért a digitális videók hirtelen felforrósodtak a marketingesek körében, egy szóra vezethető vissza: keresés.

A tartalom keresőit és a tartalom készítőit összekötő kétirányú utca létrehozása varázslat volt a digitális marketingszakemberek számára.

A #YouTube kétirányú utcát hozott létre a #video számára – összekapcsolja a keresőket a #content alkotásokkal – mondja @Robert_Rose a @CMIContent-en keresztül. #MarketingMakers Kattintson a tweetelésre

Nem sokáig Youtube azt állította, hogy a második legnépszerűbb keresőmotor – közvetlenül az anyavállalat elsődleges üzleti tevékenysége mögött – a Google.com.

Ahogy az várható volt, a marketingesek elkezdték a YouTube-ot használni tartalmi csatornaként. És így jött a hiperaktív növekedés mindenféle videó erre a csatornára – útmutató videók, reklámok, zenei videók, oktatófilmek és legutóbb élő videó bármiről, amire csak gondolhat.

A YouTube szinte átformálódott a saját internetén: egyetlen tartalomtípusú globális platform.


HIRDETÉS

A videó útmutató 9 alapvető típusa

Videomarketing céljainak eléréséhez különféle videotípusokra lesz szükség. Tudja meg, milyen típusú videókra van szüksége a vállalkozásának, hogyan készítheti el azokat, hol férnek el a tölcsérben, és még sok minden mást. Szerezd meg az útmutatót.


Videomarketing stratégia 2021-ben

Médiatervezés immár a digitális videót is tartalmazza formátumként. A videó a YouTube-on kívül is sok helyen él.

A privát disztribúciós hálózatok és a tárhely lehetővé teszik a nézők számára, hogy elkerüljék az olyan webhelyeken történő hirdetést, mint a YouTube – és felajánlhatják a marketingszakembereknek az elemzéseket arról, hogy kik nézik.

Lehet, hogy vannak videók a weboldal, tartalomközpont, e-mail, mobilalkalmazások, közösségi média csatornák, kioszkok vagy száz más felület, ahol fogyasztóink videotartalmat nézhetnek meg.

2021-ben gondolkodjon másképp a videókról, mint ahogyan a közelmúltban, a 2000-es évek közepén. Abban az időben sok vállalati csapat annyi digitális videót készített, amennyit csak tudott. A marketing és a reklámtevékenység mellékterméke lett.

2021-ben gondolkodjon másképp a #video-ról, mint ahogyan a közelmúltban, a 2000-es évek közepén tette – mondja @Robert_Rose a @CMIContent segítségével. #MarketingMakers Kattintson a tweetelésre

És ma már sok márka megmaradt. Egyszerűen feltöltenek tévéreklámokat, internetes szemináriumokat hangosbeszélgetéssel és egyéb tartalmakat, amelyeket nem kifejezetten digitális videocsatornához készítettek. A videók kereshetők, persze. De vajon digitális mozgókép-élményként vonzóak-e?

Digitális videotartalmának stratégiai fontosságúnak kell lennie. Legyen több, mint egy általános digitális stratégia mellékterméke. Mint minden tartalmi stratégiához, a videóhoz is célra van szükség, és minden csatorna felépítésével és optimalizálásával kell létrehozni, kezelni és aktiválni.

Ha gyárt:

  • Webes szemináriumok: Gondoljon arra, hogyan lehetne optimalizálni digitális videó verzióvá. Ne csak töltse fel a diákat és a hanganyagot, és hívja egy nap.
  • Podcast: Tervezzen többet tenni, mint a hangot egy olyan video platformon keresztül továbbítani, mint a YouTube. Rögzítse a podcastot például élő videó show-ként.
  • Hogyan használható termékek videók: Már nem elég jó az értékesítési-képzési videók egyszerű felhasználása. Készítsen aktuális, céltudatos és specifikus tartalmat, amely vonzó kontextusban él a néző számára.
  • 30 másodperces hirdetések: Hozzon létre egy mélyebb, vonzóbb verziót azokhoz a csatornákhoz, amelyek nem korlátozódnak 30 másodpercre.

Leegyszerűsítve: kezelje digitális videó stratégiáját a tartalmi stratégia során. Aktív termék-ökoszisztéma; tervezi a szándékosan a csatornára optimalizált tartalom létrehozását, ahol megtapasztalják.

Kezelje digitális #video stratégiáját úgy, ahogy a #ContentStrategy. Használja aktív termék-ökoszisztémaként – mondja @Robert_Rose a @CMIContent-en keresztül. #MarketingMakers Kattintson a tweetelésre

A digitális videó stratégia elemei

Ahogy várható volt, a digitális videostratégia hasonló elemeket tartalmaz, mint bármelyik tartalmi stratégia:

  • Egyértelmű cél
  • Videó történet építészet
  • Videó gyártási tervek és irányelvek
  • Terjesztési terv
  • Mérési terv

Célok

Szüksége van egy tiszta küldetés milyen darabokhoz, epizódokhoz vagy szerkezetekhez. Gondoljon arra, hogy az ügyfél útjának melyik részét szeretné optimalizálni a videóval. Mennyire hasznos ez az ügyfél számára?

