Fotók készítése a ProRAW alkalmazásban iPhone-on

Avatar Gadam | 2020.12.15. 221 Views 0 Likes 0 Ratings

221 Views 0 Ratings Rate it

Apple ProRAW beállítás az iPhone 12 Pro készüléken
Justin Duino

Ha fotós vagy, tudod, hogy a RAW-fotók rögzítése lehetővé teszi, hogy a tények után szerkeszthesd a minőség feláldozása nélkül. Az iPhone-on elérhető Apple ProRAW segítségével megismételheti ezt az élményt, miközben továbbra is használja a vállalat egyéb fényképészeti okos funkcióit.

Mi az Apple ProRAW?

Az okostelefonok, mint az iPhone, használják számítógépes fotózás hogy javítsák az általuk készített fényképek megjelenését. Az Apple beépített Smart HDR, Deep Fusion és Night Mode funkciói gépi tanulással nagyobb felbontású és élesebb felvételeket készítenek még rossz megvilágítás esetén is.

Sajnos igazat nem lehet megragadni RAW fénykép és továbbra is használja az Apple intelligens technológiáját. tudsz RAW-okat készíthet iPhone-val, de semmilyen gépi tanulást nem fog használni a kép javítása előtt, mielőtt elkészülne. De a ProRAW segítségével valamit kaphat egy standard iPhone HEIC vagy JPG és egy RAW fájl között, amely rögzíti az érzékelő által rögzített adatokat.

A ProRAW az Apple egyedi, házon belüli RAW formátuma. Fotók készítésekor a végeredmény egy 12 bites RAW DNG fájl, amelynek 14 dinamikus tartománya van. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben kihasználhatja az iPhone számítógépes fényképészeti feldolgozásának előnyeit, és ennek ellenére továbbra is megfelelően szerkesztheti a fényképet.

A cikk írásakor az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max az egyetlen két telefon, amely támogatja a ProRAW-t. Ez is csak iOS 14.3 és újabb verziókban érhető el. Az Apple a jövőben újabb készülékekre is kiterjeszti a ProRAW támogatást.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a Camera Raw, és miért választja a szakember a JPG-vel szemben?

Az Apple ProRAW bekapcsolása iPhone-on

A ProRAW használata előtt engedélyeznie kell a funkciót. Bár az első ösztönöd az lehet, hogy beugrasz a „Camera” alkalmazásba, ehelyett nyisd meg a „Settings” alkalmazást.

Nyissa meg a "Beállítások" kb

Az Apple beépített használatával Reflektorfényben keresés ha nem találja a Beállítások alkalmazást iPhone kezdőképernyőjén.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet gyorsan megtalálni az alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén

Ezután görgessen lefelé, és érintse meg a „Kamera” opciót.

Koppintson a "Kamera" választási lehetőség

Most az iPhone kamerája beállítási menüjében van. Itt módosíthatja a képkockasebességet, rácsokat adhat az előnézethez és még sok mást.

Válassza a lista tetején található „Formátumok” lehetőséget.

Válassza a lehetőséget "Formátumok"

Végül váltson az „Apple ProRAW” lehetőségre.

Váltson az Apple ProRAW-ra

Emlékeztetőül: a ProRAW képek iPhone-on történő rögzítése több tárhelyet foglal el, mint a normál fényképek készítése. Ha nem tervezi a képek szerkesztését, akkor jobb, ha nem használja a DNG formátumot, különösen akkor, ha az okostelefonon elfogy a hely.

ÖSSZEFÜGGŐ: RAW-fotók készítése iPhone-on

RAW-fotók készítése a Camera alkalmazásban

Az Apple ProRAW engedélyezésével és bekapcsolásával itt az ideje, hogy képet készítsen. Nyissa meg iPhone „Kamera” alkalmazását.

Nyissa meg a "Kamera" kb

Ismételten, ha nem találja az alkalmazást a készülék kezdőképernyőjén, használja Reflektorfényben keresés hogy megtalálja.

Ezután, miközben biztosítja, hogy „Fotó” módban legyen, érintse meg a jobb felső sarokban található áthúzott „RAW” ikont.

Koppintson az áthúzott elemre "NYERS" ikon a jobb felső sarokban

Amikor a „RAW” ikon látható, a képek az Apple ProRAW programban készülnek. Menjen előre, és koppintson az exponáló gombra egy fénykép elkészítéséhez.

A "NYERS" ikon azt jelzi, hogy most már fényképezhet az Apple ProRAW segítségével

Amikor végiglapozza képeit az Apple „Fotók” alkalmazásában, egy „RAW” címkét talál a ProRAW fénykép tetején.

A "NYERS" címke kerül minden ProRAW képhez

Harmadik féltől származó galéria-alkalmazásokban, mint például Google Fotók, a kép nem RAW formátumban jelenik meg. Ehelyett be kell ásnia a tulajdonságait, és meg kell keresnie a DNG fájlkiterjesztést.
Source link


221 Views 0 Ratings Rate it