Ellenőrzőlista létrehozása a Microsoft Excel alkalmazásban

Avatar Gadam | 2020.12.07. 2508 Views 0 Likes 0 Ratings

2508 Views 0 Ratings Rate it

Ellenőrzőlista az Excelben

Ha olyan táblázatot készít, amelyet meg szeretne osztani másokkal, vagy egyszerűen csak egyet a saját nyomon követésére, akkor az ellenőrzőlista használatával az adatok bevitele szellősebbé válhat a Microsoft Excelben. Így hozhat létre ellenőrzőlistát a táblázatban, és alakíthatja ki sajátjának.

Miért pont egy ellenőrzőlista? Használhat egy ellenőrzőlistát az elemek nyomon követéséhez, hogy kirándulhasson, termékeket a vállalat számára, ünnepi ajándéklistát, havi számlákat vagy a feladatok nyomon követését. Egy egyszerű jelölőnégyzet-űrlapvezérlővel létrehozhat egy ellenőrzőlistát az Excelben tetszés szerint.

Nyissa meg a Fejlesztő lapot

A jelölőnégyzet űrlapvezérlő használata előtt a Microsoft Excelben meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik-e hozzáférés a Fejlesztő fülhöz. Ha nem látja ezt a lapot az Excel tetején, csak egy percet vesz igénybe a hozzáadása.

Kattintson a jobb gombbal az Excel szalag bármely pontjára, és válassza a legördülő listából a „A szalag testreszabása” lehetőséget. Alternatív megoldásként a menüben kattintson a Fájl> Beállítások> Szalag testreszabása lehetőségre.

Kattintson a jobb gombbal, és válassza a Szalag testreszabása lehetőséget

Az ablak jobb oldalán, a „Szalag testreszabása” alatt ellenőrizze, hogy a „Fő lapok” van-e kiválasztva. Ezután az alatta lévő listában jelölje be a „Fejlesztő” opció melletti négyzetet.

Adja hozzá a Fejlesztőt az Excel szalagjához

Kattintson az „OK” gombra, majd zárja be az Excel beállításai ablakot.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Fejlesztő lap hozzáadása a Microsoft Office szalaghoz

Adja hozzá az elemek listáját az Excel programban

Az ellenőrzőlista megkezdésének legjobb módja a listaelemek hozzáadása. Annak ellenére, hogy később bármikor hozzáadhat vagy eltávolíthat elemeket, ezzel megadhatja a jelölőnégyzetek hozzáadásának kezdetét. És természetesen hozzáadhat bármilyen sor- vagy oszlopfejlécet, amelyre szüksége van.

Írja be a lista elemeit

Jelölje be a jelölőnégyzeteket a listaelemekhez

Az ellenőrzőlista műveleti része a jelölőnégyzet. És itt jön a Fejlesztő fül a keverékbe, ezért mindenképpen válassza ki ezt a lapot. Lépjen a listán szereplő elemre, és kattintson a mellette lévő cellára, ahol jelölőnégyzetet szeretne.

A szalag „Vezérlők” részében kattintson a „Beszúrás” gombra. Jelölje be a „Jelölőnégyzet” opciót az “Űrlapvezérlők” területen.

Kattintson a Beszúrás elemre, és válassza a jelölőnégyzetet

Ezután látni fogja, hogy a kurzor célkeresztre vált (pl. Pluszjel). Húzza a sarkot, és amikor megjelenik a jelölőnégyzet megjelenítése, engedje fel.

Húzza a jelölőnégyzet hozzáadásához

Alapértelmezés szerint a jelölőnégyzethez egy címke lesz csatolva, amelyre nincs szükség az alapvető ellenőrzőlistához. Válassza ki azt a szöveget, és nyomja meg a „Backspace” vagy a „Delete” gombot. Ezután kiválaszthatja a jelölőnégyzet vezérlőjét, és szükség esetén átméretezhet egy sarkot.

Távolítsa el a jelölőnégyzet címkét

Formázza a jelölőnégyzeteket

Miután beillesztett egy jelölőnégyzetet, tetszés szerint módosíthatja a megjelenését. Kattintson a jobb gombbal a jelölőnégyzet vezérlőjére. Győződjön meg arról, hogy jobb gombbal kattint a tényleges vezérlőre, és nem az azt tartalmazó cellára. A helyi menüben válassza a „Formátum vezérlés” lehetőséget.

Kattintson a jobb gombbal, és válassza a Formátumvezérlés lehetőséget

Megjelennek a „Színek és vonalak” és a „Méret” fülek, amelyek segítségével egyszerűen színezheted a vonalakat, adhatsz kitöltő színt, méretezheted a jelölőnégyzetet és zárolhatod a képarányt. A módosítások elvégzése után feltétlenül kattintson az „OK” gombra.

Szín és vonalak méret lapokkal

Jelölőnégyzet értékei és cellahivatkozásai

A másik lap, amellyel érdemes dolgozni, az a „Vezérlés” fül. Ez lehetővé teszi az érték beállítását, szükség esetén cella link hozzáadását és a 3D árnyékolás alkalmazását.

Jelölőnégyzet értékei

Alapértelmezés szerint a jelölőnégyzet nincs bejelölve, amikor beilleszti. A létrehozott ellenőrzőlista típusától függően érdemes lehet a négyzeteket alapértelmezés szerint bejelölni. Ez arra kényszeríti a felhasználót, hogy törölje a nem kívánt elemek jelölését. Ehhez jelölje be a Vezérlés fül „Érték” pontjában a „Bejelölt” elemet, majd kattintson az „OK” gombra.

A négyzet bejelölt értéke

Cellák

Ha azt tervezi, hogy az ellenőrzőlistát a Microsoft Excel képletek, valószínűleg a „Vezérlés” fülön a „Cell Link” elemet fogja használni. Amikor beír egy cellát ebbe a mezőbe, az igaz vagy hamis értéket jelenít meg a bejelölt vagy be nem jelölt négyzet alapján.

Itt egy példa. Mondja el, hogy az ellenőrzőlistának 25 eleme van, és a COUNTIF függvény használatával tervezi megnézni, hogy hány elem van bejelölve. Képletét a kijelölt és be nem jelölt négyzetekhez társított Igaz és Hamis értékekre alapozhatja.

A „Cellalink” használatához egyszerűen írja be a cellahivatkozást a mezőbe, vagy kattintson a táblázat cellájára, hogy automatikusan feltöltse.

Cell Link hivatkozással

Adja hozzá a Maradék jelölőnégyzeteket

Kövesse a fenti lépéseket a jelölőnégyzetek hozzáadásához a fennmaradó listaelemekhez. Vagy gyorsabb módon használja az Automatikus kitöltést hogy másolja a jelölőnégyzeteket a többi elem cellájába.

Az Automatikus kitöltés használatához vigye a kurzort a jelölőnégyzetet tartalmazó cella jobb alsó sarkába. Amikor megjelenik a Kitöltő fogantyú (plusz jel), húzza meg, hogy kitöltse a további cellákat, és engedje el.

Húzza a Fill Handle to AutoFill jelölőnégyzeteket


A tennivalók listájának kijelölése, ajándéklista készítése és kétszeri ellenőrzése, vagy a havonta fizetett számlák nyomon követése érdekében az Excelben egy ellenőrzőlista létrehozása nagyszerű lépés!

És ha tetszik a lista ötlete, mit szólna hozzá a legördülő lista a Microsoft Exce programban, l is?
Source link


2508 Views 0 Ratings Rate it