Történet építészet

A nagyszerű marketingkampányoknak van üzenetküldésük építészet. A nagyszerű videoprojektek történeti architektúrával rendelkeznek. Egy televíziós sorozatban egy producer ezt „show biblia” -nak nevezné. Ez világosan leírja mindazt, ami ebben az univerzumban megengedett, a kulcsfontosságú üzenetküldési pontoktól kezdve a hangnemig, a vizuális esztétika, a hangzás és a szerkesztési irányelvekig, és néha még a történet forgatókönyvéig is.

A nagyszerű #video-projektek történet-architektúrával rendelkeznek. A tévében show-biblikának hívják – mondja @Robert_Rose a @CMIContent-en keresztül. #MarketingMakers Kattintson a tweetelésre

Videó gyártási terv

Amikor lassítja a történetépítés felépítését, szánjon időt arra, hogy átgondolja azokat a területeket, ahol érdemes használni a videót és a gyártási követelmények az egyes.

Tegyük fel, hogy van vevője vagy befolyásoló videóban való részvétel. Gondoljon át minden olyan termelési szempontra, amelyre szüksége lehet. Rövid és hosszú verzióra van szüksége? Kellenek kulisszatitkok? Szüksége van interjúra a sztárral vagy más résztvevőkkel? Szüksége van különböző verziókra, kamerákra vagy képarányokra (például csúcskategóriás fényképezőgépekhez vagy iPhone-hoz).

Vegye figyelembe a gyártási igényeket, hogy a lehető legtöbb eszközt hozza létre a videó lehetőségéből.

Terjesztési stratégia

Hol szeretné terjeszteni ezt a videót? Nem minden videó megfelelő minden csatornához. De ne zárja ki a csatornákat pusztán azért, mert nem tartoznak a fő marketing kampányba. Soha nem lehet tudni, hogy valami felszáll. Ha egy video közösségi média kampányt álmod meg – és csak a függőleges videó formátum rossz hangzással – mi történik, ha az a videó vírussá válik, és a televízióban szeretné futtatni? Ismerje meg a disztribúciós stratégia mögött rejlő lehetőségeket és azt, hogy ezek hogyan változhatnak az idő múlásával.

Mérés

Integrált tartalmi stratégiaként létrehozva meg kell értenie, hogy mely csatornák, formátumok és történetek kapták a legnagyobb visszhangot. A metrikák szintén jó helyzetbe kell hoznia, hogy kiterjessze a jól teljesítő darabokat – megduplázhatja ezeket, és más kontextusban is felhasználhatja őket.

A digitális videó jövője a tartalommarketingben

A videó hamarosan megjelenő interaktivitása eszközzel szolgál ahhoz, hogy elkötelezettséget adjon a nagyszerű képekhez. Közönsége a videó készítőjének szemével látja majd a világot, és segít ennek a világnak az alakításában is. Interaktív a technológiák átalakítják a video interfészeket az egyirányú élményekből több útvonalra.

Ted Baker ruházati kiskereskedő – egyébként az egyik kedvencem – ezt gyönyörűen integrálta az ő ruháikkal click-to-shop videó – ahol a videóban interaktív linkek találhatók a ruhák vásárlásához.

A Walmart az interaktivitás másik példáját kínálja Cookshop csatornájával. A nézők a képernyő egyes részeire kattintva megtekinthetik vagy megvásárolhatják az összetevők listáját, vagy rövid bevezető után kiválaszthatják, melyik történetet szeretnék megnézni. Az alábbi példa a. Interaktív epizódját mutatja be Veggie Boost Jamie Oliverrel.

Kérdezd meg magadtól, hogyan tolhatja be a borítékot, és készíthet egy interaktív videót, amely emlékezetes és hasznos a közönség számára.

Ez a digitális videó – és marketing jövője.

Amit a marketing készítői tudnak a digitális videókról

A videotechnika demokratizálódott. Bárki létrehozhat videót az idő, a költségvetés és a ráfordítás töredékében. A videók egyszerű létrehozása nem különböztető tényező.

De a videó erejének semmi köze a technológiához. Minden köze van a videó tartalmához és kreativitásához.

A #video erejének semmi köze a technológiához, és minden a # tartalomhoz és a kreativitáshoz, mondja @Robert_Rose a @CMIContent segítségével. #MarketingMakers Kattintson a tweetelésre

Ez a titkos hozzávalód. Kezelje a digitális videó stratégiát tartalmi stratégiaként. Építsd meg nagy ötleteid kibővítése és optimalizálása érdekében, és lehetőséged lesz létrehozni a holnap ikonikus képeit.

Leegyszerűsítve: Ne tegye statikus tartalmát videóvá. Készítsen videotartalmat. A tartalmat a kezdetektől fogva videofelületre figyelemmel készítse el.

Amikor újragondolja a videót – és a képességét, hogy valóban gyönyörű, figyelemre méltó, rendkívüli élményeket tudjon kialakítani – emlékezzen Marshall McLuhan médiaprofesszor és szerző klasszikus idézetére: „Amikor bármilyen új forma kerül a dolgok előterébe, természetesen a régi sztereók … Csak a régi dolgokat próbáljuk illeszteni az új formába.

A mai digitális videó egy új forma. Szánjon időt arra, hogy lássa, hogyan terjesztheti be az összes új helyre. Lehet, hogy lehetővé teszi ikonikus képek létrehozását, amelyek egy kultúrát alakítanak.

Ezt csinálják a Marketing Makers.

Iratkozzon fel a Marketing Makers lejátszási listára YouTube-csatorna vagy iratkozzon fel a CMI napi vagy heti hírlevél értesítést kapni az új epizódokról.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok