Forró csokoládé recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.12. 73 Views 0 Likes 0 Ratings

73 Views 0 Ratings Rate it

A házi forró csokoládé egyike azoknak, amelyek örökre elrontanak. Ha otthon elkészíti, már nem térhet vissza azokhoz a kész csomag forró kakaóhoz.

Ez olyan, mintha a házi szarvasgombát hasonlítanánk egy Hershey bárjához a tavalyi Halloween alkalmából. Csak nem is verseny.

Az igazi házi forró csokoládé sűrű, gazdag, és az igazi lényege annak, hogy milyen hideg csokoládé legyen egy pohárban egy hideg napon.

Forró csokoládé vs. forró kakaó

Miben különbözik a forró csokoládé a forró kakaótól? A forró csokoládé alapvetően olyan, mint egy olvasztott cukorkát inni; az apróra vágott csokoládé kakaóvajat tartalmaz, amely gazdagabbá és simábbá teszi. A kakaó por alakú, nem tartalmaz kakaóvajat és így nagyon kevés zsírt. Szárított tejet, cukrot és hozzáadott ízeket is tartalmaz.

Ez az igazi dolog, és ha egyszer megpróbálja, soha többé nem akar inni forró kakaót! A recept itt négyet szolgál fel, lehet, hogy nem tűnik soknak, de hidd el, hogy nagyon gazdag, és egy csésze több mint elegendő egyetlen ember számára.

A legjobb csokoládé házi forró csokoládéhoz

Ha jó forró csokoládét akarsz készíteni, segít a minőségi csokoládéval kezdeni. Scharffen Berger, Guittard és Valrhona nagyszerű választás, ha megtalálja őket ott, ahol van.

Javaslom keserédes vagy félédes csokoládé használatát. A Bittersweet kevés cukrot tartalmaz, így tisztább csokoládé ízt kap. A Semiweet is működik, és általában több cukrot adnak hozzá, mint a keserédes.

Mi van azokkal a kakaószázalékokkal? Minél magasabb a kakaószázalék (a csokoládé csomagolásán feltüntetve), annál több csokoládé szilárd anyag van a termékben, és ezért nagyobb a csokoládé íz intenzitása.

A félédes kakaó általában 35-40%, keserédes a 75% -ig (és néha meghaladja). A 100% -os kakaó cukrozatlan csokoládé, ami sütésre kiválóan alkalmas, de valószínűleg nem akarja forró csokoládéhoz használni. A tejcsokoládéhoz már van hozzáadva tejszilárd anyag, és nagyon alacsony (kb. 20%) kakaószázalék van benne.

Melyiket kell használni – tejet, szóját vagy vizet?

A teljes tej hozzájárul a forró csokoládé krémességéhez és édességéhez, de nyugodtan használjon alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejet, ha úgy tetszik. Vastagabb, dúsabb forró csokoládéhoz váltson ki 1/4 csésze tejet a tejszín számára.

A szójatej vagy más nem tejszerű tej alternatív megoldás, ha laktóz-intoleráns. Használjon ízesítés nélküli vagy vaníliás szójatejet.

Akár hiszed, akár nem, tej helyett vizet is használhatunk. A víz lehetővé teszi, hogy a csokoládé megmutassa valódi ízeit és egyedi jellemzőit, azonban elveszíti a krémes érzetet és ízt.

Döntse fel forró csokoládéját

Kísérletezzen fűszerekkel és gyógynövényekkel, hogy egyedi ízeket teremtsen forró csokoládéjával.

Számos íz adható a csokoládéhoz, például a borsmenta és a narancs klasszikus íze. Kipróbálhatja a levendulát, a babérlevelet vagy a csillagánizst is.

Egy teáskanál kínai ötféle fűszer csodákat tesz és enyhe rúgást végez. Egy másik életképes alternatíva a Chai fűszerkeverék.

Évszázadokkal ezelőtt az aztékok forró csokoládét készítettek vaníliából és chili paprikából. Ma Mexikóban az emberek gyakran élvezik a forró csokoládét fahéjjal.

A kezdeti melegítési folyamat során főzzön fűszereket a tejbe (vagy szójatejbe vagy vízbe). Miután a tej párás, szűrje ki a fűszereket és a gyógynövényeket, majd a forró, ízesített tejet tegye vissza a serpenyőbe, és a szokásos módon adja hozzá a csokoládét.

Tüskés forró csokoládé

A szeszes ital kis mennyisége szórakoztató módja a test melegítésének egy hideg éjszakán. Körülbelül 1–1 1/2 uncia ital megfelelő mennyiség csésze felhasznált folyadékra. A legtöbb kedvenc ital működik. A sötét csokoládé sötét Guinness-sel tökéletes kombináció. A fahéj vagy a borsmenta pálinka forró csokoládéval klasszikus társ.

A Kahlua és a csokoládé egyfajta mokkás ínyencséget kínál, amelyet nem talál a helyi kávézóban. Néhány északi rokonom szerint Kanadában a forró csokoládé elfogyasztásának egyik népszerű módja egy kis whisky és (valódi) juharszirup hozzáadása.

A forró csokoládéban is szeretem a rumot. Rum jó.

Forró csokoládé tejszínhabbal

Függetlenül attól, hogy elkészíted, azt hiszem tejszínhab jobbá teszi a forró csokoládét (vagy bármit). A tejszínhab ízesítéséhez nyugodtan használjon kivonatot, például vaníliát vagy ánizsot. Miután betört az italára, egy kis szórás dióval, kakaóporral vagy őrölt fűszerekkel nagyszerű módja annak, hogy ízet adjon és felpumpálja a prezentációt.

A legjobb tanácsom a tökéletesen ízesített forró csokoládé elkészítéséhez az, hogy úgy készítsem el, ahogy neked tetszik. Kíséreljen nyugodtan, mivel kétlem, hogy a barátok és a család is bánja, ha csésze csésze után csésze alá kerülnek.

További melegítő téli italok

Frissítve 2020. december 11 .: Felszórtuk ezt a bejegyzést, hogy csillogjon. Az eredeti recept nem változott.


Source link


73 Views 0 Ratings Rate it