Frissítse a játékkonzolokat, mielőtt karácsonyra ajándékozná őket

Avatar Gadam | 2020.12.21. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Az utolsó dolog, amit karácsonykor szeretne, az az, hogy gyermekei képtelenek legyenek játszani a játékkonzolon, amire annyira vártak. Olvassa el, miközben rávilágítunk, miért kell előjátékba adnia a konzolos ajándékozási élményt.

Frissítés: Ez a cikk továbbra is releváns az Xbox Series X | S, a PlayStation 5 és a Nintendo Switch korában. Eredetileg egy korábbi konzol generáció számára írtuk, de továbbra is javasoljuk, hogy idő előtt frissítse a jobb karácsonyi élmény érdekében. A legújabb konzolok (és játékaik) még mindig frissítésre szorulnak.

Miért akarom ezt megtenni?

Ha maga nem gamer, kíváncsi lehet arra, miért javasoljuk, hogy csomagolja ki gyermeke játékkonzolját, és állítsa be, hogy jobbra forduljon és újracsomagolja, hogy karácsonykor megnyílhasson.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan cserélheti le számítógépe a játékkonzolt a nappaliban

A mai játékkonzolokkal ellentétben a múltkori konzolok, a korai első generációs játékkonzoloktól kezdve, mint például a Magnavox Odyssey, egészen az ötödik generációs konzolokig, például a Sony PlayStation, hardveresen kódolt firmware-vel rendelkeztek, amely ritkán (ha valaha) kapott frissítést .

Az 1990-es években vásárolt Super Nintendo szórakoztató rendszer továbbra is ugyanazt a működési kódot futtatja, amellyel szállított (és valószínűleg még mindig jól csatlakozik, annak ellenére, hogy 20 éve nem frissítették). A játékkonzolokat akkor egyszerűen másképp tervezték, mert nem volt egyszerű mechanizmus, amellyel frissíteni lehetne.

A játékkonzolok hatodik generációjától kezdve, és az eredeti Xbox játékkonzol hálózaton keresztüli frissítéseinek bevezetésével a játékkonzol hirtelen frissítése „dologgá” vált. Ez a dolog kitartó elemnek bizonyult a modern játékokban, és az Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii és Switch mind hálózati hálózaton keresztüli frissítéseket tartalmaznak, mint sok kézi játékplatform, például a Nintendo újabb verziói DS termékcsalád (tehát valójában a jelen PSA tippjei a hordozható játékeszközökre is vonatkoznak).

Nemcsak maguknak a játékkonzoloknak van szükségük frissítésre, hanem a rajtuk játszott játékoknak is frissítésre van szükségük (és gyakran le kell őket tölteni, mielőtt még elkezdhetnénk frissíteni és játszani őket).

Miért számít az ajándékozással kapcsolatban, hogy a modern konzolok mindegyike rendelkezik a hálózaton keresztüli frissítésekkel? Fontos, mert ezek a frissítések nagyok, meglehetősen gyakoriak, és még egy jó napon is eltarthat egy kis idő a letöltésig és alkalmazásig. A konzol frissítésének jó napja egy véletlenszerű hétköznap lenne az év közepén, amikor a hálózati forgalom mélyponton van.

Rossz nap a frissítésekhez? Karácsony napja, amikor világszerte emberek milliói kinyitják karácsonyi ajándékukat, bedugják őket, és frissítési kérelmekkel csapják le a játékkészítő hálózatait. Ami 30 perc és néhány óra közötti frissítés volt egy rendes napon, karácsonykor egyáltalán nem fordulhat elő a megnövekedett forgalom miatt. A problémát az a tény állítja, hogy sok játékkonzol nagyon ragaszkodik a frissítések alkalmazásához, és miután a folyamat elindult, elakadt a várakozással.

A probléma további fokozása érdekében az elmúlt években DDoS (Distributed Denial of Service) támadásokat láthattunk a játékhálózatok ellen az ünnep környékén. 2014-ben például egy nagy DDoS-támadás mind a PlayStation Network, mind az Xbox Live ellen mind a két hálót térdre kényszerítette, és a konzol frissítésétől kezdve az online játékig szinte mindent ellehetetlenített a játékosok számára szerte a világon.

Mindezek (a konzol frissítésének szükségessége, a konzolok és a játékok frissítésének nagy letöltési mérete, a karácsony napi szerver túlterhelései, a játékhálózatok újabb DDoS támadásának lehetőségével párosulva) elég tiszta képet festenek. Ha azt szeretné, hogy gyermekei leülhessenek, és lustálkodva tölthessenek el egy karácsonykor délutánt videojátékokkal, akkor idő előtt frissíteniük kell a játékkonzolt bármilyen frissítéssel, letölteni bármilyen játékot (és / vagy játékfrissítést) ), és készenlétben tartani a konzolt abban a percben, amikor a dobozból kijön.

Ezt szem előtt tartva vessünk egy pillantást arra, hogyan tudja a legjobban elvégezni a feladatot.

A frissítési folyamat elrejtése

„Elrejti a frissítési folyamatot?” azt mondod: „Természetesen nem engedem, hogy a gyerekek lássák, hogy frissítem a konzolt!”; ne aggódjon, nem kételkedünk abban, hogy el tudja-e rejteni a konzol kicsomagolásának és frissítésének fizikai aktusát. Arra biztatunk benneteket, hogy lopakodjon hogyan csinálod.

Ha ismeri gyermeke játékhálózatának bejelentkezési nevét és jelszavát ne használja a konzol frissítésére. Nagyon gyakran előfordul, hogy az elektronikus eszközök automatizált üzeneteket küldenek (vagy pontosabban azok a hálózatok, amelyekhez csatlakoznak, hogy automatizált üzeneteket küldjenek), például: „Hé, Steve! Üdvözöljük a SuperFunGamingNetwork oldalon! Új UltraConsole-je online és készen áll az indulásra! Nézze meg ezeket az ingyenes játékokat, amelyeket még ma letölthet! ” Amikor a gyereked megkapja ezt az e-mailt vagy üzenetet a játékfiókjában, akkor a koncert fellép. Kíváncsi lesznek, miért kerül most egy teljesen új jelenlegi generációs konzol a számlájukra.

Ennek elkerülése érdekében először nézze meg, hogy a konzol frissül-e anélkül, hogy be lenne jelentkezve egy adott profilba. Ha nem frissül anélkül, hogy be lenne jelentkezve egy adott profilba, hozzon létre egy profilt magának. Bár a modern játékhálózatokon sok fizetős szolgáltatás található, ezek mindegyike lehetővé teszi, hogy ingyenesen hozzon létre egy alapfiókot (a konzol frissítéséhez és a játékok letöltéséhez). Használja ezt a profilt az összes frissítéshez, és hé, talán miután megajándékozta a konzolt, használhatja ezt a profilt a gyerekekkel való játékhoz.

Játékok letöltése és frissítése

Ha mindent el akar menni, akkor nem csak a konzolt frissítheti, hanem játékokat is letölthet, és alkalmazhatja a rendelkezésre álló frissítéseket. Mint fent említettük, a konzolnak frissítésre van szüksége, ezért a játékok is gyakran frissülnek. Manapság nem jut annyi idő a játékra, mint korábban, és mondjuk el, hogy bosszantó a régi Xbox-ot elindítani, miután hónapokig tétlenül ült, hogy minden játékot frissíteni és újra kell indítani .

Fizikai adathordozókkal rendelkező játékok esetén beugorhatja a játékot a konzolba, elindíthatja a játékot, és általában letölti és alkalmazza az összes frissítést. Akkor is igénybe veheti ezt az időt, ha a játékot átmásolja a konzol belső merevlemezére, ha a konzol támogatja az ilyesmit (így a játék gyorsabban töltődik be és játszik).

Ennek a szakasznak van egy része, amely ellentmond az előző szakasznak. Sok játékkonzol, különösen ha nyaralási csomagokat vásárol, játék utalványkódokkal rendelkezik. Ezek az utalványok vagy egy adott játékra szólnak, vagy felajánlják a felhasználó számára, hogy kiválaszthasson egyet a rendelkezésre álló három játék közül, vagy hasonlót.

A modern konzolokon a játékvásárlások, még akkor is, ha utalványvásárlásokról van szó, az utalványkódot beküldő felhasználó saját felhasználói fiókjához kapcsolódnak. Ebben az esetben, ha az előző lépésben készített „lopakodó” profilt használja a játék letöltésére a játékkészítő hálózatáról, akkor a játék összekapcsolódik az Ön fiókjával (és nem a gyermekével). Ez azonban csak digitális letöltésekkel történik, és nem fizikai adathordozókkal. Mindazonáltal ez egy utolsó megfontoláshoz vezet minket.

Vegye figyelembe gyermeke korát és temperamentumát

Kisgyerekek számára a konzol előre történő beállítása biztos győzelem. Fiatalok, nagyon izgatottak az új játékkonzollal játszani, és valószínűleg nem érdekli őket, sőt nem is gondolja őket a frissítési folyamatra. Csak játszani akarnak új játékukkal (és ezzel nincs semmi baj).

Az idősebb gyerekek számára a konzol beállításának teljes folyamata, a frissítés látása és természetesen az utalványkódok felhasználása a játékok kiválasztásához és letöltéséhez nagy része a folyamatnak, ugyanúgy, mint a játék PC építése sok PC-s játékos számára a folyamat része.

Ezt szem előtt tartva fontolóra vehet egyfajta kompromisszumot, ha idősebb gyerekekkel foglalkozik, és egy új játékkonzol ajándékát. Ha azt szeretné, hogy idősebb gyermeke tapasztalattal rendelkezzen a játékkonzol kicsomagolásával és saját maga előkészítésével (és természetesen sok fiatal és idős játékos elmondaná, hogy a kicsomagolás / frissítés élmény a maga módján szórakoztató), fontolja meg a kicsomagolást és a frissítést velük néhány nappal / héttel előre, így minden készen áll, de aztán félretesszük karácsonyig. Elveszíti a „Meglepetés!” tényező a karácsony reggelén, de kötődési tapasztalatokat is szerezhet velük, és a várakozás (és az a tudat, hogy a konzol készen áll az indulásra) mindenképpen izgatottan fogja tartani őket karácsonyig.

Frissítés USB-n keresztül karácsonykor

Ha egyszerűen nem tudja elérni, hogy feltörje a dobozon található pecsétet, és elvégezze a frissítést, vagy azt szeretné, ha gyermekének tapasztalata lenne a konzol frissítéséről, miután maga nyitotta meg először, akkor működőképes, de kevesebb ideális megoldásnál.

A PlayStation 4 és az Xbox One egyaránt támogatja az USB-alapú frissítést. Míg a hálózaton keresztüli frissítéseket részesítik előnyben (és az Xbox dokumentációja még az USB-frissítéseket is elriasztja), az aktuális frissítéseket letöltheti egy USB-meghajtóra, és kéznél tarthatja őket karácsony napjára. Így megőrizheti egy új, új konzol megnyitásának varázsát, és még mindig módja van frissítéseket alkalmazni, amelyek nem függenek a hálózattól.

Az USB flash meghajtó frissítéshez történő beállításáról és a frissítések letöltéséről többet megtudhat a Xbox egy és PlayStation 4.


Van sürgető technikai kérdése? Lőjön nekünk egy e-mailt a ask@howtogeek.com címre. Nagyon erős véleménye van erről az egész frissítés előtti konzolról? Ugorjon be a fórum vitájába az alábbi linken keresztül.
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it